‘Zorgelijk dat Veronica niet stijgt met Giel Beelen’

Geplaatst op Thu 07 Dec 2017 om 9:40

Het is zorgelijk dat Radio Veronica in de meest recente luistercijfers, over de periode september-oktober, is gedaald van 4,2 naar 4,0 procent marktaandeel, terwijl Giel Beelen begin oktober zijn debuut maakte bij de zender. Dat zegt NPO Radio 5-dj Jeroen van Inkel op Spreekbuis.nl. Van Inkel, die Beelen eerder adviseerde om níet over te stappen, vindt het behoorlijk vreemd dat de zender zo’n daling laat zien. “Dat is geen goed teken, je zou nu al verschil moeten zien.

Het verbaast Van Inkel. “Het is behoorlijk verontrustend dat – ondanks de komst van Giel Beelen en een behoorlijke grote marketingcampagne – Radio Veronica ten opzichte van vorig jaar slechts een daling laat zien.

Wat denkt hij dat er mis is? “Het grootste probleem van Radio Veronica is dat binnen Talpa álle andere stations belangrijker zijn. Hierdoor blijft er zo’n krap kader over om in te werken dat je bijna geen leuke dingen kan doen. Alles wat verzonnen wordt moet binnen de gestelde doelgroep-kaders passen. Geen vrouwen maar vooral mannen aanspreken et cetera.”

En als er een topidee is dat goed scoort, dan zal het al snel naar Radio 538 verplaatst worden want dat station is het belangrijkst. Je zag dat ook toen SLAM! nog binnen het Talpa-concern viel. Dan hadden ze een geweldige actie die veel traffic opleverde en het jaar daarna verhuisde dit succesvolle item naar 538.”

Van Inkel vraagt zich af hoe dit afloopt. “Radio Veronica is het eerste station dat Talpa zélf opbouwt, ze beginnen eigenlijk helemaal vanaf nul. De andere stations zoals 538, Radio 10 en Sky radio waren al succesvol en die hebben ze gewoon gekocht.”

Zelf een radiostation opbouwen kunnen ze niet goed, dat is in het verleden natuurlijk héél erg fout afgelopen“, zegt hij, wijzend op het vroegere Talpa-radiostation Radio Noordzee.

Een groot interview met Jeroen van Inkel kunt u lezen op de mediasite Spreekbuis.nl.

Foto: William Rutten, Radio Veronica
23 Reacties op “‘Zorgelijk dat Veronica niet stijgt met Giel Beelen’”


 1. Meneer Kaktus

  Radiocijfers zijn minstens zo onbetrouwbaar als kijkcijfers.

 2. Benny-Bjorn A.

  Misschien omdat NL Giel-moe is?

 3. Leon

  Commerciele radio in NL, is een éénheidsworst.

 4. Miepie

  Nee, dat moet je anders zeggen: Giel Beelen is zorgelijk

 5. David

  Er is geen NL’er die overstapt naar een andere zender omdat Beelen daar zit. Het interesseert uberhaupt niemand welke l*l de behanger de plaatjes draait…

 6. Giel

  Jeroen wordt een beetje oud.
  Deze cijfers zijn tot en met halverwege oktober
  Dus daar zit giel die op de 9e begon nog geen 10 dagen in.
  Pas bij de volgende meting is hier iets over te zeggen.
  Je zou t verrassend kunnen noemen dat er met deze korte periode al een lichte groei te zien zien…

 7. Betty

  1 keer naar Giel geluisterd.
  Conclusie: het lult maar en het lult maar.

 8. Bonnie Kreukboven

  Giel was al niet leuk bij de publieke, en is nog steeds niet leuk bij Veronica. Had iemand iets anders verwacht soms?

 9. Robert

  Goh, (Donderw)Inkel heeft weer ‘s ergens een baantje gebedeld en gaat opeens weer via diverse media overal zijn mening over spuien.

 10. A van

  Volgens mij ging de daling met van Inkel nog harder.

 11. Frans

  Hadden ze dan verwacht dat ze met Giel zouden stijgen? Iedereen weet toch dat Giel uit de gratie ligt,, die man heeft miljoenen gestolen van ons belastinggeld

 12. Loop

  Lorde en dan Metallica om vervolgens weer Chef’Special te draaien. De kern van elk Talpa station is pop vermengd met een thema. In het geval van rock werkt het niet. Het is millennial-ouwe rocker-millennial, dat zijn gewoon 2 verschillende werelden: zelfingenomen huilers tegenover Let’s go kick some a$$.

 13. Egbert

  De beste dj houdt zijn klep dicht.

 14. tommy

  Giel het is niet slecht bedoeld. Het werkt,
  Je honden gebit is bijna niet meer te zien bij je als je lacht of praat
  curus…….gedaan….

 15. Frans

  Ik begrijp John niet dat hij maar door blijft gaan met de naam Talpa, iedereen associeert dat met het fiasco van voetbal

 16. Marc E. Putto

  die Donderwinkel toch..

 17. Johnny

  Het is veel te vroeg om hier iets over te zeggen!
  Het zit pas 2 weken in de laatste meeting. Volgende cijfers in december kunnen we pas bashen jeroen ;-)

 18. Fox Mulder

  Het doet coca-snuifje blijkbaar nog steeds zeer dat John hem de deur heeft gewezen. Volgens mij is hij ook gewoon jaloers op het salaris van Giel. Lekker hoor.

 19. Bart

  Dit komt omdat ze alleen Giel hebben als (grote) naam. Wat men bij 3FM en de VARA nooit hebben ingezien en nu ook bij Talpa/ Veronica niet is dat Giel welliswaar als gezicht van de zender wordt gezien maar niet populair is bij de luisteraar. De hoge cijfers van Giel in het verleden kwamen omdat Gerard Ekdom, Coen & Sander, Timur en Ramon, Michiel Veenstra en Rob Stenders ook bij die zender te horen waren. Men nam Giel in de ochtend op de koop toe. Zijn ochtendshow zat goed in elkaar bij 3FM maar hij was in zijn format het meest vervangbaar van alle eerder genoemde dj’s. Ik durf zelfs te stellen dat de luisteraar meer genoot van de ochtendshow van 3FM als Giel op vakantie was en anderen het over namen. Wil Radio Veronica weer succesvol worden dat zullen ze meer grote namen aan moeten trekken. Coen en Sanders blijven wel hij 538. Rob Stenders en Gerard Ekdom zouden op dit moment wel gek zijn om overgestappen. Timur zit ook prima bij Radio2. Michiel Veenstra en Ramon zullen een overstap wel wagen als ze gevraagd worden maar dat is ook te weinig. Daarbij komen ze van een zender waar nu nauwelijks naar geluisterd word.

 20. Laura Vamp Fatale

  Misschien moet hij zich nog eens een keer hijgend en kreunend gaan aftrekken in zijn show.
  Wedden dat er dan meer luisteraars komen ?
  Die denken dan, er komt vast een vervolg.
  xxx

 21. Ronald

  Ik denk niet dat het aan Giel ligt. Veronica is gewoon heel saai. Heel veilige muziek format, saaie jingles. Er gebeurt nooit wat onverwachts. Het is gewoon wegwerp radio.

 22. Ad Vies

  Het is helaas geen 2007 meer.. Tien jaar terug, toen 3FM succesvol en dus ook Giel op z’n toppen qua bekendheid was (mede dankzij DWDD).

  Wel staat hij in de top tien van Mediamensen zag ik gisteren (influencers) dus wie weet dat een boel luisteraars hem opnieuw in het hart sluiten.

 23. valerie

  Ik wil niet naar Giel luisteren daarom geen Veronica in de ochtend.
  Zo simpel is het.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.