‘Curling Quiz van Frans Bauer is meer iets voor SBS 6’

Frans Bauer blijft een centrale rol spelen in de discussie over plat amusement bij de NPO. De zanger zag Bananasplit al het onderspit delven en nu is zijn Curling Quiz aan de beurt. Al voorafgaand aan de start werd NPO-baas Shula Rijxman ter verantwoording geroepen over deze show en voelde Bauer zich genoodzaakt te verklaren dat het een programma is ‘met een onderlaag‘, maar de kritiek houdt aan. Zo vindt Elsevier-journalist Nikki Sterkenburg dit programma vooral heel erg SBS 6.

Sterkenberg begrijpt niet wat de Curling Quiz doet op de met belastinggeld gefinancierde publieke televisie. “24 uur met: geschrapt. Sesamstraat: van de buis. Kamerbreed: van de radio. Maar er is nu wel een Curling Quiz?“, merkt ze op.

Dit kán gewoon niet, vindt ze. “Infantieler wordt het niet… En dan vraagt de NPO zich nog af waarom mensen liever Netflix kijken…? En ik ben echt niet per definitie anti-NPO. Ik vind bijvoorbeeld De Nieuwe Maan een goed programma (verdient beter tijdsslot, dat wel). Maar wat is de toegevoegde waarde van een Curling Quiz?

Het publiek in de studio lijkt in elk geval wel warm te lopen voor de Curling Quiz. Sterker nog: die staan te pas en te onpas hysterisch te klappen. “Er is ongetwijfeld ook nog eens iemand speciaal ingehuurd om dat publiek een beetje op te warmen, en aan te geven wanneer ze hysterisch moeten doen (ik ben camera-assistent geweest).

Dit is verkwisting van belastinggeld, aldus Sterkenburg. “Er zijn echt betere programma’s te maken voor het bedrag dat hier in is gestoken.

Wat is tijdens de uitzending van de Curling Quiz nog het verschil met RTL 4? “Eerder met SBS…“, merkt Sterkenburg op.

Sterkenburg is lang niet de enige die zich hier kritisch over uitlaat. “Ik zoek nog een beetje de publieke meerwaarde van de Curling Quiz op NPO 1“, twittert NRC-baas Peter Vandermeersch bijvoorbeeld.

De Curling Quiz trok gisteren ruim 1 miljoen kijkers naar SBS 6.

Foto: Avrotros, Elvin Boer

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen