Tijs van den Brink wordt doodmoe van NPO-bashers

Tijs van den Brink wordt doodmoe van de gretigheid van NPO-bashers. Het beeld dat zij scheppen klopt van geen kant. Dat schrijft de EO-ster op EO.nl. De NPO is in het nieuws omdat de politiek niet in het gat wil springen van dalende Ster-inkomsten. “Onmiddellijk was in allerlei opinies de NPO weer een links, geldverslindend monster, vol met zichzelf feliciterende medewerkers die hun best doen om door middel van snoepreisjes zo veel mogelijk gemeenschapsgeld op te maken.”

Elke keer weer wordt ten onrechte dat beeld geschetst, vindt Van den Brink. “Zelfs een zichzelf respecterende kwaliteitskrant als de Volkskrant schreef onmiddellijk dat minister Slob nog veel strenger zou moeten zijn: zorg ervoor dat de NPO niet te actief wordt op internet, want dat zou marktverstorend werken.”

Het perspectief van een gemiddelde NPO-medewerker is totaal anders, meent Van den Brink. “Er worden dagelijks door hardwerkende mensen programma’s gemaakt voor bedragen waar ze in het buitenland met verbazing naar kijken: zo goedkoop, bedoel ik dan.”

Bovendien is de NPO volgens hem wel degelijk onderscheidend. “Elke dag stellen we als medewerkers van programma’s als Dit is de Dag en De Tafel van Tijs onszelf de vraag: waarom zouden juist wij dit moeten doen? Wat voegen we toe aan wat anderen al doen?

Begrijp me goed: er kan van alles beter aan de NPO. Er moet van alles beter aan de NPO: het moet vernieuwender, het moet pluriformer en er moet vast nog veel meer. Maar echt: het beeld van een linkse geldverslindende moloch die vooral met zichzelf bezig is en die andere media het leven zuur wil maken, is onzin.”

De EO-column van Tijs van den Brink kunt u lezen op de EO-site.

Foto: EO, Willem-Jan de Bruin

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen