Zwagerman ergert zich in Maan-rel aan Twitter-hyena’s

Marianne Zwagerman ergert zich in de rel over de piemelgrap met Maan de Steenwinkel vooral aan de mensen die op Twitter vooraan staan om dit af te keuren. Dat heeft ze gezegd in De Ochtend op NPO Radio 1. De piemelgrap werd drie weken geleden al uitgehaald met De Steenwinkel, maar is pas sinds zondag veelbesproken omdat een fragmentje ervan werd gedeeld op Twitter. “Dit is een typisch geval over waarom ik Twitter niet meer leuk vind“, legt Zwagerman uit.

Zwagerman benadrukt dat dit vorige maand géén nieuws was. “Dit is ruim twee weken geleden gebeurd, de luisteraars van dat radiostation – maar dus ook de fans van Maan die luisterden – hebben daar blijkbaar niet enorm veel van gevonden. Nu, twee weken later duikt er een fragmentje op via Twitter en de horde hyena’s wordt weer losgelaten en iedereen duikt er weer op. Er wordt opgeroepen tot een boycot, ontslag en weet ik veel wat.”

Aan die gretigheid ergert Zwagerman zich enorm. “De hele Twitter-gemeenschap valt over elkaar heen in de strijd wie er het meest deugt en wie het hardst roept hoe schandelijk dit allemaal is.

Valt de piemelgrap onder #MeToo? “Nee, we moeten niet alles onder #MeToo scharen. #MeToo was ooit bedoeld om het te hebben over mannen die op de werkvloer hun macht misbruiken om vrouwen dingen aan te doen. Later kwamen daar de homo’s ook nog bij.

Dit is toch geen machtsverhouding? Alhoewel dat nu wel wordt gesuggereerd, omdat je naar de radio moet om je plaatje in de Spotify-hitlijsten te krijgen. Dat is natuurlijk niet waar. Dat heeft Famkelouise vorige week nog bewezen met ‘Op me monnie’. Die tijden zijn voorbij, die macht heeft de radio helemaal niet meer.

Overigens lijkt Zwagerman de piemelgrap niet zo ernstig te vinden. “Ik heb nog niet zo lang geleden een column geschreven over de enorme vertrutting op de radio. Dit was een beetje een opleving van het oude radiogevoel.

Foto: NPO Radio 1

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen