Sneeuwexpert Boulevard wekt argwaan bij De Vries

Peter R. de Vries maakte het debuut van Anne Vegterlo als sneeuwdeskundige van RTL Boulevard maandagavond niet gemakkelijk. Hij geloofde bijna niets van wat ze zei. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Quest-journaliste Anne Vegterlo had op internet allemaal weetjes over sneeuw opgezocht, maar wist De Vries niet te overtuigen. Al bij het allereerste wat ze zei, liet De Vries zijn argwaan blijken. “In Nederland sneeuwt het gemiddeld dertig dagen per jaar“, begon ze.

De Vries vindt dat gemiddelde ongeloofwaardig. “Ondanks alle klimaatgedoe?“, vroeg hij cynisch.

Vegterlo: “Het wordt wel minder. Denk ik.”

De Vries: “Maar dertig dagen voor Nederland vind ik wel heel veel. In mijn herinnering hebben we de afgelopen jaren nauwelijks sneeuw gehad.”

Vegterlo: “Het is een gemiddelde, hè. Het zou kunnen dat het het ene jaar minder is dan het andere.”

De Vries: “Jawel, maar dan zou een ander jaar al zestig moeten zijn.”

Vegterlo: “Ja…

Vervolgens merkte Vegterlo op dat sneeuw wit lijkt, maar eigenlijk doorzichtig is van kleur. De Vries: “Sneeuwwitje is dus een heel domme naam.”

Tot slot kwam ze ook nog met een tip voor de argeloze winterwandelaar. “Je moet nooit rode sneeuw eten. Soms heeft sneeuw een beetje een roze kleur. Dan zit er een soort alg in. Ze noemen het wel watermeloen-sneeuw, omdat het heel lekker ruikt en ook smaakt, maar je wordt er heel ziek van.”

De Vries: “Hebben jullie ooit rode sneeuw gezien?

Ook de andere Boulevard-sterren gaven aan nooit rode sneeuw te hebben gezien. Vegterlo: “Maar het bestaat toch.”

Vervolgens bezorgde Ruben Nicolai de nieuwe deskundige ook nog een ongemakkelijk moment. “Een van de weinige voetbalwedstrijden die gisteren doorging, was Ajax – PSV, omdat daar een mooi dak boven het veld zat. Er zijn veel meer dingen die afgezegd worden. Jij hebt daar een lijstje van, toch?“, vroeg hij.

Vegterlo stamelde: “Daar heb ik geen lijstje van.”

Dat lijstje bleek in handen van Luuk Ikink. “Ik heb dat lijstje van haar overgenomen, Ruben.

RTL Boulevard trok maandagavond vanwege het winterweer bijna 1,3 miljoen kijkers. Daarmee is het de meest bekeken uitzending sinds oktober 2015.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen