RTL 4 viert eerste kerstdag met The Christmas Show

De Nederlandse tv-kijker kan op deze eerste kerstdag kiezen tussen twee muzikale kerstfeesten op televisie: het traditionele Muziekfeest op de Dam op NPO 1 en de familieshow The Christmas Show op RTL 4. De opnames van de NPO-show waren op 10 december op de Dam in Amsterdam, die van de RTL-show afgelopen weekend in de Amsterdamse Ziggo Dome. De vijf uitverkochte Ziggo-shows trokken meer dan 50.000 mensen. Zij zagen een concept dat is bedacht door Carlo Boszhard.

Boszhard is verguld van trots dat RTL 4 hem op The Christmas Show heeft gezet. “Het is eigenlijk een beetje een guilty pleasure. Alle nummers die ik leuk vind – of het nou van een musical is of een kerstklassieker – zitten erin. Daaromheen zit het prachtige verhaal van Charles Dickens, namelijk Scrooge, oftewel A Christmas Carol“, legt hij uit op NPO Radio 2.

A Christmas Carol heeft van Boszhard een popjasje aan gekregen. “We hebben er een poparena van gemaakt met als hoofdrolspeler Justin Scrooge, een knipoog naar Justin Bieber in plaats van een oude chagrijnige zwarte man. Ik bedoel: een zwart pak en een zwarte hoed, voor er misverstanden over zijn.”

Je moet je voorstellen dat Scrooge altijd als een oude, zure, chagrijnige man neergezet is. Nu is het een chagrijnige popster. Ik ben Jacob van der Geest, oftewel de grote geest die hem gaat vertellen dat hij vanavond bezoek krijgt van drie geesten die gaan vertellen wat voor eikel hij is geworden.”

Boszhard heeft de show niet alleen gemaakt. “Ik mocht het samenstellen, samen met Maurice Wijnen. Daar ben ik heel trots op.”

De rol van Justin Scrooge wordt gespeeld door Buddy Vedder. Zijn personal assistent wordt gespeeld door Yolanthe Sneijder-Cabau.

Het Kerstfeest op de Dam met Xander de Buisonjé, Leona Philippo, Dwight Dissels en Do en het door de Postcode Loterij gesponsorde The Christmas Show beginnen beide om 20.30 uur, op NPO 1 en op RTL 4.

SBS 6 zendt de film Home Alone uit.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen