AD-Angela wil Margriet van der Linden op DWDD-slot

Angela de Jong denkt dat Margriet van der Linden een serieuze optie is om de helft van het jaar een dagelijkse talkshow te presenteren op het tijdstip van De Wereld Draait Door. Dat schrijft de tv-columniste vandaag in het AD. De Jong pleitte eerder voor Beau van Erven Dorens, maar NPO-baas Shula Rijxman heeft nu wel heel duidelijk gemaakt dat ze per se een vrouw wil. “Wie dan wel? Er is maar een naam die in mij opkomt: Margriet van der Linden.

De tijd begint te dringen voor NPO 1 om iemand te vinden die gaat rouleren met Matthijs van Nieuwkerk, die vanaf dit jaar nog maar zes maanden per jaar De Wereld Draait Door gaat maken. De Jong pleit dus voor Van der Linden. “Ik ben er zelf ook lichtelijk verbaasd over, maar ik vind haar geweldig in Moltalk en ook van De Tafel van Taal weet ze iets bijzonders te maken.”

Van der Linden is een echt character, vindt De Jong. “Ze heeft genoeg persoonlijkheid en bagage om een programma te dragen dat het ene moment over politiek gaat en het andere moment over een televisieserie als Hendrik Groen.”

Bovendien is het een sfeermaker en kan ze mensen op een speelse manier tot de orde roepen of juist verleiden tot een boude uitspraak, weet De Jong. “Ja, ze is grachtengordel, maar ook onafhankelijk genoeg om daar de draak mee te steken.”

De tv-column Margriet van Angela de Jong kunt u lezen in het AD of via Blendle.

Foto: Michel Schnater, Avrotros

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen