Volkskrant vindt Frank Dane mediaflop van de week

Het was een rumoerige week voor Frank Dane. Drie weken na dato leidde zijn piemelgrap met Maan de Steenwinkel tot veel commotie: zanger Tim Knol riep op tot een boycot van Radio 538 en anderen zelfs tot Dane’s ontslag. Inmiddels is de storm weer wat gaan liggen, maar krijgt Dane nog wel een flinke rechtse van de Volkskrant. Die betitelt hem vandaag tot mediaflop van de week. “Tragisch, maar voor radio-dj’s is een streaker blijkbaar het summum van humor“, zegt journaliste Loes Reijmer.

Maan moest ontzettend huilen door de piemelgrap, waarbij ze werd overvallen door een naakte man. Ze kreeg veel steun, maar van andere vrouwen als Bridget Maasland en Marianne Zwagerman ook veel onbegrip. “Kunnen de vrouwtjes dan nergens meer tegen? Puriteinse tijden zijn het. Waar is de rock-‘n-roll gebleven?“, vat Reijmer het sentiment samen.

Er was woede, er kwamen excuses, maar er waren dus ook relativeringen, aldus Reijmer. “En zo werd het jaar van #metoo passend afgesloten.

Feit blijft dat geconfronteerd worden met een grote naakte man niet grappig is, benadrukt ze. “Hij is de vleesgeworden nachtmerrie, de reden dat vrouwen ’s nachts niet door parken fietsen en in het donker altijd op hun hoede zijn.”

Als dat allemaal niet meer hoeft, zouden vrouwen er misschien ook om kunnen lachen. Nou ja, als het tenminste niet zo’n sneu grapje was.”

Radio 538 liet eerder deze week weten dat Frank Dane niet wordt ontslagen. Dane weigerde deze week om in talkshows uitleg te geven over zijn piemelgrap.

De Volkskrant-rubriek Top & Flop, met daarin ook de mediatopper van de week, kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Radio 538 onder vuur om piemelgrap bij Maan (maandag)
Maan de Steenwinkel aanvaardt excuses Frank Dane (maandag)
Frank Dane tegen Maan: ‘Het spijt me zo ontzettend’ (maandag)
Radio 538 ontslaat Frank Dane niet (maandag)
BLVD: ‘Is heftige reactie Maan op blote man normaal?’ (dinsdag)
Shownieuws wél kritisch over Talpa-collega Frank Dane (dinsdag)
Johan Derksen zou Frank Dane hebben ontslagen (dinsdag)
Piemelgrap Frank Dane haalt BBC News (dinsdag)
Angela de Jong hekelt Boulevard-verslag piemelgrap (dinsdag)
3FM-heren kritisch over 538-ster Frank Dane (dinsdag)

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen