SBS 6 verhuist zondag-evergreens naar andere avond

Het roer gaat om op de succesvolste tv-avond van SBS 6: de zondagavond wordt in januari het podium van nieuwe titels, terwijl de vertrouwde zondaghits naar een andere tv-avond verschuiven. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Twee titels die verhuizen zijn de heuse zondag-evergreens Wegmisbruikers en Undercover in Nederland, al sinds 2003 en 2005 vaste ankers van de zender. Maar ook het iets jongere programma Moord of Zelfmoord verdwijnt van de laatste dag van de week.

SBS 6 heeft er zeer recent voor gekozen om de zondagavond vanaf 14 januari aan de programma’s Paleis voor een Prikkie (20.30 uur) en Klasgenoten (21.30 uur) te geven.

Paleis voor een Prikkie is de soap over de extravagante levensgenieters Frank en Rogier uit het programma Steenrijk Straatarm. Het duo had eerder nog géén plekje in het januarischema. De afgelopen jaren zond SBS soapseries vaak uit op vrijdagavond, maar dat gaat niet op voor deze titel.

Klasgenoten is de terugkeer van de gelijknamige tv-hit van vroeger, maar dan met Viktor Brand aan het roer. Eigenlijk zou deze show in januari in première gaan op de dinsdagavond. Nu springt het programma op zondag in het gat dat NPO 1’s De Reünie heeft achtergelaten.

Zondagtitels verhuizen

De zondagtitels Moord of Zelfmoord en Undercover in Nederland zijn vanaf 11 januari, in die volgorde, te zien op de donderdagavond van SBS 6. Die avond moest nog steeds worden ingevuld door de zender.

Vaste waarde Wegmisbruikers met André van der Toorn verhuist naar vrijdagavond half negen. Aanvankelijk wilde SBS 6 films gaan uitzenden op vrijdagavonden in januari. Wegmisbruikers gaat nu een uitzendavond vormen met een realityserie, maar welke serie dat is, houdt de zender nog even geheim.

Waarom heeft SBS 6 besloten om zijn bekende zondagtitels te verplaatsen? “De reden is dat we verwachten hiermee globaal meer kijkers een plezier te kunnen doen gedurende de hele week“, aldus de zender, wijzend op de extra avonden met een volledig Nederlandse programmering.

Vooralsnog ziet het januarischema van SBS 6 er als volgt uit:

Maandag
20:30 Mr. Frank Visser: hoe is het nu met?
21:30 Zomer in Zeeland

Dinsdag
20:30 Nick & Simon The Dream
21:30 Golden Rings

Woensdag
20:30 Steenrijk Straatarm UK
21:30 Je Eigen Droomhuis

Donderdag
20:30 Moord of Zelfmoord
21:30 Undercover in Nederland

Vrijdag
20:30 Wegmisbruikers
21:30 Realityserie

Zaterdag
20:00 Films

Zondag
20:30 Paleis voor een Prikkie
21:30 Klasgenoten

Het is niet bekend of er nog meer wijzigingen volgen.

Lees ook het eerdere artikel: Dit zijn de januariplannen van NPO 1, RTL 4 en SBS 6 (20 november)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen