NPO ook in 2018 met ‘vleug ongecompliceerd vermaak’

Geplaatst op Thu 14 Dec 2017 om 12:30

Ondanks de aanhoudende kritiek uit Den Haag en van commerciële partijen houdt de NPO ook in 2018 vast aan een programmering waarin ruimte is voor oppervlakkig entertainment. Dat laat NPO-baas Shula Rijxman vandaag weten in een persbericht over de 2018-programmering. RTL en SBS bewijzen elke dag weer waarom een sterke NPO belangrijk is. Toch bevat ook de NPO-programmering een vleugje RTL en SBS met amusementsprogramma’s als Jan Smits Sorry Voor Alles.

Dat kleine beetje oppervlakkige amusement wat de NPO biedt, blijft ook in 2018 in de schema’s staan. “We hebben ook komend jaar voor elk wat wils in de aanbieding. Van diepgravende journalistiek, via prachtig Hollands drama tot een vleug ongecompliceerd vermaak“, zegt Shula Rijxman.

De NPO introduceert in het eerste kwartaal van 2018 dertig nieuwe programma’s. “De NPO is voor velen de dagelijkse bron van informatie, inspiratie en ontspanning. Met mooie en herkenbare programma’s waar Nederland van geniet en over praat. Met het hele verhaal, over de wereld om ons heen en over elkaar.”

Met veel belangstelling kijkt Rijxman uit naar de Olympische Winterspelen in februari. “De Olympische Spelen zijn het wintersportevenement waar jong en oud samen massaal naar kijkt, samen juicht en soms samen baalt.

Nieuwe programma’s

Nieuwe titels zijn onder meer Het Pronkstuk van Nederland met Jort Kelder, De Vijf Smaken van Joël, Holland! met Ryanna van Dorst, Eindelijk Thuis over adoptiekinderen en Ouders Uit De Kast over ouders die op latere leeftijd uit de kast komen.

Ook hits als Wie is de Mol en Zondag Met Lubach gaan verder. Onze man in Teheran keert terug voor een nieuw seizoen, naast nieuwe reisprogramma’s als Over de rug van de Andes, Door het hart van China en Floortje naar het einde van de wereld. En ook natuur-tv blijft vertegenwoordigd met Blue Planet II.

Foto: Avrotros, William Rutten
13 Reacties op “NPO ook in 2018 met ‘vleug ongecompliceerd vermaak’”


 1. Ron

  Eigenlijk is NPO 2 de meest relevante publieke TV zender die er is. Daar wordt nog de diepte in gegaan met docu’s die er toe doen en licht amusement zoals de quiz De Slimste Mens. Eigenlijk is dat de blauwdruk zoals het op NPO 1 zou moeten. Het beste van NPO 2 en het relevante wat er op NPO 1 nog wel zit zoals DWDD en nog wel wat andere titels.

 2. Heer in het verkeer

  Noem die wandelende horrorclown van ‘n Jantje Smit maar ‘n “vleugje ongecompliceerd”.
  Nieuwe bril? Hilfiger? doe maar duur! Aldus de naar rotte haring ruikende Smit.
  Dan ben je als NPO toch ook volkomen in de war, lijkt mij.

 3. west

  Elke Europese publieke omroep heeft amusement, waarom wordt er hier altijd gezeurd??? de com zenders hebben ook programma`s die eigenlijk bij de p.o thuishoort , maar daar schrijft niemand wat over
  Wat een kleinburgelijkheid verbied dan ook het nieuws op RTL
  en andere progrgamma`s op de com. tv zenders > die ook ( verplicht ) bij de NPO te zien zijn < want de com. TV zenden die alleen maar uit vanwege concurrentie overwegingen . Amusement hoort al sinds 1954 bij de P.O ,en dat tv zenders com willen gaan wil niet zeggen dat zij de dienst gaan uitmaken wat wel en niet bij de P.O.uitgezonden mag worden, dat telt ook voor radio . 538 die popmuziek draait ,kan ook niet tegen 3 fm zeggen dat ze niet dezelfde plaatjes mogen draaien .

 4. NPO

  Zolang NPO ook afhankelijk is van reclame-inkomsten zullen ze moeten blijven concurreren met RTL en SBS

 5. west

  @ RON Wij hebben de meest unieke samenstelling van tv programma`s bij de NPO
  Maar de verwende kijker ziet de waarde van kwaliteit niet meer, of heeft er geen geduld voor! als men toch leest dat iemand een boekenprogramma waardeloos vind,of een mooie documentaire over cultuur, bijvoorbeeld niets aan vind , ligt dat niet aan het programma of de maker daarvan , nee het ligt voornamelijk aan de kijker zelf die ongeinteresseerd is in het aanbod !
  Er zijn duizenden kijkers ,die een opera van Verdi als die bij de P.O. uitgezonden zou worden, of een jazz programma, op de punt van hun stoel zitten . en daar is de P.O. ook voor bedoeld een radio of tv programma verzorgen voor ieder wat wils! volgen de regels van het Cv d Media en de NPO( de omroepverenigingen) voldoen aan die eis!

 6. Ron

  Natuurlijk moet er amusement op, zelfs op de BBC wat nog wel eens als voorbeeld wordt aangedragen hier, heeft amusement. Maar je moet wel kijken naar wat voor soort amusement. Jan Smit wordt aangehaald in dit artikel. Dat is typisch een schoolvoorbeeld van amusement wat je NIET moet willen op een NPO zender. Zelfde geld voor Boer Zoekt Vrouw en zo zijn er best nog wel wat andere voorbeelden.
  DWDD en de andere talkshows van NPO 1 kunnen blijven bestaan omdat het urgente TV is en nieuws gerelateerd.

 7. G

  JAN SMIT – Amusement??? Ergernis is beter op zn plaats

 8. reactie

  BZV? Prima
  Jan Smit, Frans Bauer, Muziekfeesten op pleinen? Schrappen
  Live voetbal, Nederlandse competitie? Schrappen
  NPO 3? Schrappen
  3FM, Radio 5? Schrappen

 9. M@rk-Bred@.

  RTL en SBS verbieden! Wat zou dat een rust geven!

 10. A.Zijn

  Staat er ook nog echt nieuws in dat persbericht? Ik zie het hier totaal niet terug…

 11. toxilogic

  MC .. VVD = Den Haag, dacht het niet, weet je wat ga eens een onafhankelijk onderzoek doen hoeveel mensen 10 euro per maand willen betalen voor die commerciele troep die ze voorgeschoteld krijgen. Hadden we de keuze maar, misschien moet de NPO is ophouden over ze heen te laten lopen door die cokesnuivers, en de aanval openen op het feit dat het publiek gedwongen wordt commerciele tv af te nemen.

 12. anoniem

  Ongecompliceerd vermaak is gewoon die tv eens uitzetten.. :-)

 13. BRAAK

  Schandalige vorm van sluikreclame, die vissenkop van een Jantje heeft in dat slecht bekeken programma SORRY VOOR ALLES ineens een bril op van pearl PEARL PEARL!!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.