Zwagerman ergert zich in Maan-rel aan Twitter-hyena’s

Geplaatst op Mon 04 Dec 2017 om 14:00

Marianne Zwagerman ergert zich in de rel over de piemelgrap met Maan de Steenwinkel vooral aan de mensen die op Twitter vooraan staan om dit af te keuren. Dat heeft ze gezegd in De Ochtend op NPO Radio 1. De piemelgrap werd drie weken geleden al uitgehaald met De Steenwinkel, maar is pas sinds zondag veelbesproken omdat een fragmentje ervan werd gedeeld op Twitter. “Dit is een typisch geval over waarom ik Twitter niet meer leuk vind“, legt Zwagerman uit.

Zwagerman benadrukt dat dit vorige maand géén nieuws was. “Dit is ruim twee weken geleden gebeurd, de luisteraars van dat radiostation – maar dus ook de fans van Maan die luisterden – hebben daar blijkbaar niet enorm veel van gevonden. Nu, twee weken later duikt er een fragmentje op via Twitter en de horde hyena’s wordt weer losgelaten en iedereen duikt er weer op. Er wordt opgeroepen tot een boycot, ontslag en weet ik veel wat.”

Aan die gretigheid ergert Zwagerman zich enorm. “De hele Twitter-gemeenschap valt over elkaar heen in de strijd wie er het meest deugt en wie het hardst roept hoe schandelijk dit allemaal is.

Valt de piemelgrap onder #MeToo? “Nee, we moeten niet alles onder #MeToo scharen. #MeToo was ooit bedoeld om het te hebben over mannen die op de werkvloer hun macht misbruiken om vrouwen dingen aan te doen. Later kwamen daar de homo’s ook nog bij.

Dit is toch geen machtsverhouding? Alhoewel dat nu wel wordt gesuggereerd, omdat je naar de radio moet om je plaatje in de Spotify-hitlijsten te krijgen. Dat is natuurlijk niet waar. Dat heeft Famkelouise vorige week nog bewezen met ‘Op me monnie’. Die tijden zijn voorbij, die macht heeft de radio helemaal niet meer.

Overigens lijkt Zwagerman de piemelgrap niet zo ernstig te vinden. “Ik heb nog niet zo lang geleden een column geschreven over de enorme vertrutting op de radio. Dit was een beetje een opleving van het oude radiogevoel.

Foto: NPO Radio 1
25 Reacties op “Zwagerman ergert zich in Maan-rel aan Twitter-hyena’s”


 1. dynamische dennis

  Haha dat andere gesprek tussen Zwagerman en die gekke Herpesberger was nog veel sappiger

 2. Frans

  Lekkerding ben jij marianne , mag ik je mijn nummer geven:):) ..vanavond de hele avond Maan op tv ….de Beer…ik bedoel de Grachtengordel is weer los …begint natuurlijk met Bridget en Ppetertje van de Vorst… dan Mathijs …Umberto…SBS camping…entz

 3. NPO

  Dikbil ook weer mening.

  k erger me op twitter aan dikbil haar drammen.

 4. B

  Slechts 5% van de Nederlanders gebruikt Twitter actief dus je moet er sowieso niet zoveel waarde aan hechten. Het veelgehoorde ‘het leeft enorm op Twitter’ zegt dan ook niets over het gemiddelde gevoel van de Nederlanders.

 5. iq10

  marian….helemaal oke,

 6. Robin Martens Lover

  Het was gisteren en vandaag nog steeds trending topic op Twitter!!
  Deze vrouw kletst uit haar nek! stel dat dit gebeurd met haar dochter ?
  praat ze dan ook zo? vervelend mens is het, dit is gewoon strafbaar hoor

 7. Sergio

  Team Zwagerman ! #WieIsMaan?

 8. Bart

  Ze heeft in deze wel gelijk. Overigens is Twitter nooit leuk geweest.

 9. Olga

  @ Robin Martens Lover: Wat klets je nou, wat is er volgens jou strafbaar? Een blote man zien?
  Okay ik vond het ook een mislukte en misplaatste grap, maar vind dat mensen echt enorm overdreven reageren…..zoals bij alles de laatste tijd.

 10. Danny

  De TV gaat op Netflix vanavond. Rtl Boulevard word om te kotsen,let maar op.

  En Maan,,het is je gelukt,,,wat kan die meid zingen he?!!!!

 11. Ano Nymous

  Robin Martens Lover (eerder Marly van der Velden Lover) is helemaal hypocriet.
  Die heeft menigmaal hier laten zien veel bekende vrouwen graag eens naakt te willen zien…

 12. snuifje

  Zwagerman heeft opvallend vaak een goed punt.

 13. Ano Nymous

  Robin Martens Lover (eerder Marly van der Velden Lover) is helemaal hypocriet.
  Die heeft menigmaal hier laten zien veel bekende vrouwen graag eens n aakt te willen zien…

 14. Mark Rutte

  ik wil best een blote man zien.

 15. Henny Huisman

  Je kunt zelf bepalen wie je volgt op twitter, als je je ergert aan twitter moet je je volgbestandje eens aanpassen

 16. Wijskijker

  Haha, en Zwagerman heeft het over ‘mannen die hun macht misbruiken’ en ‘later kwamen daar de homo’s ook nog bij’.
  Nu kan Twitter weer los gaan over het discriminerende onderscheid tussen mannen en homo’s.
  Pas maar op dat je geen roze handtasje in je gezicht gepetst krijgt van de één of andere policor grachtengordelnicht.

 17. BEUK DE BOOM

  Is Sander Lantinga al ontslagen? En boycotten we Wimbledon al?

  Doe toch even normaal. Het was een streaker. Mensen raken over hun toeren omdat Maan van de schrik eventjes moest huilen. Dit “incident” is exemplarisch van de gekte waarin Nederland momenteel verkeert.

 18. shrink

  Tjonge, die mevrouw Zwagerman is werkelijk een van de grootste narcistische eigenpijpsters van het hele universum, maar ik ben in deze kwestie het zowaar helemaal met haar eens… ongelooflijk.

 19. Ano Nymous

  Twitter. Het afvoerputje van de sociale media…

 20. Kaaskijker

  Als het haar allemaal niet zo interesseert, waarom rijdt ze dan haar dikke auto naar NPO Radio1? Ik luister liever naar Maan de Steenwinkel dan mevrouw Zwagerman.

  Die grap van Frank Dane was nooit leuk geweest, ook als Maan zich heldhaftiger gedroeg. Zijn team c.q. redactie heeft daar niet goed over nagedacht.

 21. Wolter

  Had graag haar reactie willen horen als dit op radio 2 was gebeurt.
  Dan was de wereld te klein geweest want oh oh van ons belasting geld.
  Dit is echt een triest mens.

 22. Zipper

  Dus ‘Henny Huisman’ als je je ergert MOET je je ‘volgbestandje’ eens aanpassen… want je ergeren mag niet? Is n enge ziekte of wat? Wat MOET iedereen met n mening hier doorgaans meteen n hoop Wel of juist Niet van de meninggestapo. Rot op, dat MOET

 23. Kaas met een kleurtje

  Ohhh.. blote piemel.. ohhhh.. poep plas piemel … Waar gaat dit echt over? Het enige dat is aangetoond is dat madame best labiel is… Was ze nou 7 en stond deze man in een regenjas in het park ok.. ff knuffel van mama en lekker verder met het leven.. Maar serieus.. er zijn mensen voor minder opgenomen…

 24. Yeah

  Toen er een streaker bij het Songfestival voorbij kwam en de zangeres daar dus ook een piemel zag, stuurde Maan nog een tweet hoe grappig ze dat wel niet vond.

 25. critikast

  “Het was een opleving van het oude radiogevoel !, orakelt Zwagerman, zelf trouwens een van de hyena’s. Ik las de laatste weken geen grotere onzin-zin, maar als ik het gevoelsleven van Zwagerman goed inschat, snap ik dat zinnetje wel..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.