NPO was bereid tot rechtszaak tegen VARA om Jesse

De NPO was bereid tot een rechtszaak tegen BNNVARA als de omroep in augustus had vastgehouden aan de tv-uitzending van de documentaire Jesse op NPO 2. Dat vertelt NPO-baas Shula Rijxman in gesprek met het NRC. De documentaire over Jesse Klaver lag vlak voor uitzending onder vuur, omdat deze bleek te zijn gemaakt door een medewerker van GroenLinks: Joey Boink. Zo’n propagandafilm hoort natuurlijk niet thuis bij de NPO, vond ook de NPO zelf.

BNNVARA-baas Gerard Timmer bleek hiervan niet op de hoogte en besloot in overleg met de NPO om de documentaire niet uit te zenden. En dat is maar goed ook, aldus Rijxman. “Ik wil geen twijfel over de journalistieke onafhankelijkheid. Die is belangrijker dan ooit.

Als BNNVARA voet bij stuk had gehouden, dan was Rijxman een juridische strijd begonnen. “Dan was er een patstelling ontstaan. In het uiterste geval waren de NPO en BNNVARA in een juridisch steekspel terechtgekomen. Maar godzijdank is het niet zo ver gekomen.

NRC Handelsblad volgde Rijxman het afgelopen jaar en interviewde haar een aantal keer. Een verslag daarvan kunt u lezen op de NRC-site.

Lees ook: NPO schrapt Jesse, maar: ‘Niet gezwicht voor kritiek’ (27 augustus)

Foto: Doxy Film

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen