Utopia niet per januari, maar na dit weekend al een uur

SBS 6 voert de verdubbeling van de uitzendduur van Utopia al eerder in. Niet vanaf januari, maar al vanaf maandag duren de uitzendingen van de realityshow een uur. Dat heeft de zender laten weten aan NU.nl. Nu is Utopia elke dag een half uur op zender, maar na het weekend elke dag van zeven tot acht uur. Hiertoe is besloten vanwege het naderende einde van de show. “We merken dat het realityprogramma sindsdien nog meer leeft onder de vaste kijkers“, zegt een woordvoerder van SBS.

SBS 6 maakte vorige week bekend dat Utopia per 1 januari 2018 stopt, omdat de provincie Noord-Holland het huurcontract van het Utopia-terrein niet wil verlengen. “Om deze reden denken wij dat we veel kijkers niet vanaf 1 januari, zoals eerder gecommuniceerd, maar vanaf volgende week al een plezier doen met langere afleveringen van Utopia.

Utopia ging op 31 december 2013 onder grote belangstelling van start. Het oorspronkelijke plan was om in één jaar een ideale wereld te creëren op een verlaten terrein bij Laren.

Als de show volgend jaar stopt op 1 juni hebben de inwoners uiteindelijk vierenhalf jaar lang gebouwd, discussies gevoerd, ruzie gemaakt, geëxperimenteerd en plezier gehad op het Utopia-terrein.

Er kijken dagelijks zo’n 600.000 mensen naar de realityshow.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen