‘Mogelijk einde aan Eredivisie kijken met bord op schoot’

De beroemde zondaguitzending van NOS Studio Sport Eredivisie om zeven uur ’s avonds verdwijnt misschien met ingang van het volgende tv-seizoen. Dat schrijft het AD dit weekend. De rechten van de Eredivisie zijn nog tot 2026 in handen van FOX, maar verkoopt de samenvattingen in een sublicentie. Die zitten nu nog bij de NOS, maar dat contract loopt maar tot de zomer. Het AD sprak een aantal experts en zij achten de kans groot dat de Eredivisie ‘met het bord op schoot’ bij de NOS te zien blijft.

Er is echter ook een mogelijkheid dat de ‘bord op schoot’-uitzending verdwijnt en er een late uitzending voor in de plaats komt, meldt het AD.

Aangezien de samenvattingen van de Eredivisie wettelijk gezien op het open net te zien moeten zijn, heeft FOX twee mogelijkheden: verkopen aan een externe partij of uitzenden op het eigen open kanaal FOX.

Sportmarketeers wijzen het AD op het feit dat voetballiefhebbers steeds meer bereid zijn om te betalen voor de livewedstrijden, waardoor de samenvattingen in waarde afnemen.

Daar komt bij dat het budget van de publieke omroep onder dru kstaat. “Als FOX er minder geld voor krijgt dan voorheen, houden ze de samenvattingen mogelijk zelf. Of ze dwingen de NOS Studio Sport Eredivisie later uit te zenden dan nu waardoor het aanschaffen van een FOX live-pakket nóg interessanter wordt.”

FOX wil in het AD geen reactie geven op de strijd om de rechten.

Het AD-artikel ‘Waar gaan we voetbal kijken?’ over alle vrijkomende voetbalrechten kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen