NPO ook in 2018 met ‘vleug ongecompliceerd vermaak’

Ondanks de aanhoudende kritiek uit Den Haag en van commerciële partijen houdt de NPO ook in 2018 vast aan een programmering waarin ruimte is voor oppervlakkig entertainment. Dat laat NPO-baas Shula Rijxman vandaag weten in een persbericht over de 2018-programmering. RTL en SBS bewijzen elke dag weer waarom een sterke NPO belangrijk is. Toch bevat ook de NPO-programmering een vleugje RTL en SBS met amusementsprogramma’s als Jan Smits Sorry Voor Alles.

Dat kleine beetje oppervlakkige amusement wat de NPO biedt, blijft ook in 2018 in de schema’s staan. “We hebben ook komend jaar voor elk wat wils in de aanbieding. Van diepgravende journalistiek, via prachtig Hollands drama tot een vleug ongecompliceerd vermaak“, zegt Shula Rijxman.

De NPO introduceert in het eerste kwartaal van 2018 dertig nieuwe programma’s. “De NPO is voor velen de dagelijkse bron van informatie, inspiratie en ontspanning. Met mooie en herkenbare programma’s waar Nederland van geniet en over praat. Met het hele verhaal, over de wereld om ons heen en over elkaar.”

Met veel belangstelling kijkt Rijxman uit naar de Olympische Winterspelen in februari. “De Olympische Spelen zijn het wintersportevenement waar jong en oud samen massaal naar kijkt, samen juicht en soms samen baalt.

Nieuwe programma’s

Nieuwe titels zijn onder meer Het Pronkstuk van Nederland met Jort Kelder, De Vijf Smaken van Joël, Holland! met Ryanna van Dorst, Eindelijk Thuis over adoptiekinderen en Ouders Uit De Kast over ouders die op latere leeftijd uit de kast komen.

Ook hits als Wie is de Mol en Zondag Met Lubach gaan verder. Onze man in Teheran keert terug voor een nieuw seizoen, naast nieuwe reisprogramma’s als Over de rug van de Andes, Door het hart van China en Floortje naar het einde van de wereld. En ook natuur-tv blijft vertegenwoordigd met Blue Planet II.

Foto: Avrotros, William Rutten

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen