Peter R. de Vries viert kerstfeest met aanval op God

Peter R. de Vries grijpt het kerstfeest aan om zijn twijfels over het bestaan van God te verspreiden. De RTL Boulevard-ster heeft een ‘overpeinzingstekst’ op Twitter geplaatst waarmee hij de mensen in Nederland wil laten nadenken over het fenomeen religie. Volgens de misdaadkenner is het namelijk ongeloofwaardig dat er een God zou bestaan in een wereld die gevuld is met honger en oorlog. Een behoorlijke open deur, maar uit de pen van De Vries heet dit een ‘overpeinzing’.

De Vries hoopt een discussie los te maken. Hij stelt dat een leider van een land die toestaat dat een ‘groot deel van zijn bevolking crepeert van honger, dorst en een gebrek aan eenvoudige medicijnen’ of een leider ‘die duldt dat andere onderdanen slachtoffer worden van terreur, discriminatie, onderdrukking en oorlog’ een despoot, een tiran of een dictator wordt genoemd. “Logisch.

Maar als het om de vermeende Schepper van de wereld gaat, die dagelijks niet door miljoenen, maar door miljarden mensen wordt aanbeden en geadoreerd en verder exact aan alle bovenstaande kwalificaties voldoet, dan noemen we hem God, een Heiland, een Verlosser, die wij moeten volgen.

Begrijpt u dat?

Peter R. de Vries

De kerstboodschap van Peter R. de Vries leest u onderstaand:

Foto: Wikimedia, public domain

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen