Thierry Baudet loopt boos weg bij NPO Radio 1

Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie, is vandaag boos weggelopen uit de studio van NPO Radio 1, nog voordat hij aan het woord kwam. Dat was te horen in het KRO-NCRV-programma De Ochtend. Presentator Carl-Johan de Zwart wilde D66’er Sjoerd Sjoerdsma, Charles Groenhuijsen en Baudet aan het woord laten over het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. Baudet besloot echter om toch af te haken.

Het leidde tot verbazing in de studio. “We hadden ook Thierry Baudet uitgenodigd voor een reactie op onze stelling van vandaag, namelijk ‘Het erkennen van Jeruzalem als hoofdstad van Israël is onverstandig en contraproductief’. Hij zat toch net naast jou, Sjoerd?“, zei De Zwart.

Sjoerdsma: “Hij zat net naast mij, dat klopt. Hij vertrok, maar ik heb niet kunnen verstaan waarom hij vertrok, om heel eerlijk te zijn. Volgens mij zei ik ook niet iets heel schokkends, dus ik weet niet waarom hij is vertrokken.”

De Zwart: “Misschien vond hij het te lang duren voordat hij aan het woord kwam. Ik zie hier de regie knikken. Dat is inderdaad de reden dat hij hier is weggelopen. Dat is jammer, want het was aardig geweest om ook een ander licht op de zaak te kunnen werpen. Hij was het namelijk oneens met de stelling. Ik had graag gehoord waarom hij dat vindt en dat wordt nu lastig.”

De redactie van De Ochtend laat via Twitter weten: “Jammer, Thierry Baudet loopt weg uit de studio. We zullen nooit weten waarom… Thierry Baudet was ruim aan het woord gekomen daarna (na Charles Groenhuijsen, red.).

Baudet laat op Twitter weten: “Redactie Stand.nl erkent op de sms dat ‘dit is niet goed gegaan’. Krokodillentranen. Wat stelt de NPO toch elke keer weer enorm teleur. Vooringenomen, onevenwichtig, framend. Forum voor Democratie wil sanering van de publieke omroep.

Opiniemaker Joost Niemoller geeft Baudet gelijk: “Groot gelijk van Thierry Baudet om op te stappen bij Radio 1-uitzending. Eerst wordt half uur lang frame gezet dat Trump niet deugt over Jeruzalem, en dan mag je aan het eind ook nog iets terugroepen?

Foto: RTL, Van der Vorst ziet sterren

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen