‘Zet Johan Derksen als sidekick in RTL Late Night!’

De talkshowkijkers zaten al bijna in hun winterslaap toen ze dinsdagavond opeens werden wakkergeschud door Johan Derksen. Hij zorgde ervoor dat er eindelijk weer eens wat talkshowvuurwerk was door in Jinek de gast tegenover hem aan te vallen: Jesse Klaver. Tv-kenner Angela de Jong van het AD ziet er de redding in van RTL Late Night. “Er bestaat een manier om de kijkcijfers van RTL Late Night in één keer uit het slop te trekken“, schrijft ze. “Johan Derksen als tafelheer toevoegen.

Succes verzekerd, meent De Jong. “Vanaf de eerste minuut. Erland Galjaard, als je me niet gelooft, kijk Jinek van gisteravond terug.”

De Jong was het niet helemaal eens met wat Derksen tegen Klaver zei, maar dat gaat het niet om: er gebeurde in elk geval wat, zegt ze. “Hij was een van de eersten die recht in het gezicht van Klaver zei dat hij zijn act met opgestroopte hemdsmouwen niet gelooft en bracht daarmee iets teweeg.”

Derksen zou bij RTL Late Night lekker kunnen ontregelen, denkt De Jong. “Je zit als kijker óf applaudisserend op de bank óf je ergert je dood aan die onbehouwen beer, maar: je kijkt wel.”

Toch is algemeen bekend dat Tan een bloedhekel heeft aan Derksen. Daar is ook De Jong van op de hoogte. “Maar denk eens aan die kijkcijfers, Erland. En dan kan er een hoop, daar ben ik van overtuigd.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen