Sylvana Simons ondersteunt actie tegen Voetbal Inside

Sylvana Simons ondersteunt de actie tegen Voetbal Inside waarbij sponsors Amstel Bier, Gillette en Toto worden aangesproken op hun samenwerking met het RTL 7-programma. Dat laat ze weten op Facebook. De actie is op touw gezet na de homo-onvriendelijke uitspraken van René van der Gijp afgelopen vrijdag. Daar kwam maandag nog een racistisch grapje van Van der Gijp over Simons bij. Voor de presentatrice zijn de uitlatingen van de VI-mannen al lang geen verrassing meer.

Simons is klaar met de heren. “Ik heb het al vaker gezegd: homofobie (wat in feite geen fobie is, maar goed), seksisme en xenofobie zijn vaak verenigd in het denken van mensen.”

Verder onderschrijft ze volledig de boodschap die Sunny Bergman op haar Facebook geplaatst heeft. Hierin is te lezen: “Voetbal Inside wordt mede mogelijk gemaakt door Amstel Bier, Gillete en Toto. Willen deze merken ook homofobie mede mogelijk maken? Zo nee: waarom sponsoren deze merken Voetbal Inside dan nog?

Twee jaar geleden werd Johan Derksen nog bekritiseerd toen hij Simons een aapje noemde. Vorig jaar hield Wilfred Genee een interview met Simons, waarbij duidelijk werd dat de twee een hekel aan elkaar hebben.

Lees ook:
Van der Gijp weigert te kijken naar trouwende homo’s (maandag)
SP’er Kwint vindt VI-heren ‘stel lopende anachronismen’ (maandag)
Gijp: ‘Zwartgeschminkte voetballer lijkt broer Sylvana’ (vandaag)
Sunny Bergman spreekt sponsors Voetbal Inside aan (vandaag)

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen