Voice-winnaar Pleun: ‘Waylon stuurt niet eens appje’

Pleun Bierbooms, winnares van het vorige seizoen van The Voice of Holland, vindt het merkwaardig dat haar coach Waylon totáál niets meer van zich laat horen. De zangeres, die een jaar na het winnen van de talentenjacht nog steeds het gevoel heeft onderaan de ladder te staan, stelt dat het contact met de Voice-coach al vrij snel verwaterd is. En dat ligt niet aan haar, benadrukt de beginnende artieste. “Ik snap dat hij het druk heeft. Maar toch. Al is het maar af en toe een appje met ‘hoe gaat het’?

Het NRC Handelsblad heeft een soort reconstructie geschreven over het jaar van een Voice-winnares, in dit geval dus Bierbooms. Het geeft nogal een trieste indruk. In mei, een paar maanden na het winnen van The Voice, kwam haar eerste single uit: I Miss You, geschreven door Anouk.

Bierbooms vond dat in eerste instantie geweldig om te horen. “Héél erg tof. Ze is een van de grootste en beste artiesten van Nederland.

Uiteindelijk deed het plaatje (YouTube-link) niet veel. “Alle respect voor Anouk hoor, maar het was niet zo dat ik dacht: wauw, wat een monsternummer. Anders had ze het zelf wel uitgebracht.

Nu, terugkijkend op 2017, moet Bierbooms zeggen dat ze er wel iets meer van had verwacht. “Nu heb ik gewonnen en sta ik nog steeds onderaan de ladder. Misschien moet ik daar aan wennen. Dat het nog steeds klimmen is.

Het NRC-artikel over Pleun Bierbooms kunt u lezen op de NRC-site. NRC is niet beschikbaar via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen