Annechien Steenhuizen oneens met Sacha de Boer

Geplaatst op Thu 11 Jan 2018 om 14:00

Annechien Steenhuizen is het niet eens met de kritiek van haar voorganger Sacha de Boer op de loopjes in het Achtuurjournaal. Dat heeft ze gezegd op Radio Veronica. De Boer vindt de loopjes onnodig. Steenhuizen: “Ik vind dat als je van een onderwerp naar een ander onderwerp loopt, of je vertelt eerst het nieuws waar het over gaat en daarna heb je wat cijfers waarmee je het verhaal duidelijker maakt en je loopt even naar het scherm toe, dan vind ik het heel functioneel en prima.”

Onnodige loopjes halen de uitzending niet eens, aldus Steenhuizen. “Voor de uitzending hebben we altijd een doorloop. Dan bekijken we samen met de cameramensen de shots en hoe ze het mooi kunnen maken. Als er dan een loopje tussen zit, waarvan iedereen zoiets heeft van: dit slaat nergens op, dan doen we hem ook gewoon niet, hoor.”

Er wordt niet gelopen om het lopen, zegt ze. “Het lopen is niet verplicht in die zin dat je bij iedere pr (presentatietekst, red.) moet lopen. Dat bepaal je met de regisseur, de eindredacteur en de cameramensen.”

Heeft Steenhuizen eigenlijk niet iets meer ambitie dan de autocue oplezen in het Achtuurjournaal? Bijvoorbeeld een talkshow zoals Eva Jinek die maakt? “Ik vind het te gek wat zij doet en ze doet het ook ontzettend goed. Natuurlijk zou ik dat ook willen, maar ik hou ook heel erg veel van mijn gezin, zeg ik dan altijd.”

Als ik doe wat zij doet, dan zie ik mijn kinderen bijna niet meer. Dat is hardcore heel erg hard werken en je alleen daarop concentreren. Ik vind het fantastisch, maar het is een heel ander leven.”

Foto: NOS
23 Reacties op “Annechien Steenhuizen oneens met Sacha de Boer”


 1. Woodstock

  Annechien doet haar werk prima, maar ik ben het niet met haar eens. Sasha heeft gelijk, het is storend en leidt af van de onderwerpen.

 2. Wijskijker

  Dat is even een lekkere valse sneer naar Eva.
  Die heeft inderdaad alle tijd voor haar babbelprogramma op de late avond. Geen vriend, geen kinderen. Niemand die op haar wacht.
  Die komt iedere nacht thuis in een stil donker huis waar ze kan genieten van haar prijzen.

 3. A.Zijn

  Wijskijker maakt er weer een geheel eigen, uit zijn verband gerukt verhaal van. Maar dat zijn we gewend.

 4. Francis

  Gewoon jezelf blijven wijsmaken dat het nut heeft, Annechien. Vroeger werd deze info gewoon naast de zittende presentator afgebeeld, of er werd geschakeld naar dat scherm. Het lopen heeft dus totaal geen nut.

 5. Woensdagavond

  https://www.google.nl/search?q=Sacha+de+Boer&hl=nl&rlz=1T4GUEA_nlNL664NL665&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjVjqurhNDYAhXHjqQKHTYPBRgQ_AUICigB&biw=1536&bih=721#imgrc=8kJgkFRRIgHlgM:&spf=1515677959631\

  Begrijpelijk dat ze liever achter de desk stond. Wat een lelijk figuur heeft de Boer

 6. iq10

  bij lopen, minder last van trombose,
  maar wat een conservatief spul bij npo,
  doe net als in de oost /zuid europeese landen,
  leuke vlotte babbelmeiden,
  leuk rokje
  maak t smeuïg,
  t is hier allemaal zo DOODS,

  de enigste leuke is astrid Kerseboom,

 7. R. Nieman

  Ze heeft nooit achter de desk gestaan, lelijke druiper!

 8. J

  @iq10

  ALs ik naar het nieuws kijk, doe ik dat voor het NIEUWS. Niet om domme, schaarsgeklede huppeldozen te zien. Daarvoor zijn andere kanalen.

 9. Wijskijker

  Waarom nog het Journaal kijken als internet hebt.

 10. Momo

  Gewoon zitten en nieuwsberichten voorlezen. Meer hoeft niet.

 11. Jelle

  Voegt wel wat toe aan het nieuws natuurlijk ff die billetjes van stax waar humberto vanavond weer tegen aan kletst in beeld

 12. Lambert

  Sacha zal toch ook wel lopen als ze met haar fototoestelletje rond struint?

 13. piet

  J het journaal kijken met Astrid vind ik leuker dan met Annechien.

 14. erfgooier

  Zo’n vrouw wil je toch gewoon even zien lopen?

 15. Japie

  Ze heeft mooie benen, blijf maar lopen meid.

 16. animo

  Kijk naar de kijkcijfers dat geeft wel aan dat het journaal goed word gewaardeerd en dat lopen is een toegevoegde waarde op een groot scherm ,achter een desk dat is zo anno 2000.

 17. Robbie

  Het leid mij in het geheel niet af dat ze lopen in het journaal. Ik sta er niet bij stil en de presentatoren ook niet. Gezeur om niets wat mij betreft.

 18. Don

  Slechte nieuwslezeres.

 19. A Bijl

  Het heeft zeker een toegevoegde waarde.
  Beter als dat je naar het RTL nieuws kijkt en wanneer de wipe naar het weer komt, je de nieuwslezer(es) en de weerman/weervrouw met elkaar ziet praten zo van: “He hoe was jou avond?”

 20. Klare taal

  Sacha maakt foto’s zoals duizenden amateur fotografen ze maken met het verschil dat zij overal word uitgenodigd en mag exposeren en dan de BNNérs maar roepen hoe geweldig de foto’s zijn.

 21. Bertje

  N Top nieuwshost Annechien! Goede stem, goede kleding, die maakt nieuws sexy op n niet-ranzige manier! BAM!

 22. jan

  Annechien, met de erotiek van een dode hond

 23. SOLANGE

  Zie Annechien liever dan Stax mooie vrouw die Annechien goed figuur en mooi gezicht goede spreekstem

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.