Barbie nam te veel drugs; RTL trekt zich kritiek aan

Samantha ‘Barbie’ de Jong is vrijdag naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze te veel drugs heeft genomen. Dat heeft haar familie verklaard aan RTL Boulevard. Er was veel mysterie over de ziekenhuisopname van Barbie; er werd gespeculeerd over een zelfmoordpoging. “Samantha is op 12 januari jl. thuis bewusteloos aangetroffen. Zij is daarop direct afgevoerd naar het ziekenhuis, waar is geconstateerd dat er sprake was van overmatig drugsgebruik“, laat de familie nu weten.

Inmiddels is de realityster gestabiliseerd. “Samantha verkeert nu in redelijk goede gezondheid en zet haar herstel voort in een gespecialiseerde kliniek. De kinderen worden opgevangen door hun vader Michael en de familie.”

De familie ‘snapt dat er veel vragen zijn’. “Maar voor Samantha’s verdere herstel zal buiten deze verklaring om geen verdere informatie worden gegeven. Het eerste en enige belang van de familie is om Samantha in alle rust te laten herstellen. Dat is ook Samantha’s wens. Dat kan alleen als ook de omstandigheden rond haar verblijf en haar persoon en de familie rustig zijn. Daarom vragen we iedereen met klem, fans en pers, om Samantha, Michael, de kinderen en de familie nu rust te gunnen.”

Tenslotte willen Samantha en de familie iedereen bedanken die steun heeft betuigd.”

Reactie RTL

Het laatste grote interview van Barbie ging over haar boosheid op RTL. Ze voelde zich misbruikt door de zender. Diverse partijen wijzen nu een beschuldigende vinger naar de zendergroep. “Wij zijn heel erg geschrokken van de situatie rond Samantha“, reageert RTL.

We hebben onlangs nog een goed gesprek gehad met Samantha over haar welzijn. We hebben op dit moment contact met de familie en hebben hen onze hulp aangeboden. We hopen dat Samantha en de familie de rust krijgen die ze nodig hebben voor haar herstel. Uiteraard wensen we Samantha daar alle sterkte bij.”

Wat betreft de discussie over het reality genre en waar de verantwoordelijkheid van de media begint en ophoudt, willen we aangeven dat deze in onze ogen terecht en noodzakelijk is. Niet alleen nu, maar altijd.”

Wij zien het als onze taak om zorgvuldig om te gaan met de mensen die meewerken aan onze programma’s. Dat is een wisselwerking tussen de kandidaten, de producent en ons. Daar worden veelvuldig gesprekken over gevoerd met alle betrokkenen.”

Lees ook:
‘RTL moet bij zichzelf te rade gaan over situatie Barbie’ (zaterdag)
Realityster Melisa Schaufeli: ‘Barbie had hulp nodig’ (maandag)
Meer kritiek op RTL in zaak ‘zelfmoordpoging’ Barbie (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen