Van Nieuwkerk wil politieke voorkeur Frans Bauer weten

Matthijs van Nieuwkerk vroeg Frans Bauer maandagavond in De Wereld Draait Door naar zijn politieke voorkeur, maar kreeg nul op rekest. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Toen Bauer aangaf ontevreden te zijn over de bejaardenzorg in ons land – een paradepaardje van Geert Wilders – vroeg Van Nieuwkerk aan de volkszanger: ‘Waar stem je op eigenlijk?’ Daar kreeg hij echter geen antwoord op van de hitzanger uit Fijnaart. “Dat zal ik nooit zeggen“, gaf hij aan.

Bauer heeft een enorme achterban en heeft geen zin om hen een mening op te leggen. “Op het moment dat je een bekende Nederlander bent vind ik niet dat je je mening moet vertellen om andere mensen jouw mening ook te laten delen. Ik vind dat niet correct.”

Hij vindt het belangrijk dat hij zijn achterban niet beïnvloedt. “Ik vind dat iedereen voor zichzelf moet bepalen op welke partij hij of zij stemt. Die moet dat zelf uitvinden. En niet door een bekende artiest die dan roept op wie hij stemt.”

Toen Bauer aangaf wat hij politiek belangrijk vindt, werd duidelijk dat Bauer in elk geval niet op Wilders stemt. “Ik sta voor een aantal dingen. Dat heeft te maken met de dingen die ons allemaal aangaan, zoals onze kinderen, onze ouderen die zich hebben ingezet voor ons Nederland, voor de mensen die hier opgevangen worden uit het buitenland. Ik vind het ook belangrijk dat zij een thuis krijgen.”

De Wereld Draait Door trok maandagavond 1,5 miljoen kijkers.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen