Annechien Steenhuizen oneens met Sacha de Boer

Annechien Steenhuizen is het niet eens met de kritiek van haar voorganger Sacha de Boer op de loopjes in het Achtuurjournaal. Dat heeft ze gezegd op Radio Veronica. De Boer vindt de loopjes onnodig. Steenhuizen: “Ik vind dat als je van een onderwerp naar een ander onderwerp loopt, of je vertelt eerst het nieuws waar het over gaat en daarna heb je wat cijfers waarmee je het verhaal duidelijker maakt en je loopt even naar het scherm toe, dan vind ik het heel functioneel en prima.”

Onnodige loopjes halen de uitzending niet eens, aldus Steenhuizen. “Voor de uitzending hebben we altijd een doorloop. Dan bekijken we samen met de cameramensen de shots en hoe ze het mooi kunnen maken. Als er dan een loopje tussen zit, waarvan iedereen zoiets heeft van: dit slaat nergens op, dan doen we hem ook gewoon niet, hoor.”

Er wordt niet gelopen om het lopen, zegt ze. “Het lopen is niet verplicht in die zin dat je bij iedere pr (presentatietekst, red.) moet lopen. Dat bepaal je met de regisseur, de eindredacteur en de cameramensen.”

Heeft Steenhuizen eigenlijk niet iets meer ambitie dan de autocue oplezen in het Achtuurjournaal? Bijvoorbeeld een talkshow zoals Eva Jinek die maakt? “Ik vind het te gek wat zij doet en ze doet het ook ontzettend goed. Natuurlijk zou ik dat ook willen, maar ik hou ook heel erg veel van mijn gezin, zeg ik dan altijd.”

Als ik doe wat zij doet, dan zie ik mijn kinderen bijna niet meer. Dat is hardcore heel erg hard werken en je alleen daarop concentreren. Ik vind het fantastisch, maar het is een heel ander leven.”

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen