Radioshow Henkjan en Manuela gaat De MAX! heten

Geplaatst op Fri 15 Dec 2017 om 9:12

Omroep MAX kiest er toch voor om de naam van NPO Radio 5’s avondshow Tijd voor MAX Radio te veranderen, nu de presentatie compleet wordt veranderd. Het programma gaat per 1 januari onder leiding van Henkjan Smits en Manuela Kemp verder als De MAX!. Dat heeft de omroep laten weten. Het huidige Tijd voor MAX Radio wordt elke dag van 18.00 tot 20.00 uur gemaakt door Henkjan Smits, Elles de Bruin en Margreet Reijntjes. Die vrouwen moeten straks wijken voor Kemp.

Kemp komt uit de ochtend, waar ze nu nog samen met Henk Mouwe de ochtendshow Wekker-Wakker! aan elkaar praat. De ochtendshow gaat per januari echter naar de nieuwe grote aanwinst Jeroen van Inkel. Mouwe gaat met pensioen, Kemp schuift door naar de avond.

Eigenlijk was MAX voornemens om de programmanaam van Tijd voor MAX Radio onveranderd te laten, maar er wordt voor het duoschap van Henkjan en Manuela toch gekozen voor een andere titel.

De MAX! is een programma met de beste muziek uit de afgelopen zeven decennia, met de nadruk op de jaren 60, 70 en 80. Kemp en Smits gaan iedere dag op zoek naar de beste plaat bij ‘het gevoel van de dag’, ontvangen actuele gasten én er komen bekende bands live optreden.

Smits en Kemp zullen in de studio bij De MAX! worden ondersteund door Fred Siebelink, die onder meer bekend werd als de sidekick van dj Rob Stenders.

De MAX! is een programma waar de liefde voor muziek van af spat“, zegt Smits. En Kemp: “En dat alles onder het motto‚ het is zes uur, zet je radio op De MAX!“.

Ook MAX-directeur Jan Slagter is blij met het nieuwe programma: “Manuëla Kemp en Henkjan Smits hebben een geweldige chemie, die al te zien was tijdens De Evergreen Top 1000. Ik kijk ernaar uit om hen samen in 1 programma op de radio te horen.”

NPO Radio 5 zit in de lift omhoog en zal ongetwijfeld profiteren van de komst van Jeroen van Inkel. Recentelijk gingen stemmen op om de FM-frequentie van 3FM te verhuizen naar Radio 5, maar dat ziet de NPO niet zitten.

Foto: Omroep MAX, Stef den Boer
13 Reacties op “Radioshow Henkjan en Manuela gaat De MAX! heten”


 1. kokkie

  Gladjanus die Smits.

 2. J

  Chemie? Bij het aflezen van de autocue met slecht geacteerde grapjes en “spontaniteit”?

  Kemp blijft natuurljk wel een wereldwijf!

 3. piet

  Maak niks uit wie daar zitten.Meer gepraat dan muziek.

 4. Woodstock

  Manuela Kemp, OMG ik was haar bestaan helemaal vergeten.

  ooit was ze heel populair, weet niet wat er gebeurd is.

 5. gtstfites

  De Max? Vroeger had Jetix een programma die heettr The Max. Lekker orgineel Jan Slagter.

 6. Bas

  Piet is denk ik in de wat met radio 1 of heeft al lang niet meer geluisterd. Manuela is geweldig. Jammer dat ze uit de ochtend vertrekt

 7. Fred

  Ja Bas, jammer dat ze niet alleen presenteert. Net als nu bij Henk praat ze maar door en door. Heeft ze soms A.D.H.D? Elles de bruin, Margreet reijntjes blijven we horen bij de perstribune en als invaller bij nieuwsweekend.

 8. Ron

  De Max! Klinkt ook wat sneller en flitsend dan Tijd voor Max waar de spruitjeslucht je tegemoet komt. Past wel in het plaatje van de grote veranderingen die gaan plaatsvinden vanaf 1 januari.

 9. Michiel

  Het nut van Radio 5 ontgaat mij volledig.
  Kost behoorlijk wat belastinggeld, levert niets op.
  Opdoeken of onderbrengen bij NPO Radio 2.

 10. anonymous

  Die twee horen al lang niet meer op de radio.

 11. anonymous

  @Mi hiel; Radio 5 heeft meer luisteraars dan 3FM.

 12. critikast

  Manuela Kemp samen met Henk-Jan Smits….hoe diep kun je zinken ?

 13. piet

  IK ben blij dat ik niet de enige ben over Radio 5.
  Het zal nooit en te nimmer een groot oldies station worden met programma’s van de EO bijv en ik hou het vol dat er nog te veel gepraat wordt.
  Zeker met figuren als Smits en Kranenbarg en niet te vergeten Rietman.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.