Neelie Kroes heeft haat-liefdeverhouding met talkshows

Politica Neelie Kroes heeft een haat-liefdeverhouding met optreden in onze nationale talkshows. Dat vertelt ze in gesprek met Volkskrant Magazine. Cabaretier Richard Groenendijk zat dit voorjaar met Kroes in de taxi naar het programma van Eva Jinek en tegen hem zei ze: ‘Dit is mijn laatste tv-optreden. Je ziet mij niet meer in een talkshow.’ Niet veel later zat ze bij Pauw en WNL Op Zondag. “Soms vind ik het zo zonde van mijn tijd. Dan zit je erbij als een soort entourage“, zegt ze.

Bovendien is het tijdrovend, aldus Kroes. “Je moet er ook anderhalf uur van tevoren zijn, kom op. Ik begrijp best dat ik moet worden opgemaakt, maar zoveel is er nou ook weer niet aan te vertimmeren.”

Soms heeft ze er he-le-maal geen zin meer in, maar uiteindelijk gaat ze toch steeds weer. “Op het moment dat ik me een gebruiksartikel voel, vraag ik me af: wat doe ik hier? Maar goed, soms kom je er ook met interessante mensen in aanraking.”

Kroes is echter niet aandachtsgeil. “Publiciteit doet mij niks en dat meen ik oprecht. Er zitten geen negatieve kanten aan; mensen die het niets vinden, zeggen het me niet. Maar ik krijg er ook geen kick van.

Ze wordt vaak verweten ijdel te zijn. “Ik vind het inderdaad belangrijk er verzorgd uit te zien, maar ik sta maar twee keer per dag voor de spiegel: in de ochtend als ik me opmaak en ’s avonds om het er weer af te halen. Dat lijkt me niet heel ijdel.

In hetzelfde interview wordt Kroes ook gevraagd of ze nog seks heeft.

Het hele Volkskrant-interview met Neelie Kroes kunt u lezen via Blendle.

Foto: World Economic Forum, CC BY-NC-SA 2.0

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen