Nieuwe egoshow Jan Versteegh is grote kijkcijferflop

Geplaatst op Thu 07 Dec 2017 om 11:00

BNNVARA-talent Jan Versteegh is niet bepaald een kijkersmagneet. Hoewel hij overal de ruimte kreeg om zijn nieuwste egoprogramma te pluggen, van Jinek tot RTL Boulevard, keek er woensdagavond bijna niemand naar de première van Jan Wordt Vader op NPO 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Jan Wordt Vader kwam om half tien niet verder dan 121.000 kijkers (2,0 procent). Ter vergelijking: álle andere toptien-zenders trokken op hetzelfde moment meer kijkers.

Het programma van Versteegh kreeg voorafgaand aan de première ongelooflijk veel aandacht, maar bijna niemand voelde zich aangespoord tot zappen naar NPO 3. Zelfs filmherhalingen op RTL 5, 7 én 8 trokken op hetzelfde moment meer bekijks.

Versteegh laat in zijn programma de voorbereidingen op zijn vaderschap zien. Hij onderwerpt zich aan voorbereidingscursussen en interviewt bekende vaders over hun leven sinds ze een kind hebben.

Ik wil goed beslagen ten ijs komen. Voorbereid en bekwaam. Ik wil de beste papa van de wereld worden voor mijn nageslacht. Daarom ga ik op zoek, in Jan Wordt Vader”, aldus de presentator.

Voorafgaand aan Jan Wordt Vader trok de dramaserie Papadag 336.000 kijkers (5 procent).

Foto: BNNVARA, Estera Marysia
36 Reacties op “Nieuwe egoshow Jan Versteegh is grote kijkcijferflop”


 1. Erik

  Nederland is KLAAR met de BN’ers en ego’s!!!

  Men wil de ‘gewone man’ zien. Kijk maar bijvoorbeeld ‘we zijn er bijna’ van omroep Max.

 2. darius

  Gelukkig. Spuugzat al die BN ers die hun eigen gedoe maar willen etaleren.

 3. C

  Nontalent. Super irritante gast die zichzelf echt reuze interessant vindt!

 4. Bonnie Kreukboven

  Zijn zoveelste flop. Ik vrees dat hij over zijn houdbaardheidsdatum is. Begon als fris leuk talent en is in 2 jaar tijd net zo’n arrogante BN’er geworden als zoveel anderen. Waarom zouden wij willen meeleven met zijn ontdekkingsreis naar het vaderschap? Denkfoutje. Kleine narcist deze jongen. Werd ook duidelijk bij Eva Jinek aan tafel. Zijn vriendin moest maar voor het kind zorgen en het thuis oplossen als hij even 2 maanden op reis ging want zijn carrière was belangrijker dan die van haar. Hoezo gaat zijn (mislukte) carrière voor die van haar? Is zijn vriendin minder?

 5. Bob

  Waarom zou het mij iets boeien dat en hoe hij vader wordt. Zelf meegemaakt. Heb ik geen BN’er voor nodig.

 6. Hohoho

  We motten je niet Jan…🎅

 7. Nienke

  Jan Versteegh vind ik een leuke frisse presentator maar dit programma is terecht een flop. We zijn niet geïnteresseerd in jouw vaderschap geneuzel Jan. Ga iets doen wat de kijker wil en leuk/ interessant vindt en dus niet wat jij wil om je ego te etaleren. Jammer want Jan heeft alles in huis om goed te kunnen scoren.

 8. David

  Leuk voor hem. Maar houdt dat lekker privé. Kan mij het nou schelen dat Jan vader wordt…

 9. Marc E. Putto

  programma van niets inderdaad!

 10. Telegraaf

  Goed programma voor aanstaande vaders. Vannacht herhaling gezien en vond het niet slecht.

  De doelgroep is niet groot en dat is te zien aan de kijkcijfers. Zeker als ook Feyenoord speelt scheelt dat zeker ook kijkers.

 11. Dirk

  En dan moet de reeks over Lauren Verster met de aanloop naar haar bevalling nog komen. Dat wordt zo mogelijk een nog diepere kijkcijferdip. En daarna is het hopelijk klaar met deze onzinprogramma’s.

 12. joop

  Jan Versteegh moet zo snel als mogelijk van de buis want wat hij presenteerd is bij het walgelijke af.
  Ik ben vader van twee dochters ik had al die flauwekul niet nodig je moet gewoon je gezond verstand gebruiken en dan komt het allemaal dik voor elkaar.

 13. PremH

  Waar scoort hij wel mee?

 14. Frans

  En dat allemaal van onze belasting centen, hoe komen ze toch op de gedachten dat iemand in Nederland het interessant vind wat JAN doet ,

  En ge;lijk ook al die reisprogramma’s stoppen

 15. Eindregie

  Ja, de NPO zal en moet drie zenders houden. Plus de zakken geld die erbij komen. En de zendtijd vullen we wel met programma’s waar geen hond om vraagt en naar kijkt. Domme domme domme NPO. Moeilijk om een beetje kritisch te zijn. Kwaliteit en zo.

 16. Jan

  Tja, dit genre is nu eenmaal al van Filemon en dat is ook al het kijken niet waard.

 17. Egbert

  Heel 3 opheffen. Waardeloze programma’s. Inderdaad het kijken niet waard.

 18. Lambert

  Jongens, met een schamel budget van slechts nog geen 1 miljard euro kun je niet al te veel. En er loopt ook nog wat personeel rond…..

 19. trui

  De hele dag op het al dat gezeik aanhoren over kinderen ….bweuh….

 20. pepe

  het is ook heel bijzonder dat een man van zijn leeftijd vader word dat is bijna uniek te noemen DAT MOET JE VOORAL GAAN KIJKEN!!!

 21. Sabine

  De serie Papadag is wel echt leuk! Goed gemaakt en leuk om naar te kijken.
  Hoe Jan het e.e.a. beleeft vind ik inderdaad ook minder interessant…

 22. bob

  Ik haat die stinksmurrie baby’s.
  Ze zijn een gruwel voor het milieu.
  Ja en die misselijke reisprogramma van die fakebnr’s
  moeten ook verdwijnen, jammer voor Floortje d.
  Ik heb geen zin meer om er aan mee te betalen.
  Als ik iets van een land wil zien dan YouTube ik wel of
  ik kijk naar een mooie natuurdocumentaire.

 23. Reactie

  @ Sabine

  Daar zijn speciale cursussen voor.
  Belachelijk dat dit soort dingen gesponsord met belastinggeld op de buis komen.

 24. Anouk Smullers

  Jan was fris en leuk als vrijgezel, maar toen hij een vriendin kreeg, snel trouwen en nu nog kind, is hij over zijn houdbaarsdatum heen, klaar mee!

 25. Papegaaitje leef je nog.

  Niet doen Jan. Het interesseert echt geen mens dat je vader wordt/bent. Totaal onzinprogramma. Weggegooid geld.

 26. pietje

  De eerstvolgende keer dat mevrouwtje Rijxman de Bedelaar weer om geld wil gaan smeken voor de NPO moet ze eerst dit narcistische programma bekijken. Als je dan nog durft je hand op te houden bij de belastingbetaler moet je je echt vreselijk kapot schamen. Weg met NPO 3!!!

 27. Wijskijker

  Who cares wat deze non-valeur meemaakt.
  Gooi dat hele NPO3 maar op een themakanaaltje of op het www.
  Wat een creatieve armoe iedere dag weer.

 28. GW

  Told you so. Mensen zijn klaar met de nietszeggende millennial-ego-documentjes van de NPO. Zie ook comment in het Tijs van den Brink-artikel.

  Ik vond Jan ook een leuk en fris talent. Maar ook hij is op een gegeven moment heel erg gaan geloven in zichzelf. Dan is op een gegeven moment de nieuwigheid eraf, je goodwill-krediet verspeeld en wordt de roze een gewone bril. Wat rest is de nietszeggende leegte en een zwart gat van gebrek aan zelfrelativering.

  Ik zal ook nooit die AirBNB-comment vergeten die hij plaatste. He got his ass handed on a plate.

  https://www.geenstijl.nl/4759532/reislustige_nposter_schijt_air/

 29. Meneer Kaktus

  Op Nederland 3 flopt alles, ligt niet aan Versteegh. Op Ned. 1 had hij een miljoen (slapende, bejaarde) kijkers gehad.

 30. Weg Ermee

  Prachtig dat deze griezel ego show van die Versteegh één grote flop is op de staats tv..
  Of het nu RTL Boulevard, DWDD of Jinek was, en waarschijnlijk nog een aantal programma’s, ik heb iedere avond voorafgaand moeten zappen om deze knul te ontlopen!
  En dat is me aardig gelukt!

 31. keesjan

  Het is toch ook allemaal niks. Het zijn snelle jongens met grote smoelen maar daar gaat het niet om bij tv. Net als hierboven de ko, weg ermee!

 32. Mark

  De doelgroep kijkt geen tv, laat staan NPO 3. Zal wel veel online bekeken worden.

  En voetbal zat in de weg.

 33. Laura Vamp Fatale

  Hopelijk de volgende uitzending zo ongeveer 60.000 kijkers en dan : hup van de buis
  En Jan ook met welk programma hij ooit nog wil komen., hij zal niet misstaan bij de kaasafdeling van de AH , of de 35% korting op plakken op levensmiddelen die haast de uiterste houdbaarheids datum hebben bereikt. Net als hij in medialand.
  xxx

 34. Averel

  Jan Versteegh is een en al wantalent, dat dus past bij NPO3, wat een stelletje regionale ziekenhuisomroep is dat toch, wat een weerzinwekkende ijdelheid bij elkaar. Onbegrijpelijk dat het publiek NPO3 nog accepteert, er zou een referendum over überhaupt de algehele NPO moeten komen. Ik zou als nieuwe directeur Jan Versteegh benomen tot plastic planten watergever. Ik denk dat hij dat toch wel zou moeten kunnen, gezien zijn gebrekkige achtergrond en educatie.
  Ik wens u allen een gezellige avond, doe eens een bordspel en zet die schermen uit.

 35. Bart

  Hartstikke leuk voor Jan dat hij vader is geworden maar wat kan de rest van Nederland dat schelen? Dit is weer een van die zogenaamde onderzoeksjournalistieke programma’s van NPO3. Programma’s waarin jonge tv makers even opnieuw het wiel uit proberen te vinden. Onderwerpen waar al ruim 60 jaar programma’s over worden gemaakt en ze doen alsof het iets totaal nieuw is. Jan is de afgelopen week bij tal van programma’s aangeschoven om het over zijn nieuwe programma te hebben met toon alsof hij de eerste man ter wereld is die vader is geworden.

 36. Masha

  Hopelijk zorgt het voor nieuwe inzichten op kantoor bij mevrouw Kunzeler, ofwel besluiten ze eens een nieuwe netmanager aan te stellen.

  De laatste jaren is 3 vooral een diarree aan goedkope reality en BN’er zelffelicitaties. Alleen met Lubach en soms op donderdagavond zijn er nog wel eens uitzonderingen, maar dat is veel te dun om een geloofwaardige publieke zender te zijn. Ze maken 3 kapot.

  Er is door dit beleid nauwelijks nog draagvlak. Straks is het al wegbezuinigd voordat ze de omslag gemaakt hebben. Ga zsm puur online, maar dan wel volwaardige budgetten om mooie dingen te maken. Liever kwaliteit voor goede budgetten dan kwantiteit met een eindeloze stroom reality troep gedraaid door stagiaires.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.