Welke talkshow strikt Roemer en Lilian Marijnissen?

Emile Roemer heeft zojuist op de nationale televisie bekendgemaakt dat hij stopt als SP-leider en wordt opgevolgd door Lilian Marijnissen. Het is hét nieuws van de dag en dat betekent dat de drie grote talkshows De Wereld Draait Door, RTL Late Night en Jinek zich ongetwijfeld suf aan het bellen zijn. Bij welke show zitten Roemer en Marijnissen of een van de twee vanavond? DWDD en Jinek lijken vanwege hoge kijkcijfers veel kans te maken, maar ook Nieuwsuur is een optie.

Tegelijkertijd moet ook de vijf-uurshow Tijd voor MAX niet uitgevlakt worden. De nieuwe SP-leider Lilian Marijnissen schijnt warme contacten te hebben bij de seniorenomroep.

Roemer stopt omdat hij het ‘de juiste tijd’ vindt om het stokje over te dragen aan de nieuwe lichting. Hij deelde zijn voornemen gisteren al met de fractie, waarop twee fractieleden zich meldden voor zijn opvolging: Sadet Karabulut en Lilian Marijnissen. Uiteindelijk koos de fractie voor de dochter van SP-icoon Jan Marijnissen.

Veel politici hebben al gereageerd op de Roemer-exit. “Ongelooflijk jammer dat Emile Roemer stopt. Aardige, eerlijke en vrolijke collega“, zegt Lodewijk Asscher bijvoorbeeld.

Jesse Klaver, die gisteren nog bij Jinek zat, zegt: “Bijzonder moment. Roemer neemt afscheid zoals hij politiek bedreef: strijdbaar voor zijn idealen, met een groot rechtvaardigheidsgevoel en altijd met humor.

En Sybrand Buma: “In de Tweede Kamer en daarbuiten was Emile Roemer de afgelopen jaren een gewaardeerde en collegiale politicus met passie voor het algemeen belang.

Klaas Dijkhoff: “Emile Roemer vertrekt. Een van de aardigste mensen waar ik het zelden mee eens was.

Mark Rutte: “Emile Roemer is een man met overtuigingen, een knokker en hij heeft humor en dat is een mooie combinatie. Ik wens hem alle goeds toe voor de toekomst en zijn opvolger, Lilian Marijnissen, heel veel succes!

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen