Winston schepte jarenlang op over zijn reiservaringen

Winston Gerschtanowitz heeft jarenlang opgeschept over al zijn reiservaring die hij aan zijn tv-werk te danken heeft, totdat zijn vrouw Renate hem tot de orde riep. Dat bekent de SBS 6-ster in weekblad Privé. Steeds als iemand in de privésfeer met een leuk reisverhaal kwam, wilde Gerschtanowitz dat verhaal overtreffen. “Ik heb soms een mooier verhaal dan iemand anders. In het begin van mijn carrière heb ik namelijk programma’s als Wannahaves mogen maken“, legt de presentator uit.

Voor die shows ging Gerschtanowitz bijvoorbeeld helikoptervliegen en op safari. “Als iemand dan vertelde dat hij in Jamaica was geweest, had ik een verhaal dat ik daar ook was geweest, maar dan in het huis van James Bond.”

Gerschtanowitz kaapte het reisverhaal van de ander op zo’n moment. “Dan baalde diegene die dat verhaal vertelde, omdat ik er overheen kwam met een beter verhaal. Dan zei Renate: ‘Je moet gewoon je mond houden, laat die mensen gewoon genieten van hun verhaal.’ Daar heeft ze gelijk in. Dat is belangrijk.”

Nu schept Gerschtanowitz niet meer zo op. “Als zo’n situatie zich nu voordoet denk ik: Daar ben ik ook geweest, maar dan zeg ik het niet. Ik heb van haar geleerd om meer te luisteren.”

Het Privé-interview met de Gerschtanowitzjes kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS, Wessel de Groot

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen