Radio 538 ontslaat Frank Dane niet

Radio 538 gaat Frank Dane niet ontslaan vanwege de piemelgrap die hij heeft uitgehaald bij Maan de Steenwinkel. Wel heeft de zenderleiding het voorval met de dj besproken. Dat heeft het station laten weten in een verklaring. Dane liet De Steenwinkel drie weken geleden enorm schrikken met een piemelnaakte man. Pas toen zondag de beelden werden gedeeld op Twitter, barstte er een mediastorm los. Radio 538 ziet daarin geen aanleiding om Dane op non-actief te zetten.

Radio 538 schetst de context waarin De Steenwinkel is overvallen door een streaker. “De totstandkoming van deze grap heeft te maken met de vele bezoeken die Maan aan de 538-studio heeft gebracht. Zo kwam Maan al eens met een hele fanfare de studio in en heeft Frank daarop de volgende grap weer bedacht.”

De Steenwijnkel bevond zich in dit geval in de 538Live-studio, vlak naast de gewone radiostudio. “Ze sloot haar ogen en pas na het inzetten van de eerste zin zag ze de streaker, kon deze persoon niet plaatsen in de studio en raakte overstuur. Maan was in de veronderstelling dat er ditmaal geen grappen werden uitgehaald. Aan Maan zijn meteen al excuses aangeboden en de kwestie is besproken en afgehandeld.”

Direct na de uitzending op 17 november heeft de programmaleiding van Radio 538 het voorval met Frank besproken, meldt de radiozender. “Wat betreft Radio 538 is de ‘prank’ verkeerd uitgevallen en had dit niet mogen gebeuren.”

Lees ook:
Radio 538 onder vuur om piemelgrap bij Maan (vanochtend)
Maan de Steenwinkel aanvaardt excuses Frank Dane (vanochtend)
Frank Dane tegen Maan: ‘Het spijt me zo ontzettend’ (vanmiddag)

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen