Na dijkdoorbraakserie opnieuw serie van NPO én VRT

Geplaatst op Thu 07 Dec 2017 om 12:06

Na de dramaserie Als De Dijken Breken komt de NPO opnieuw met een serie die in samenwerking met de Vlaamse publieke omroep VRT wordt gemaakt. Het gaat om Grenslanders. Dat laat de VRT vandaag weten. Grenslanders speelt zich af in de grensstreek van Zeeuws-Vlaanderen met West- en Oost-Vlaanderen. In deze thrillerreeks wordt een meisje van Afrikaanse origine zwaar getraumatiseerd aangetroffen in de polders van het grensland tussen ons land en Vlaanderen.

Tara (Jasmine Sendar), een rechercheur uit Rotterdam, en Bert (Koen De Bouw), een psychiater uit Antwerpen, proberen te achterhalen wat er met haar is gebeurd. Al snel krijgen ze het gevoel dat het onschuldig ogende Grensland en de mensen die er wonen, meer geheimen verbergen dan de toeristische brochures doen vermoeden…

Ook Wim Willaert, Herwig Ilegems, Adanna Unigwe, Sebastien Dewaele, Fedja Van Huêt, Monic Hendrickx, Ingrid De Vos, Chris Nietvelt, Anne-Laure Vandeputte, Astrid van Eck en Evelien Van Hamme maken deel uit van de cast, die zowel uit Belgische als Nederlandse acteurs bestaat.

Grenslanders is een reeks naar een idee van Erik de Bruyn en Rik D’hiet. Het scenario werd geschreven door Rik D’hiet, die eerder al onder andere de reeksen Flikken, Het goddelijke monster en De Ridder schreef. Erik de Bruyn, regisseur van onder andere de films J. Kessels, Hope en Wilde mossels, verzorgt de regie.

Olivier Goris, netmanager van Eén: “Voor het heel geslaagde Als de dijken breken hadden we een enorm fijne samenwerking met Nederland, top dat we voor Grenslanders opnieuw met onze noorderburen kunnen samenwerken. Ditmaal vloeit deze coproductie op een natuurlijke manier voort uit het verhaal. Ik kijk al vol spanning uit naar de start van de opnames.

Mylene Verdurmen, hoofd drama Avrotros: “Al in 2013 begon onze zeer inspirerende samenwerking met Rik en Erik. Langzaam maar zeker kreeg deze oerspannende, mysterieuze thriller meer en meer vorm. Ik ben heel verheugd dat we onze gezamenlijke droom nu echt gaan waarmaken, samen met de VRT en producenten Column en Eyeworks België.

Grenslanders is een coproductie van Eyeworks Film & TV Drama en Column Film. De reeks komt tot stand met de steun van Screen Flanders en de Belgische Tax shelter maatregel en dankzij de bijdrage van het CoBO Fonds.

Grenslanders zal worden uitgezonden op Eén en NPO 3. De opnames gaan begin 2018 van start.

Foto: EO
9 Reacties op “Na dijkdoorbraakserie opnieuw serie van NPO én VRT”


 1. Olivier

  Losjes geinspireerd op “The Bridge”?

 2. Wollter

  Leuke nieuwe grote klus voor Jasmine Sendar. Spannend voor haar. Ben benieuwd.

 3. Ron

  Niet zo’n spannende verhaallijn als in Als De Dijken Breken, dus ik denk dat het vergelijk hierin niet getrokken mag worden behalve dat het weer een coproductie met België is. Wel leuk om Jasmine Sendar weer in de line up aan te treffen.

 4. Daan

  Gaat Jasmine Sendar voor het eerst in haar acteercarriere tenminste een keer kijkers trekken (Goudkust (toen zij erin zat, was het al gedaan met de kijkcijfers) en Malaika waren natuurlijk geen succes)

 5. Margot

  Ik hoop dat ze die rol kan dragen, zo’n geweldige actrice is het nooit geweest, gezien haar soapverleden

 6. Sean

  Dus… The Bridge. Oké.
  Trouwens, Zeeuws-Vlaanderen is een beetje een vreemde keus, gezien veel Nederlanders vaak vergeten dat het bij Nederland hoort. Zelfs grote bedrijven.

 7. Anouk Smullers

  Maar deze vrouw heeft een vreselijk acteer niveau. Onbegrijpelijk dat ze een soapie van jaren geleden deze rol geven.

 8. Daan

  Anouk Smullers,

  alsof jij het beter kan, jij bent niet verder gekomen dan een toneelopvoering op de basisschool….

 9. Bart

  Klinkt goed. En ja wel hoor weer een dure drama productie alleen op NPO3 zetten. Waarom? Dat doen we altijd zo. Zie Penoza, Hollands hoop, De Zaak Menten en Riphagen. Ondertussen herhaald men vanaf aanstaande vrijdag dood leuk seizoen 7 van Flikken Maastricht op prime-time half 9. Notabene op het zelfde tijdstip als waar het paar jaar geleden ook werd uitgezonden. Dit komt door het idiote systeem van inschrijven door omroepen op bepaalde tijdstippen en slapende en desinteresse van netcoördinatoren. Lekker babbelen aan vergadertafels maar geen vermogen en zin om een mooie programmering te bouwen van een zender.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.