Sywert niet veilig in eigen wijk door DWDD-optredens

Geplaatst op Thu 07 Dec 2017 om 10:30

Sywert van Lienden waant zich door zijn tv-optredens in De Wereld Draait Door niet langer veilig in zijn woonwijk. Het is een van de redenen dat hij een tijdlang niet te zien geweest is in de talkshow. Dat vertelde hij woensdagavond op NPO 1. Van Lienden woont in de Amsterdamse achterstandsbuurt Bos en Lommer. Nu hij een kind heeft wil hij daar niet langer blijven wonen. “Ik woon er op zich prettig, maar ik ga er vertrekken. Zeker als je een kind hebt wil je veiligere grond zoeken“, zegt de opiniemaker.

Als tv-bekendheid met een mening die niet politiek correct is voelt Van Lienden zich er niet veilig. “Ik ben hier een tijdlang niet geweest. Ik was het ook een beetje zat hoor dit soort talkshows, maar het was ook deels omdat ik fors bedreigd werd. Ik had het gevoel dat ik me niet altijd meer vrij kon uiten en dat ik in mijn buurt niet altijd vrij kon leven. Dan ga je ook je eigen veiligheid zoeken als die er niet is.

Bos en Lommer is volgens Van Lienden niet meer te redden. “Je doet heel erg je best om er met je buurt wat van te maken, maar als je merkt dat het onveilig is of je een minderheid in je eigen stad wordt… Wij wonen op een heel verrot stukje. Je moet je voorstellen: dit jaar zijn er al twee tot drie doden, zeven overvallen en de Turkse vlaggen hangen aan de gevels. Er zijn veel vechtpartijen en etnische spanningen.”

Wij hebben ons er jarenlang voor ingezet om het beter te maken, maar het glijdt verder af. Het paradoxale is dat wij niets meer kunnen betalen in deze stad, dus weg moeten.

Foto: De Wereld Draait Door
34 Reacties op “Sywert niet veilig in eigen wijk door DWDD-optredens”


 1. Telegraaf

  Het had te maken met een nieuwe baan afgelopen 1 januari en was twitter zat. Waren zijn woorden op Twitter en de radio.

  Hij was wel regelmatig te horen op de TV. Wat een aandachtstrekker zeg.

  Was op twitter alleen maar aan het klagen over dat de huizen zo duur zijn in Amsterdam.

  Het is de mannelijke vorm van giller Marianne Zwagerman. Alleen zijn mening is de waarheid.

  Gadver.

 2. Telegraaf

  TV m/z Radio 1

 3. Huib

  Dat soort dingen mag je helemaal niet zeggen! En al helemaal niet bij de NPO, dan worden die BN’ers toch boos!

 4. Het is de schuld van Vladimir Poetin.

  Even voor de duidelijkheid ik heb er niets mee te maken voordat Smeagol Alexander en Judas Sybrand mij de schuld geven van het gutmensch probleem.

 5. 65j

  10.37 jij denkt toch dat jou menig de waarheid is,wat is het verschil.

 6. Bob

  @telegraaf Die gast moet ook eten, logisch dat hij een andere baan zoekt als ‘ie in de spotlights de klappen moet vangen en daarmee stopt. Zou dan ook wat comfortabelers zoeken.

 7. Margot

  Ik vraag me dan af hoe hij uberhaupt in die buurt terecht is gekomen…?
  Dat was toch altijd al n achterstandswijk, zeker voor zo’n VVD jongetje…

 8. Telegraaf

  65j
  Thu 07 Dec 2017 om 11:08

  Ik herhaal alleen maar zijn twitter gedrag dus zijn mening.

  Dombo

 9. Hohoho

  Wijken in Amsterdam verloederen, getto vorming door slecht beleid door
  alle allochtonen bij elkaar in een wijk te proppen het zit niet ver meer van de wijk Molenbeek
  en dat alles dankzij de prachtige multiculturele samenleving…. weg ermee!🎅

 10. Enzo Voort

  Even voor de goed orde @Hohoho, heel Amsterdam is al verworden tot een ghetto, je waant je in elke omgeving in het buitenland.

 11. Hohoho

  😢

 12. Pim

  Bos en Lommer?? mafkees, dat is een lange strook hipsters, je kunt daar je iPhone de hele nacht in je open auto laten liggen en je fiets is veilig. Er zijn kutbuurten als je de ring uitgaat maar Bos en Lommer is echt niet onveilig.

 13. Superman

  Amsterdam is giga aan het veryuppen en de gewone burger moet vertrekken uit Amsterdam omdat een woning zo ongeveer onbetaalbaar is geworden in de stad. Ook in Bos en Lommer is dat het geval.

 14. NPO

  Als mijn kind niet veilig was (zie onderstaande opmerking) dan was ik per direct verhuisd.

  Het zal dus wel meevallen net zoals deze leugen van:

  Sywert van Lienden stelt in DWDD dat veel buitenlanders verkrachters zijn

 15. The truth

  Nederland is al helemaal naar de klote, dat is mijn uitspraak en de realiteit.

 16. zipper

  Dan zoek je fijn n huis id bijlmer of diemen zuid zeurpiet, huizen zijn id stad niet te betalen voor mensen met jouw inkomen dan zoek je iets buiten het centrum knuppelhout. Of kan je nu meteen ‘niet meer in Amsterdam wonen’?! Als je zo graag van alle plekken in nederland zo graag lekker stedelijk wilt wonen, moet je de bijkomende fratsen op de koop toe nemen.

 17. Reactie

  Van Lienden heeft groot gelijk.
  Wat eens behoorlijk redelijke buurten waren, inmiddels decennia geleden, zijn vervallen tot kansenparel-getto’s waar de politie het steeds meer verdomd om in te grijpen.
  Natuurlijk is de multiculti-pappen-en-nathouden-samenleving mislukt.
  Blijkt ook wel uit het feit dat zojuist aan de Amstelveenseweg in Amsterdam de ramen van een joodse winkel zijn ingeslagen door alweer zo’n prima kansenparel.

 18. Frans

  iedereen in de provincie weet dat Amsterdam niet meer te redden is, advies een dikke muur eromheen, in the getto, met dank aan Links

 19. Wollter

  @pim

  Hipsters? Hebben we het over dezelfde buurt? Die zijn daar niet. Als blanke Nederlander voel je je daar inderdaad een rariteit. Zonder daar een oordeel over te geven. Maar integratie is ver te zoeken in Bos en Lommer. En je waant je ook niet veilig daar nee…. niet voor niets trekken veel mensen weg.

 20. age

  Van Lienden ?
  Was dat niet die ‘deskundige criminele allochtonen’ ..die zich een keer een nulletje vergiste in de cijfers over aantal allochtonen en afkomst..?
  Maar ja, als je één keer bij de sekte van DWDDrrrrrrr hoort ben je tot je pensioen onderdak……..zelfs daarna zoals Jan M.

 21. De Leukste Thuis

  ” dit jaar zijn er al twee tot drie doden”…

  Twee doden en 1 halfdood ?

 22. anoniem

  Wat een onzin! Bos en lommer is op dit moment het meest gewilde stadsdeel binnen de ring van Amsterdam. Huisprijzen met 38% omhoog! En inderdaad steeds meer hippe en jonge mensen. Juist omdat dit het laatst betaalbare stadsdeel is. Ik weet niet waar Wollter woont in de Bos en lommer maar niet op het stuk waar ik woon!

 23. zo maar

  Makkelijk te controleren: ga door de wijk heen en tel de Turkse vlaggen. Als je een handvol weet te scoren is het knap. Die buurt veryupt de laatste 2-3 jaar in een enorm tempo. Op een paar straten na een prima buurt. 7 overvallen tot en met november zijn er 7 te veel maar de realiteit is dat 7 overvallen voor een buurt in Amsterdam niet uitzonderlijk is. En hoezo ‘mijn stad’?. Hij is in Rhenen geboren en niet zoals veel bewoners van die buurt in Amsterdam. ‘Mijn stad’, wat een onzin.

 24. Niet waar

  Sywert heeft in januari 2016 een flinke mispeer gemaakt in DWDD mbt een onderzoek naar etniciteit en criminaliteit. Dat was volgens mij de reden dat hij daar lange tijd niet meer te gast was.

 25. Joop

  m.a.w. de buurt terroristen die menen dat je niet je mening mag geven, hoe vervelend ook, winnen weer meer terrein. En zo worden de meeste buurten in Amsterdam ingenomen door buurt terroristen, voornamelijk van Marokkaanse komaf want daar stikt het er van, en ook in Amsterdam Nieuw West, Amsterdam Oost, Amsterdam West, De Baarsjes etc. Als we deze figuren laten winnen is het hek van de dam.

 26. Joop

  Het moet tenslotte geen ruk uit maken waar men vandaan komt. In dit geval komt hij uit Rhenen. Hij is nu een bewoner van de hoofdstad en zou zich in deze stad veilig moeten voelen. En of je nu 7 vlaggen of 2, bepaald ook meteen voor welk land je gekozen hebt. Ook de tientallen gevel onterende satelietschotels in dergelijk wijken, maken deze wijken nog armoediger dan ze al zijn. Het is schande dat Woningbouwverenigingen toestaan dat er in hun vaak prachtige gevels giga gaten geboord mogen worden om zo’n bak aan de gevel te hangen. Ik wilde een vlaggenstokhouder ophangen en dat mocht niet. Ze meten dus zoals normaal is geworden met 2 maten.

 27. GW

  Ach Sywert heeft wat uitglijdertjes op zijn naam staan. Over zijn initiatief, de G500 hoor je ook niets meer en dan is er natuurlijk die blunder met de aantallen. Waar hij destijds overigens diep voor ‘t stof is gegaan. Ik vind het flauw dat hij daar continu op afgerekend wordt. Ja het was een blunder, maar na de excuses blijft het feit dat hij nog steeds zinnige dingen zegt.

  Ik heb ‘t fragment terug gezien en ik heb respect voor de nuance waarmee hij zijn punt maakte. Je merkte dat vooral Witteman hem in een bepaalde hoek wilde dwingen en hem politiek kleur wilde laten bekennen. Iets waar Sywert zich niet toe liet verleiden.

 28. Loop

  Je kan er ook lekker koosjer eten. Zo lekker dat mensen buiten de openingstijden naar binnen willen.

 29. Hein

  Het maakt dus wel uit waar je vandaan komt, ik zie vaker dat mensen in Amsterdam komen wonen en met de stress in hun nek over straat lopen, vrouwen die mij doodleuk vertellen dat ze ‘s avonds niet door het fucking Vondelpark durven lopen…

  Je krijgt de boer wel uit zijn dorp maar het dorpse niet uit de boer… blijf dan in de bossen van Utrecht wonen man. Zul je zien dat hij weer teruggaat naar waar hij zo fijn is opgegroeid in de provincie. prima, houwen dat volk daar.
  Ik leef perfect in Amsterdam met Turken, Marokkanen en de rest. Die paar eikels die erbij zitten heb je ook in alle soorten hoor en dat zijn dan toch vooral die bleue types die uit een gat naar de stad verhuisd en na hun studie zijn blijven hangen.

 30. Loop

  Hein werkt in opdracht van gemeente Amsterdam aan zijn IP-adres te zien.

 31. Rocco

  Wat een gek is dit zeg. Ga eens op Funda kijken wat de huizenprijzen doen in Bolo, en kom dan nog eens terug met je verhaal dat de wijk aan verpauperen is. Oh, en de prijzen op Funda zijn vraagprijzen, die 9 van de 10 keer dik overboden worden. Mijn inschatting is dat Sywert gaat verhuizen omdat geen hond hem op straat herkent, iets wat compleet botst met zijn grootheidswaanzin en veels te grote ego. Veel plezier in het Gooi, mafkees.

 32. Lies

  Ja Sywert, als je bang wordt van Turkse vlaggen aan de gevel en overvallen op winkels bij jou in de buurt (je wordt dan zelf niet rechtstreeks bedreigd) dan ga maar gauw. Of heeft het gewoon te maken met het ontbreken van een witte school voor je kind? Wat heeft je bekendheid er mee te maken? Die lui met die vlaggen koken via de schotel en niet naar DWDD. Laat staan dat ze politiek correcte praatjes ze iets interesseert?

 33. Gallus

  Je hoeft geen groot mensenkenner te zijn om te zien dat deze Sywert een zelfstandig denkend en integer mens is!
  Hij neemt het persoonlijk risico om de (feitelijke!) waarheid en plein publique te vertellen.
  Een waarheid die zo velen niet kunnen of durven te zeggen en ook een waarheid die zovelen beleven moeten.

 34. Hein

  @ Wollter
  Thu 07 Dec 2017 om 12:41
  Als jij een geboren Amsterdammer bent vreet ik mijn schoen op.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.