‘RTL 4’s beeldbepalende shows stemmen niet vrolijk’

Geplaatst op Wed 06 Dec 2017 om 16:48

Het imago van RTL 4 heeft te lijden onder de twee beeldbepalende shows van de zender: Boulevard en Late Night. Dat heeft tv-recensent Angela de Jong van het AD gezegd op Traffic Radio. De Jong denkt dat beide programma’s de gunfactor hebben verloren. “Twee programma’s van RTL zijn redelijk beeldbepalend: RTL Boulevard en RTL Late Night. Dat zijn niet de programma’s waar ik het meest vrolijk van word op die zender, terwijl ik een enorme fan was van die twee programma’s.”

Het nieuwe RTL Boulevard kan De Jong niet bekoren. Ze verlangt terug naar de showrubriek in de Albert Verlinde-periode. “Dat was toen een gevreesde concurrent, want ze hadden áltijd nieuws. Albert kon het altijd heel goed duiden; als hij iets zei dan klopte het 99 van de 100 keer. Het is verworden tot een soort verlengstuk van de PR-afdeling van RTL. Sorry, maar er speelt meer in de wereld.”

Hetzelfde geldt voor RTL Late Night, zegt ze. “Humberto had een heel fijne toon en kon me echt met een glimlach naar bed laten gaan, maar dat is er de afgelopen tijd wel een beetje uit geslopen.

De Jong heeft er geen vertrouwen in. “Ik heb van de zomer zelfs nog koffie gedronken met de nieuwe baas van RTL Late Night. Toen dacht ik: er zal geheid wat veranderen. Inmiddels is hij weg – zo’n lang leven was het niet beschoren – en hij geloofde ook heel erg in de lijn van heel veel RTL-sterren en heel veel softe items. Dan zit Nathan Rutjes of Gerard Ekdom er weer. Ik vind dat best leuk, maar ik hoef het niet te zien. Ik wil weten wat er in de wereld speelt en om een beter beeld te krijgen bij de ontwikkelingen. Ik kan het missen.”

Misschien is het tijd dat Tan een stapje terug doet, aldus De Jong. “Jinek en Pauw bemoeien zich de hele dag met dat programma. Humberto heeft nog twintig andere dingen te doen op een dag. Dat mag hij doen, maar je ziet wel dat hij een beetje los gedreven lijkt van zijn eigen programma en eigen redactie. Ik heb het gevoel dat hij om half tien binnenkomt, zijn kaartjes in zijn handen krijgt en even een gesprek doen. Je voelt dat de ziel uit het programma is.”

Vanmiddag heeft het AD een nieuwe column van Angela de Jong gepubliceerd, waarin ze tips geeft aan Humberto Tan. Die kunt u hier lezen.

Foto: RTL
34 Reacties op “‘RTL 4’s beeldbepalende shows stemmen niet vrolijk’”


 1. anonymusje

  Angela de Jong kan worden neergezet als zuur, dat kan, maar dan wel zuur met verstnd van zaken. Zij legt de vinger op de zere plek, deze 2 programma’s zijn hun identiteit kwijt evenals een goede visie.

 2. Benny-Bjorn A.

  Bij de wortels aanpakken. Galjaard en zijn cokevriendjes eruit en alles vernieuwen met een daadkrachtige directie.

 3. Den Draaiert Joost

  @Benny-Bjorn A. waarom moet dat nou weer ” met zijn cokevriendjes”. Doe niet zo zuur man.

 4. Ron

  Het nieuws van de dag wordt besproken bij Pauw of Jinek en ook een beetje bij DWDD. Daar is RTLLN niet voor. Mevrouwtje de Jong kijkt naar het verkeerde programma. En je kunt niet en-en doen. RTLLN wil uit alle vijvers vissen, het urgente en dan weer wat entertainment, medisch slaapverwekkend geneuzel, wetenschap, dieren zaken, natuur. Het is allemaal te veel.

 5. Elles

  Ik kijk niet meer naar die rtl-troep

 6. Imbo

  Veel teveel botox gezichten die vreten uit de Unilever ruif.

 7. Jeroen

  Ik ben het volledig eens met Angela de Jong. Twee programma’s die ik niet overlsoeg, zijn verworden tot programma’s die ik niet per se meer hoef te zien. Leuk als opvulling, maar geen must meer.

  Te veel dezelfde gasten in beide programma’s , een te grote poule van “deskundigen” in Boulevard, te veel (naar mijn mening) irritante mensen bij Boulevard, Humberto Tan die in Late Night de boel naar mijn idee afraffelt en steeds slechter articuleert….

  Ik hoop echt dat het tij weer zal keren, want ik mis het wel

 8. Jeroen

  Even iets heel anders: RTL 4’s onvergetelijke kerstdagen. Een mooi initiatief en een mooie promo met de RTL-sterren.

  Maar…

  Waarom zijn Linda de Mol (toch echt zeer gezichtsbepalend), Gerard Joling, Pernille la Lau, Marieke Elsinga en Jandino Asporaat niet te zien in deze promo?

 9. anonymous

  Ik word het schijt en schijtziek om overal de ongevraagde
  mening van een te dikke huisvrouw te lezen.
  Ga iets zinnigs doen Angela, hijs je zelf van de bank,
  weg bij de koek en chips en zoek een echte baan.

 10. Vrede

  Rtl Late Night is naar de klote gegaan door Tan,het merendeel is hem zat en buiten dat doet hij het slecht. Kritiekloos en alles prachtig en leuk vinden(grapjes en muziek)
  In bijv het voetbal zou een trainer al vervangen zijn. Hier blijven ze maar vasthouden aan iemand waardoor ze laten zien schijt te hebben aan de mening van de kijkers.

  Rtl Boulevard stoort mij eigenlijk vooral door Luuk.
  Beau vind ik wel de gunfactor hebben en hoeveel veel mensen iets tegen Peter R hebben vind ik zijn mening altijd lekker recht voor de raap en verfrissend.
  Maar Luuk is iemand voor achter de camera. Hij heeft niet de looks, niet het charisma maar wel een vervelende stem.
  Als ik hem zie staan ben ik al weer weg.

 11. Daan

  Dit mens is geobsedeerd door RTL of niet?

 12. A.Zijn

  Dat hier iets niet goed gaat lijkt mij duidelijk. Ik ben dit seizoen ook afgehaakt. In zijn huidige vorm keer ik niet meer terug bij deze programma’s. Verhalen zijn op lijkt het en die schijtlollige filmpjes zijn de klap op de vuurpijl.

 13. Petra

  Boulevard doet het ontzettend goed, dus waarom zouden ze dat er bij RTL af halen? Ik ben persoonlijk blij dat Albert er niet meer zit.

 14. Henk

  RTLLN heeft een groter probleem dan RTLBLVD. bij Late night moet alles op de schop: het format, de presentator en dan zou ik ook de locatie doen.

  Bij BLVD minder idd RTL pleasen (bv hoe ze t opnamen voor Frank Dane maandag in de Maan rel). het mag wel wat pittiger. Daarnaast ook een Ronald Molendijk, Nikkie Plessen en Olcay Gulzen terug laten keren. voegen werkelijk niets toe! Ook Miluska niet meer als presentatrice neerzetten maar alleen als deskundige.

 15. Bart

  @Daan Zolang ze gelijk heeft mag dat. En gelijk heeft ze zoals altijd.

 16. boris

  Alleen al die foto. Rtl. Bah, klef, eng

 17. Erik

  Mijn God, wat is die Roland Molendijk weer vet irritant bezig bij Boulevard. Wat een figuur is dat joh…..pffff

 18. jan

  aldus Angela de Jong, met het meest sneue beroep wat je kan bedenken

 19. merel

  Ze is tv recensent en dat doet ze goed.

 20. Hohoho

  Heeft te maken met de Personality van de personen die er staan in deze programma’s
  Trieste figuren met een misselijkmakende aanstellerij en betweterigheid op Luuk Ikink na
  een triest zooitje bij elkaar..🎅

 21. Gtr

  BLVD gaat prima. Late night moet wel op de schop

 22. Erik

  Angela de Jong legt uitstekend de vinger op de zere plek. Ben het volledig met haar eens. RTL Boulevard maakt geen eigen nieuws meer zoals bij Albert maar herhaalt alleen nog het nieuws dat al uitgebreid te lezen was op internet.

 23. milan

  Eigenlijk mis ik een soort late night show zoals robert jensen dat deed met internationale gasten en gasten met allerlei rare aandoeningen enzo. Hij deed dat super goed altijd. jammer dat het niet actueel meer was en nooit live het mag allemaal niks kosten meer. Tegenwoordig moet alles politiek correct zijn en vriendjespolitiek helaas straalt dat ook steeds meer door op de kijker. misschien komt het wel omdat tv veel kleiner is geworden door platforms zoals netflix en internet alles moet gericht op de massa en anders is het binnen een paar weken weer weg. Erg jammer hoe de tv er nu aan toe is hedendaags, niks nieuws nooit meer een goede comedy zoals het zonnetje in huis. ik denk dat ze het uitmelken dat het op is op een gegeven moment die dag zal wel komen denk ik.

 24. Frank

  @ milan

  Voor allerlei rare aandoeningen hoef jij alleen maar even in een spiegel naar je gezicht en lichaam te kijken.

 25. Beau

  Boulevard is zo’n raar programma geworden, al die “deskundigen”, verschrikkelijke onbenullen zitten er tussen.

 26. Josdays

  Ja, vooral die vreselijke nitwit van een vriendje van Erland, waarvan mijn hersenen de naam weigeren te onthouden.

 27. Robin Martens Lover

  Frank Dane alweer terug ? die lafaard

 28. energy-x

  gewoon niet meer kijken naar die RTL bagger. Geen ergernis meer dan. Bij RTL is met alleen bezig met eigen pr en elkaar instant houden!

 29. Kaaskijker

  Zeg goed energy-x, RTL is bezig zichzelf in stand te houden. En wij moeten geloven dat het aan onze ogen ligt dat het allemaal wat lauw overkomt.

 30. Superman

  Is bij al die RTL4 egotrippers ook de vrouw de baas in huis, wat ze zo graag voor de camera voorspiegelen?

 31. Superman

  RTL4 is toch riooltelevisie, gewoon niet kijken naar die egotrippers.

 32. Mike

  Dit heeft alles te maken met de positieve boodschap die de zelfbenoemde positiviteitsgoeroes Er en Wen er per se doorheen willen drukken. Dat is de bron van al dit kwaad. RTL schuurt nergens meer. Slappe flutzender.

 33. Wollter

  Waar blijven de kijkcijfers?

 34. Sven L.

  Boulevard is echt dramatisch geworden. Ze openden gisteren met een of ander nietszeggend iets: mummy shaming. En dat item duurde zeker 5 á 6 (!!!) minuten.

  Het is eigenlijk diep triest.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.