Vrouw-baas Mariët Oosterwijk laakt likkers Lammert

Geplaatst op Sat 16 Dec 2017 om 13:36

Mariët Oosterwijk, de eindredacteur van Vrouw, vindt het ongelooflijk dat de grap van EenVandaag-presentator Lammert de Bruin over Mariah Carey op applaus kan rekenen van zijn volgers. Dat laat ze vandaag weten in haar column. De grap was volgens Oosterwijks niets meer dan bodyshaming en de mensen die zo’n grap leuk vinden zijn geen likers, maar likkers, vindt de bekende Telegraaf-journaliste. “Tussen liken en likken zit slechts 1 letter verschil en tegelijkertijd een hele wereld“, zegt ze.

De Bruin grapte over de gewichtstoename van Carey. “Tot mijn stomme verbazing vonden Lammerts volgers (ruim 25000 volgers) de tweet hilarisch met als resultaat 235 likes en 22 retweets. Ik kon het domweg niet geloven.

Oosterwijk sprak hem er op Twitter op aan. “En toen gíngen zijn volgers toch los! En dat verbaasde mij. Sinds wanneer is bodyshamen grappig? Grappen maken over iemands uiterlijk? Dat is zó makkelijk!

Volgens Oosterwijk zijn de volgers van Lammert allemaal makke lammetjes. “Zou de Mariah-tweet ook zo goed zijn ontvangen als ie zou zijn getwitterd door een morsige man met slechts enkele volgers? Of zou er dan opeens wel sprake zijn van bodyshamen? Maar nu de tweet is gemaakt door iemand die (vanavond) ook nog Het Twitterfeestje #Oliebolleparty organiseert, dán is het opeens grappig!

Ik wist het al, maar ik besef het dankzij Lammerts tweet opnieuw: Ik ben geen likker maar een liker; het maakt mij niet uit wie iets twittert, als ik ermee eens ben, ben ik ermee eens. Alleen dán like ik. Al is het een onbekende met weinig volgers. Want tussen hen bevinden zich vaak de pareltjes.”

De column van Mariët Oosterwijk kunt u lezen op de Vrouw-site.

Lees ook: ‘EenVandaag-presentator doet aan bodyshaming’ (vrijdag)

Foto: Privé TV
11 Reacties op “Vrouw-baas Mariët Oosterwijk laakt likkers Lammert”


 1. Wijskijker

  Misschien een idee voor dat mokkel om eens watminder azijn te drinken?
  Maria C. is toch ook gewoon een dikke oliebol. It is funny because she is fat.

 2. Brian

  “Want tussen hen bevinden zich vaak de pareltjes”

  Lol, pareltjes op twitter.

 3. Jan

  Het wordt tijd dat de media stoppen om elk verschijnsel op internet zo serieus te nemen. Iemand richt een facebookpagina op en het is meteen een maatschappelijke stroming waar naar geluisterd moet worden. Iemand krijgt 200 (poe poe) likes op een foute grap en het is meteen een verschrikkelijke misstand weer tegen gestreden moet worden. Zo vermoeiend…

 4. Mark

  Komkommertijd…

 5. Virginia Rens

  Mariët is ook niet moeders mooiste zeg…

 6. op naar maandagavond..20.30 ...RTL7

  @ virgina renz,
  moet jij zeggen…plofkip,
  ga de vader van je kids bekritiseren,

 7. Otto Groeneveld

  Wow opeens heilig doen dames. Vrouwen neuken alles bij elkaar om er zelf beter van te worden sodemieter zeg met je Telegraaf gezeik.

 8. Kirth Gersen

  Arm sneeuwvlokje Mariët, gewoon niet meer op dat boze internet kijken.

 9. Ashanti

  Hoezo? Mariah is afgelopen maanden heel veel afgevallen en weer slank. Achterhaald om oude foto’s te gebruiken, zal zijn remmers wel vergeten te nemen zijn

 10. Jerusalem

  Wat een zuur wijf. Ik hoop dat ze alleen op twitter zich zo zielig blijft gedragen, want hoe mensen daar met elkaar omgaan is een paradijs vergeleken met andere krochten van het internet waar haar tere zieltje niet tegen zou kunnen.

  Daarnaast schijnt Mariah Carey niet de meest lieve celeb te zijn en hoort het nou eenmaal bij beroemd zijn dat mensen iets van je vinden, positief of negatief. Deze nobody zit er waarschijnlijk zelf meer mee dan Mariah Carey zelf.

 11. anoniem

  Tja, zelf vind ik het wel een troost dat al die knappe dames die mij vroeger niet zagen staan, inmiddels minstens even onaantrekkelijk zijn als ik! :-D

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.