Radio 538 onder vuur om piemelgrap bij Maan

Geplaatst op Mon 04 Dec 2017 om 9:42

Radio 538 ligt behoorlijk onder vuur om de piemelgrap die is uitgehaald met de 20-jarige zangeres Maan de Steenwinkel. Zanger Tim Knol heeft zelfs opgeroepen tot een boycot van de marktleider. Dat is te lezen op Twitter. Drie weken geleden trad Maan op in De Frank & Vrijdag Show, waar ze tijdens een optreden verrast werd door een naakte man, die voor de grap was ingehuurd door dj Frank Dane. Maan schrok zo erg dat ze stopte met zingen en in huilen uitbarstte. 

Het incident ging toen redelijk onopgemerkt voorbij, maar zondag verschenen op sociale media de beelden en die hebben tot behoorlijk wat verontwaardiging geleid. Vooral Tim Knol is boos. “Kut Radio 538. ONGELOOFLIJKE PRUTSERS. Zo met artiesten omgaan. Niemand moet meer naar die kutradiozender gaan om zijn liedje te promoten. Flikker op.

Radio moet om muziek gaan en niet om grappige dj’s, vindt Knol. “Wat is dit met die radioprogramma’s? Wat een misplaatste grappen. Vreselijk. Gênant. Grappig doen voor de luistercijfers. Doe normaal. Laatst was er ook een grap bij de nieuwe single van Guus Meeuwis uitgehaald. Niet leuk en beledigend voor de artiesten. Disrespectful.”

DWDD-huisdichter Nico Dijkshoorn vindt het walgelijk van Frank Dane. “‘Sorry, wij dachten: we hebben zo’n grappig ding bedacht. Maar dit is nooit de bedoeling geweest,’ zegt 538 DJ en RTL-man over idee om zangeres Maan een blote lul te tonen als ze liedje zingt. Wat kan daar ooit leuk aan zijn? Erg nieuwsgierig wat RTL Boulevard morgen gaat zeggen over presentator Frank Dane. #pauperradio538

Maan riep in een opwelling dat ze ‘nooit meer’ na Radio 538 komt, maar nam dat vrijwel direct terug. Artiesten zijn immers deels afhankelijk van radio-dj’s. “Precies dit. Als artiest is het carriere suicide om een radiostation te boycotten. Radio airplay is een belangrijke schakel in succes“, zegt schrijfster Aafke Romeijn.

Volkskrant-ster Sheila Sitalsing: “En ze is voor de verkoop van haar muziek afhankelijk van zo’n zender met morsige mannetjes die denken dat morsigemannetjesfantasietjes leuk zijn. Bah.

Zangeres Leonie Meijer steunt Maan. “Damn…ik zie dit nu pas..geen woorden voor werkelijk… Daar sta je dan…pffff Maan wherever you are… veel 👉🏼❤voor jou!

Ook Miryanna van Reeden en Janine Abbring maken zich kwaad. En Radio 4-ster Margriet Vroomans: “Onbegrijpelijk dat een #metoo-incident live op radio wordt ‘geregeld’ en dat de makers zich dit niet eens realiseren. Shame Radio 538.

Maan is vandaag om 12 uur te gast bij dj Frank Dane, ‘om samen een toelichting te geven’. Vroomans: “Ik hoop dat Maan vanmiddag keihard afrekent met die gasten van Radio 538 voor dit seksistische, vernederende #metoo incident en vooral géén gezamenlijke verklaring aflegt.

BNR-baas Sjors Fröhlich vindt dat de heren ontslagen moeten worden. “Deze gasten hadden bij mij direct hun biezen mogen pakken.

Oud-Veronica-dj Patrick Kicken vindt de ophef overdreven. “Wat een overdreven reacties op de grap bij 538. Gebeurt er een keer wat leuks, unieks en ludieks op de radio, mag het weer niet van de politiek correcte twitterbevolking. Die in de tussentijd de meest ranzige porno en haatfilmpjes zitten te kijken en doorsturen. Hypocriet gedoe!

Foto: Radio 538
90 Reacties op “Radio 538 onder vuur om piemelgrap bij Maan”


 1. Mink Vaillant

  Tim Knol heeft gelijk. Zo ga je niet met mensen om. Dat Maan vanmiddag aanschuift bij Dane is jammer, dat zal vast te maken hebben met de machtspositie van marktleider 538. Dit soort gedrag (ik snap niet dat er mensen naar luisteren) moet worden afgestraft. Vreselijke man, die Frank Dane.

 2. PA

  Het is stil vanuit de boulevard kliek. machtsmisbruik uit de RTL kliek gaat nu wel bizarre vormen aan nemen.

  Gadver

 3. Tijn

  Wat een aanstellerij. Of ze nog nooit een piemel heeft gezien. Hysterische reactie. Mag er helemaal niets meer?

 4. Benny-Bjorn A.

  Het is vooral puberaal. Maar blaas het nou ook weer niet op.

 5. Stefan

  Patrick kicken, jij zielig radio mannetje. Zie je dit allemaal niet zeggen tussen tien vrouwen, want die slaan jou dan heel hard voor je muil. Door mannen als jou, moeten vrouwen altijd bang zijn dat ze door zielige mannetjes worden aangerand. Hoe kan je zo reageren. Ik hoop maar dat je moeder of misschien heb je een zus je gaan leren opnieuw hoe je met vrouwen om moet gaan.

  Sorry hoor zijn reactie maakt mij zo kwaad. Trouwens waar is frank Dane mee bezig. Hij wordt per week vervelender bij RTL boulevard. Wil die zijn broer graag nadoen, hij was wel een leuke frisse jongen, maar hij heeft nu een groot probleem, want mensen gaan hem uit spugen net zoals zijn broer

 6. Marcel

  Maan huilde van geluk! Wat een lekker ding! Wie was dat?

 7. Stefan

  Oh lees dat Patrick kicken de lijstduwer was van Hero Brinkman, nou ik kan gelukkig weer relativeren, want als je zo iets verlies je het recht van spreken.

 8. Stefan

  Dit doet trouwens maan haar carrière niet slecht

 9. Sergio

  Overdreven reacties.. sommige doen of ze is verkracht… en dan gelijk het zielige #MeToo erbij.. flikker straal op!

 10. Stefan

  @sergio, dat is logische als je kijkt in welk tijdperk wij nu zitten.

 11. Daan

  Kicken wil weer aandacht. Om moe van te worden.

 12. klara

  Belachelijk zo””n actie regelrecht ontslag voor FRANK DANE !!!!!!!!!!!

 13. Sergio

  @Stefan tijdperk?? 😂😂😂😂

 14. ron

  John, nu kan je laten zien dat je ballen hebt en dj Frank Dane ontslaan.
  Maar dat zal niet gebeuren maar wij moeten wel huilen als jij taarten krijgt

 15. Stefan

  Waarom wordt dit trouwens nu pas opgepakt. Is van paar weken terug vind k zo gek

 16. peter

  dj Frank Dane o nee dj is hij niet.
  het is gewone een man die aandacht nodig heeft in zijn leven.
  weg met die gast

 17. Stefan

  @sergio. Ja Sergio dat vrouwen nu hun grenzen bepalen en dat jij als man eens na gaat denken wat het allemaal betekend voor een vrouw of heet je toevallig Patrick kicken

 18. RT

  Het is niet grappig maar wat een overdreven gedoe weer. En meteen weer Metoo erbij halen. Iedereen loopt weer achter elkaar aan. En ja. Tim Knol heeft gelijk. Dat het over muziek moet gaan. DJ’s vinden zich vaak te belangrijk.

 19. Maan

  Alles wat Maan doet is bedacht, ook deze ietwat overdreven huilerigere reactie.
  Want als ze gewoon gelachen had.. had niemand het er meer over gehad.
  geslepen meisje.

 20. Frans

  Petertje van de Vorst en Bridget kunnen vanavond keihard afrekenen met Dane…kijken of ze nu nog zo staan te schreeuwen …. misschien ook nog ff broer en zus Barend aan het woord laten vanavond..

 21. Tim Knol is vet

  Laat Tim Knol eerst eens 20kilo afvallen en ophouden met vals zingen, daarna kan hij altijd nog een mening geven. Poeh, Poeh een streaker; we zijn ook niets meer gewend en huilen om alles. Overigens vond Maan de streaker op het ESF wel leuk. Dit moeten we veroordelen, maar de 2de aanrander van Kemna laten we ongemoeid en het bedrijf mag nog steeds casten voor de NPO.

 22. Sergio

  @Stefan Ga koken mens! Met je wijven geneuzel.. Maan ligt vanavond gewoon weer met zo een TopNotch lul in der bek 🙌🏼

 23. Peter

  Wat een totaal manke vergelijking MC. Dat met Giel en Guus was helemaal niets. Guus was gewoon wat teleurgesteld en liep niet boos weg of wat dan ook.
  Dit bij 538 is totaal van een andere orde.

 24. Corry Konings

  Ik wil ook optreden bij 538 – huilen is voor mij niet te laat

 25. Pim

  @stefan klopt helemaal wat je zegt Stefan. Fijn dat er mannen zoals jij zijn

 26. Sergio

  @Pim zacht gekookt ei. Ga koken mens

 27. Daan

  Het staat nu all op de website van RTL Nieuws
  Zullen ze het er ook vanavond een 15 min over hebben #MeToo?
  https://www.rtlnieuws.nl/boulevard/entertainment/zangeres-maan-bij-radio-538-om-te-praten-over-streakerincident

 28. tessa

  Snap de commotie ook niet zo heel erg.. MAar 538.. Als dit jullie humor is?? Woow… Gecondoleerd met jullie verlies…

 29. Sven L.

  Wat een gezeik zeg. Dat meisje grijpt elke gelegenheid aan om te janken.

 30. G.

  Wat een aanstellerig wijf is dat toch! Altijd al gevonden maar dat blijkt nu maar weer

 31. Wollter

  Peter R. de Vries gaat vanavond een reactie geven bij RTL Boulevard! Frank zal er niet bij zijn….

 32. robb

  Wat willen ze er mee bereiken om een naakte vent dansend voor Maan zetten op de radio ,hoe ziek zijn ze in hun hoofd benader het eens van die kant.

 33. Alex

  Komop, we zijn geen 12 meer.

  Er is sorry gezegd en weer door.

 34. Pieter

  Frank Dane wordt vast een megaster op campingzender Talpa.

 35. thom

  Meest hypocriete aan het verhaal is dat deze mijnheer Dane avond aan avond bij RTL boulevards staat te verkondigen hoe verschrikkelijk al die #metoo verhalen zijn voor de slachtoffers om daarna zelf zo’n ongelooflijk stomme actie te flikken, wat een pak vla die gast! Maar het zal allemaal wel weer in de doofpot worden gestopt, net als al die verhalen over die presentator met die koffietentjes in Blaricum…..

 36. valerie

  Wat een niveau zit er in je donder als je dit als grapje denkt uit te halen bij een gast in je radio programma. Ik heb bij een interview met haar gehoord dat ze nogal veel onsmakelijke mails en foto’s krijgt toegestuurd en dit niet op prijs stelt. Ik neem aan dat de 538 directie met de heer Dane eens in gesprek gaat.

 37. Sergio

  Wat is hier #MeToo aan??

 38. 53verkr8

  Mensen, het was allemaal afgesproken werk! 😉

 39. Wollter

  Maan schrikt al van zo’n klein worstje, wat zou er gebeurd zijn als ze een echte gezien had?

 40. Leon

  in de jaren 70 stonden de meiden te juichen als er een zo’n vent binnen kwam!
  De vertrutting gaat doorslaan in dit gekke NL
  Ach…. die Maan, een 20 jarige meid die strikt van een pi mol, zieliggggg.

 41. Imbo

  Sergio

  Mon 04 Dec 2017 om 10:35

  Machtsmisbruik op de werkvloer

 42. Danny

  Wat een gezeur hier. Iedereen die commentaar heeft is behoorlijk hypocriet.waarschijnlijk zelf de meest ranzige en verkeerde filmpjes doorsturen en negatief commentaar hebben op iedereen.
  Dit was een leuke grap en misschien verkeerd uitgepakt. En Maan ,,,kom op het is maar een pimel. Wees blij meid!

 43. GW

  Wat? Hebben de narcistische, SJW-twitteraars aka semi-BN’ers in eerste instantie een ophef-du-jour gemist? Tut tut, jullie worden slordig. Maar toen was er nog geen ophef hè. Geen ophef = geen kans op profilering = niet interessant.

  Anyway, ik vind het feit dat het gewoon een gedateerde k*tgrap is misschien wel aanstootgevender dan het feit dat zo verkeerd valt. Zelfs bij voetbalwedstrijden zie je mensen nu eerder geërgerd en verveeld kijken als er weer een streaker het veld op loopt. Het is zo niveau jaar nul. Kleuterhumor.

  Desondanks geloof ik wel dat het een goed bedoelde grap was. Een slechte grap, maar wel goed bedoeld. Ik begrijp wel dat Maan zo schrikt. Ze was zenuwachtig, deed haar ogen open en schrok. Goed bedoelde grap, verkeerde timing. Waar beide dj’s meteen hun excuses voor aanboden.

  Ik ben het wel eens met een eerdere opmerking dat Frank Dane de laatste tijd steeds zuigender aanwezig is in RTL Boulevard. Eerst die schijtlollige opmerking naar Miljuschka Witzenhausen waarin hij haar voor het blok zette met die vraag over de ex van Frank Masmeijer. Wetende van haar achtergrond. En gisteren werd hij even gecorrigeerd door Marc van der Linden met zijn volkomen misplaatste opmerking “levert het nog wat op?” over het bezoek van het koningspaar aan St. Maarten. Zou ik Dane ook horen als ze een bezoek zouden brengen aan, ik noem maar wat, Drenthe? Het zijn gewoon onze mensen Frank, die onlangs getroffen zijn door orkaan Irma. Wat boeit het of het wat oplevert of niet? Frank Dane kon hierna alleen maar minzaam lachen.

  Frank Dane lijkt me oprecht geen verkeerde gast, maar hij is af en toe, zoals ze dat zo mooi zeggen in het Engels, tone-deaf.

 44. PROTESTANTS

  Nihilisme ten Top. Dat mensen dit goedkeuren (zoals onze zielige boeddhist Patrick Kicken!)

 45. Ronald

  #Maantoo

 46. Danny

  Nou Maan,,Dit pakt goed uit voor je. Veel aandacht in de media .Goede huilbui. Vast en zeker een toneelstukje.

 47. Sergio

  @imbo Lekker naar dat gekke Amerika luisteren….

 48. Sergio

  Wat als er een grote negerzwans voor haar bungelde 👀

 49. Dion Stakker

  Patrick Kicken moet zijn kop houden, verspreid dezelfde ongein, net zo’n prutser

  @leon, leuk zullen jouw vriendin ook eens zo behandelen, kijk hoe je dan rageert of ben je Homo??

 50. Sergio

  Wat als er een grote n*gerzwans voor haar bungelde 😂😂😂

 51. Peter Poot

  Kinderachtige staaltje van DJ’s – overbetaald, overgewaardeerd en fantasieloos –

 52. Gerdien

  Wat een zielige mannetjes bij 538: dat ze denken dat dit humor is, is al treurig genoeg. Dat ze niet snappen dat je dit anno nu, zeker in de huidige #metoo-tijd, niet meer kan maken geeft aan hoe dom ze zijn. Of de reactie van Maan overdreven is doet er niet toe. Wat wilden ze hier nou mee bereiken?

 53. Beau ter Ham

  Patrick Kicken is een WC eend.

 54. Job Gosschalk zuigservice

  Dat gebeurt mij nou nooit eens!

 55. Nicky Labanda

  Maar over Francisco van Jole zwijgen we lekker want ja.. linkse Vara deuger.

 56. H.

  Die blote gast had moeten ‘ Moonen’ – was toepasselijker!

 57. Elles

  Kansloze puberradio

 58. Kirth Gersen

  Flauwe en smakeloze grap, zeker, maar man, man, wat een pathetisch sneeuwvlokje is die Maan toch.

 59. Job Gosschalk zuigservice

  Die maan jankt altijd, overal en overal om! Aandachtsh**rtje

 60. Wilbert Kieboom

  Het is schandalig gedrag en de degeneratie op de radio gaat maar door. Het wordt tijd dat schofterig en bot gedrag gestraft gaat worden. Wat mij betreft worden ze van de radio afgehaald. Ik wil niet dat mijn kinderen gaan denken dat dit acceptabel gedrag is. 538 komt bij ons niet meer op te staan. Het moet afhelopen zijn met dat egocentrische puberale gedrag van dj’s. Het gaat om fe muziek.

 61. west

  volgende maand RADIO 2 op nr 1

 62. Frans

  wel lachen met die lutsers aan de desk bij boulevard, zouden ze nog een greintje eigenwaarde hebben, of denken ze alleen maar aan het geld wat ze er voor krijgen. Die Peter rd Vr moet zich toch dood ongelukkig voelen bij dat soeppie volluk

 63. Ron

  Echt kansloos is nog te zacht uitgedrukt in dit geval. Blijkbaar heeft broertje Jensen dezelfde zieke geest. Een ‘sorry’ is zwak. Hard aan pakken Maan! Maar dat zal wel weer niet en weer met de mantel der liefde worden bedekt, wellicht ‘onder druk van Talpa’…

 64. Gallus

  Grof, beledigend en cynisch.
  Teken aan de wand van de mentaliteit daar.

 65. kampie

  wat een sneu niveau weer hier. Puberaal en nietszeggend. De 538 doelgroep, dat dan weer wel

 66. lvs2015

  Ah gossie, publiekslieveling ‘Maan” die barst in huilen uit en gelijk komen de gutmenschen en fans weer lekker politiek-correct doen. En dan vragen we af waarom de jeugd van nu wel zo veel kan hypen maar totaal geen ene ruggengraat en zelfreflectie heeft als het dit soort ‘grappen’ betreft. Ah gossie, ze ziet een beetje bloot, alsof Maan maagd is. Lekker huilie doen, beetje bij RTL Boulevard of DWDD lekker verder je verhaal laten uitmelken en “Maan” kan weer extra liedjes verkopen door haar vermeende huilbui.

 67. G.

  Inderdaad Ivs … dat meisje is zo berekenend – bah!

 68. jaidd

  @Mink Vaillant hij heft niet gelijk, aangezien MAAN wel hard kon lachen toen het bij een ander gebeurde zie haar twitter ism songfestival.

 69. anonymous

  Wan een aanstelster om te gaan janken.
  Maan is echt een jankwijf, jankt in elk tv programma.
  En ze ziet regelmatig de piemel van Marco Borsato
  dus ze moet niet net doen of ze er nooit een heeft gezien.

 70. Galland Erjaard

  Grap van een laag niveau en van dj’s die de helft van hun zendtijd vullen met praten ben ik geen fan, maar typisch Nederlands om nu zo verontwaardigd te doen. Die Maan is ook wel een watje, meteen gaan huilen omdat je het idee hebt dat je niet serieus wordt genomen.

 71. Willy Dobbe

  De vraag moet natuurlijk vooral gaan over “welke puber verzint dit?” … het zegt een hoop over het niveau van de populaire DJ’s en hun immer “geestige” sidekicks!

 72. Sonja Kaal

  @Tijn

  Je weet nooit wat mensen in hun leven hebben meegemaakt.

 73. Robin Martens Lover

  Maan heeft nog nooit een bloot iemand gezien, ze heeft nog nooit een vriendje gehad zei ze laatst in een interview, vandaar dat ze zo schrok!

 74. Joop

  Rot op met dit vervelende wijf!

 75. Jeffrey

  Hypocriet
  WHAHAHAHAHAH DE STREAKER INEENS OP HET PODIUM 😳🙈 #ESF

  Aldus Maan
  https://twitter.com/MAAN/status/863510079009570816

 76. Sander

  @Jeffrey

  2 totaal verschillende situaties! Lekker makkelijk om dit erbij te halen.

 77. Ano Nymous

  Hmm. Maan heeft net nieuw materiaal uit om te promoten en het incident vond plaats op een zender met John de Mol bemoeienis… lijkt mij een stukje marketing. Dat de grap niet goed viel is natuurlijk zo, maar ik vind het allemaal iets té toevallig…

 78. All You Need Is Love

  Tim Knol is huilie huilie boos omdat zijn plaatsjes niet gedraaid worden op Radio 538.
  Alleen nog op 3FM, en daar luistert niemand naar, haha!!

 79. Ano Nymous

  Is Maan succesvol dan? 15.18?
  In constant huilen misschien ja. Muzikaal gezien niet.

 80. Ano Nymous

  Succesvol is Maan niet, dus daar hoef je niet jaloers op te zijn…

 81. anonymous91

  Maan is top, ik vind de grap ook niet gepast, je komt daar bij 538 om je muziek te promoten en dan doen ze zoiets, umm vind ik nogal kinderachtig met muzikanten omgaan

 82. Ano Nymous

  De streaker zorgde weer voor wat (M)aandacht…

 83. George

  Zijn ook vrijwel alleen maar NPO-types die nu afgeven op 538

 84. George

  Vooral die half-Engelssprekende 3FM/BNN-pubers.

 85. JesseJames

  Wat een bullshit zeg om zo te gaan lopen janken als je een naakte man voorbij ziet lopen.

 86. anonymous91

  @Ano Nymous

  haha, maar ja je moet niet van deze grappen bij Maan uithalen, anders loopt ze naar haar rijke papa, en al haar connecties ;)

  dus niet echt slim van Frank Dane lol

 87. Ano Nymous

  Niet slim voor 538 misschien, anonymous91, wel voor de nodige (M)aandacht…

 88. Nicky Labanda

  Volgens de deugers en gutmenschen moeten we niet bang zijn voor extremistische moslims die schuimbekkend Europa binnenkomen..
  MAAR laten we ons wel heel erg druk maken over een dorpsidioot die nog geen minuut in zijn blote slurf een dansje doet.
  Wonderlijk.

 89. donia

  Knol?wie is dat ? ook een bekende nederlander ?
  Zijn er nog onbekende nederlanders ?

 90. anonymous91

  @Ano Nymous

  ik krijg het idee dat Maan echt heel verwend is, en echt altijd in de (M)aandacht moet staan

  maar ja wat wil je he als je rijke papa hebt die alles voor je kan regelen, in een dure villa in Bergen bent opgegroeid, Bergen is ongeveer hetzelfde als t’gooi of wassenaar zeg maar

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.