VI: ‘Sunny aandachtsjunk, Van der Vorst moet oprotten’

De mannen van Voetbal Inside hebben vrijdagavond hard teruggeslagen naar alle mensen die kritisch zijn over hun voetbaltalkshow. Sunny Bergman, Peter van der Vorst en Farid Azarkan kregen het zwaar te verduren. Dat was te zien in de uitzending op RTL 7. Bergman startte deze week een actie om de geldkraan van Voetbal Inside dichtgedraaid te krijgen. Walgelijk, vindt Johan Derksen het. “Mevrouw Bergman is een beetje een aandachtsjunk“, aldus de voetbalanalist.

Het is Bergman puur te doen om de publiciteit, aldus Derksen. “Zij wil altijd aan die tafels van De Wereld Draait Door enzo zitten, want anders zit ze niet goed in haar fel. Zij is dat begonnen op Facebook, omdat wij seksistisch, racistisch en homofoob zouden zijn. Dan denk ik: er zijn andere prioriteiten in het leven dan een of andere juffrouw die iets op Facebook zet.”

Daar dachten de media anders over. “Een uur later word ik gebeld door Jinek of ik naar Amsterdam wil komen om een discussie te hebben met mevrouw Bergman, dan belt Tijs van den Brink die De Tafel van Tijs heeft – ik had er nog nooit van gehoord en vanmiddag ging het er ook over op Radio 1, wat toch een serieuze zender is.

De hysterie onder media is bizar, vindt Derksen. “Het gaat over dat iemand die totaal niet belangrijk is iets op Facebook zet en de hele journalistiek huppelt achter zo’n relletje aan. Er is níemand die zegt: ‘U zegt dat hij racistisch is en homofoob, wat heeft hij gezegd dan?’ Nee, we zijn gewoon homofoob, zonder voorbeeld.”

Bergman zou kunnen worden aangeklaagd voor smaad, al gaat hij dat niet doen, aldus Derksen. “Ik denk dat als je die juffrouw aanklaagt voor smaad… Ze noemt ons homofoob, maar kan geen enkel voorbeeld geven. Het is hetzelfde als ze zeggen dat je in kinderporno handelt. Het is gewoon puur smaad. Dat kun je alleen zeggen als ze met harde bewijzen kunnen aantonen dat je homofoob bent.

Het is ook een belediging voor de VI-kijker, vindt Derksen. “Ze zegt min of meer dat die 700.000 mensen die naar ons kijken ook homofoob zijn en dat ze racist zijn, want niemand van onze kijkers heeft ooit één geluid gegeven dat ze niet tevreden zijn.

Als je selectief verontwaardigd wil zijn en ons wil aanpakken en je kijkt naar dit programma, dan kun je je hart ophalen, want je kunt alles wat hier gezegd wordt verkeerd uitleggen. Dat is zo hypocriet. De dametjes willen maar één ding: ze willen weer bij De Wereld Draait Door en bij Jinek in de slachtofferrol zitten.”

Farid

DENK-Kamerlid Farid Azarkan riep deze week niet alleen op tot een boycot van VI, maar van héél RTL. Azarkan ging vrijdag op de radio in discussie met Wilfred Genee en dat werd een verhit debat. “DENK is een van de redenen dat ik verhuisd ben naar de provincie“, aldus Derksen.

De partij DENK wil alleen maar polariseren, aldus Derksen. “Je hebt Wilders met de PVV en DENK. In de grote steden wordt het een clash tussen die twee. Die twee papegaaien van Erdogan zijn ook heel vervelende baasjes. Die Marokkaan die jij in de uitzending had is ook een heel vervelende man.”

Volgens René van der Gijp kun je het woord Marokkaan tegenwoordig niet eens meer gebruiken. “Ik weet zeker dat op het moment dat Johan iets gaat zeggen over Marokkanen, dat hij heel erg ervan doordrongen is dat hij denkt van: oh, daar gaan we weer hoor morgen.”

En ik ben er heel erg van doordrongen dat ik iets over homo’s zeg en dat ik thuis kom dat mijn zoon tegen me zegt die op social media zit: ‘Er zijn weer een paar homo’s op de pik getrapt hoor pa.’ Dat weet ik dondersgoed, maar het is een beetje plagen.”

Van der Vorst

Toen kwam Van der Vorst aan de beurt bij Van der Gijp. “Ik zit te kijken naar RTL Boulevard en dat is anderhalf uur om elkaar lachen. Opeens valt het H-woord, homo, en valt iedereen stil.”

En daar gaat-ie, hè, Peter van der Vorst: ‘Nee, ik wil dat hier even niet om gelachen wordt, ik wil het nu even serieus behandelen!’ Maar die anderen lachten gewoon door. En toen zei hij: ‘Nee, dat vind ik niet leuk, hoor, ik wil dit gewoon even serieus behandelen.’ Dan denk ik: schei toch uit man, rot op.”

Lees ook:
Van der Gijp weigert te kijken naar trouwende homo’s (maandag)
SP’er Kwint vindt VI-heren ‘stel lopende anachronismen’ (maandag)
Gijp: ‘Zwartgeschminkte voetballer lijkt broer Sylvana’ (dinsdag)
Sunny Bergman spreekt sponsors Voetbal Inside aan (dinsdag)
Sylvana Simons ondersteunt actie tegen Voetbal Inside (dinsdag)
Johan Derksen vindt Sylvana Simons ‘erg zielig’ (woensdag)
RTL Boulevard gaat actie tegen VI niet ondertekenen (woensdag)
Dochter Johan Derksen steunt Sylvana Simons (woensdag)
RTL gaat VI-mannen niet de mond snoeren (woensdag)
Amstel en Gillette keuren homograp Voetbal Inside af (woensdag)
RTL Boulevard discussieert verder over Voetbal Inside (donderdag)
Politieke partij DENK wil boycot RTL na homograp VI (donderdag)
Peter van der Vorst vindt DENK hypocriete partij (vrijdag)
Marianne Zwagerman fileert Sunny Bergman op Radio 1 (vrijdag)
Farid Azarkan na VI-rel voorvechter homo-emancipatie (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen