Tan zelfs met Roemer niet in top 25; Jinek door miljoen

Geplaatst op Thu 14 Dec 2017 om 8:30

Humberto Tan weet zelfs met de nieuwsgast van de dag niet meer in de kijkcijfer top 25 te komen. Zijn talkshow RTL Late Night bleef woensdagavond met vertrekkend SP-leider Emile Roemer steken op 462.000 kijkers (11 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van maandag tot en met woensdag komt RTL Late Night sinds een paar maanden bijna niet meer de kijkcijfer top 25 in. Gisteren had hij minimaal 535.000 kijkers nodig voor een plek in het kijkcijferoverzicht.

Door het vertrek van Roemer als SP-leider konden de talkshows gisteren jagen op twee nieuwsgasten: naast Roemer namelijk ook zijn opvolger Lilian Marijnissen. Zij koos voor De Wereld Draait Door, dat 1,3 miljoen kijkers (25 procent) scoorde.

Eva Jinek greep mis, maar wist woensdag toch meer dan twee keer zoveel kijkers te boeien als RTL Late Night. Haar programma kwam uit op 1 miljoen kijkers (36 procent).

De score van Jinek is opmerkelijk: ze had niet de nieuwsgasten van de dag in huis, maar sprak wél over de nieuwsgasten van de dag. Dat deed ze met het deskundige trio Gijs Rademaker, Joost Vullings en Jort Kelder.

Het programma van Tan dreigt in een vicieuze cirkel terecht te komen. Met zulke lage scores is het programma nauwelijks nog interessant voor de nieuwsgasten van de dag. Als zij wegblijven, raakt het programma echter nóg meer uit het zicht, en wordt het programma nóg minder interessant voor de gewilde gasten.

Foto: RTL
20 Reacties op “Tan zelfs met Roemer niet in top 25; Jinek door miljoen”


 1. Beau

  Toedeloe Tan

 2. Fox Mulder

  Goedennnavund!

 3. Erik

  Tsja, toch een imago probleempje Tan. En terecht.

 4. Joram

  Het is nu wel duidelijk; dit gaat niet meer goedkomen. Het vertrek van Tan zal niet lang meer duren.

 5. Martini

  Zegt hij gister nog dat ze na de winterstop gewoon doorgaan tot de zomer, maar dit kan je toch niet nog maanden volhouden? Uberhaupt al kijkcijfertechnisch gezien vanuit RTL: als zenderleiding trek je toch de stekker uit zo’n programma, lijkt mij.

 6. west

  Ik denk dat hij gewoon een contract heeft waar hij zich heeft ingedekt en RTL zal moeten betalen als hij ontslagen wordt dus daarom blijft hij gewoon zitten
  en ontslag kost RTL veel geld !

 7. ik reageer ook ff...

  Maar Roemer is totaal niet interessant, een politicus die niets heeft bereikt dus waarom zou die kijkers trekken? DWDD scoort ook niet beter

 8. valerie

  Ze leren het toch ook niet bij LN, te volle tafel, weer items over programma’s uit eigen stal. Kijk eens naar DWDD hadden een item over koeien, totaal niet interessant, maar ze hebben de klasse dat je mee wordt genomen in het onderwerp, dat noemt men kwaliteit.

 9. NPO

  Het was wederom een top avond NPO

 10. B

  Net of Roemer een topgast is. Niemand verwacht dat dat spetterende tv op zal leveren.

 11. Emiel het Debietje

  Bij RTL gaan zitten een gewetenloze keiharde neoliberale omroep, ja dan heb je het begrepen als SP’er.

 12. Ron

  Gelukkig vanavond weer wat lead-in van de finale van Gordon zijn ‘trouwshow’ en morgen weer fijn een TVOH. Dat zijn toch de dagen waar je je aan optrekt als Tan en team zijnde….pff…

 13. HansrZ

  Roemer een Topgast? Laat me niet lachen.
  Tan kreeg de verliezer en de concurrent bij de PO ging er met de vette kluif vandoor.
  Die Roemer werd echt gedwongen door zijn partijtop.
  Ergerde me vreselijk aan Roemers zelfverheerlijking bij de persbijeenkomst.
  De falende man die zichzelf de veren in de r**t steekt. brrrrrrrrrrrrrrrr

 14. anoniempje

  Jinek heeft steeds minder interessante gasten maar wel meer kijkers.
  Het ligt dus echt aan Tan zelf dat mensen niet meer kijken.

 15. Bart

  @anoniempje Juist!

 16. Alex

  Vond Jinek haar uitzending prettig.
  Kritisch naar de Powned docu en enigszins wat ligt over de politiek, maar juist een toevoeging door het vanuit een andere kant te belichten ipv enkel de SP (wat de kijker al heeft kunnen zien in het Journaal/DWDD).

 17. Aadry

  Tuurlijk ligt het aan die Tan door zijn relatie met dat blonde journaal vrouwtje kijk ik ze beide niet meer. Dat soort mensen heb ik niks mee. Ze zijn gemeen en niet eerlijk en ordinair.

 18. Karel

  De kijker is uitgekeken op de zwarte glimmende vleespet. We moeten hem niet meer we zijn hem zat. Hij kan draaien tot hij een ons weegt maar dat komt nooit meer goed.
  Ik vind het een opportunistsche selectief verontwaardige hypocriet en een landver%ader!

 19. Abjectief

  Wellicht een goed idee om Tan en Derksen van plaats te wisselen?

  Reken maar dat de kijkcijfers stijgen, al vraag ik me af welke politici daar hun vingers aan durven branden.

  En daar zit dan ook het werkelijke probleem: Als een talkshowhost al te kritische vragen stelt zoekt de politicus wel een andere show, zie daar de zoutloze, van kritiek gespeende oppervlakkige gesprekken op Jinek, Pauw&Late-Night.

  Hilversum en Den Haag zijn dikke vrienden, en niks is zo dodelijk voor de democratie als een controlerende macht die dikke mik met de machtshebbers is.
  Die politici kan je om de vier jaar lozen, dat valt van die Hilversumse kliek niet te zeggen, daar krijg je al snel een baan voor het leven.
  Kan je als Ferry Mingelen zijnde schaamteloos op tv zeggen dat je na het fameuze debat met Fortuin even langs je goede vriend Melkert gaat om hem een hart onder de riem te steken, zonder enige vorm van kritiek vanuit de journalistiek.

 20. Flits Bom

  Dat krijg je ervan als je je tollie achterna loopt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.