Meest bekeken seizoen Sinterklaasjournaal ooit

Geplaatst op Tue 05 Dec 2017 om 16:30

Het Sinterklaasjournaal heeft dit jaar een recordaantal kijkers getrokken. Het programma trok de afgelopen weken gemiddeld 857.000 kijkers per aflevering in de algemene doelgroep 6+. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek, meldt de NTR. Tot nu toe was de editie van 2014 de meest bekeken serie van het Sinterklaasjournaal met een score van 810.000 kijkers per aflevering, maar dat aantal is nu ruimschoots overtroffen. Het stemt de NTR zeer tevreden, aldus een woordvoerder.

Het Sinterklaasjournaal is nog altijd veruit het populairste tv-programma over het Sinterklaasfeest. “De NTR is verheugd dat zoveel mensen zich nog altijd thuis voelen bij Het Sinterklaasjournaal.

Aangezien Het Sinterklaasjournaal zich vooral richt op kijkers tussen 3 en 5 jaar, zijn de kijkcijfers in de totaaldoelgroep 3+ eveneens belangrijk. Ook hier is sprake van een record met gemiddeld 1.060.000 kijkers per aflevering (tegenover 1.017.000 in 2014).

De uitzending van gisteren was de laatste in de reeks van dit jaar, die startte op 13 november. Vandaag, op de verjaardag van de Goedheiligman, kunnen de kijkers op NPO Zapp nog genieten van het Zapp Sinterklaasfeest, om 16.30 uur, gevolgd door Het Sinterklaasjournaal Jaaroverzicht, om 17.35 uur.

Foto: NTR, Roel Jorna
27 Reacties op “Meest bekeken seizoen Sinterklaasjournaal ooit”


 1. Sean

  Het verhaal was echter behoorlijk slecht dit jaar. Wéér pakjes overboord, wéér een Piet met heimwee (deze nog irritanter dan de vorige), wéér de persoon waarnaar heimwee die op het eind het komt oplossen, wéér iets met het grote boek. Origineel was het absoluut niet. Het viel nog mee dat er niets met het paard was dit jaar. En wat was die nieuwe AH-… Ik bedoel, Hoofdpiet een saaie piet, zeg. Leek wel een persvertegenwoordiger van de overheid. En nog steeds geen idee waar ze met die hulpsinterklazen naartoe wilden.

 2. Giel

  Yo Sean, je bent de doelgroep niet he.

 3. aammehoela

  Waren er wel veel zwarte pieten of was het weer een ratjetoe. Ik heb niet gekeken en heb er weinig over gehoord dit jaar. Vorig jaar wel, toen werd het door velen geboycot vanwege de gekleurde pieten.

 4. Meneer Kaktus

  Best bekeken is beter Nederlands.

 5. Martijn

  Sean, je schrijft best een aardig stukkie Nederlands voor een vierjarige! Of ben je al 5?

 6. Sean

  @Giel, Martijn: Nee, ik ben niet vijf jaar, maar dat betekend nog niet dat er geen volwassenen meekijken met hun kinderen. En ik vind dat er best een beter verhaal kan worden geschreven, ook al is het “maar” een kinderprogramma.

 7. Joop

  Geloof ik helemaal niks van. Ik ken niemand die er naar gekeken heeft en wij kijken ook al jaren niet meer. Was het vorig jaar niet slechter bekeken dan ooit?

 8. iq10

  NEPNIEUWS

 9. Boe

  Dat er sprake is van veel kijkers, wil nog niet zeggen dat de waardering ook hoog is. Heb veel mensen verteld over de wederom abominabele verhaallijn met een sikkeneurige AH-chef (heeft zeker weer geld nodig … het flut-script doet er niet toe), politiek correcte (Amsterdam-bestendige) Pieten en slecht uitgemonsterde, zich idioot gedragende hulpklazen. Je zult maar hulpklaas zijn geweest dezer dagen … kinderen die voorheen ademloos toekeken, vragen nu of je de echte wel bent … Heeft Zwarte Piet nog een paar zakken waar Aje Boschhuizen, Dieuwertje Blok, Harry Piekema, Jeroen Spitzenberger, Frederik Brom etc. in passen ?

 10. Jan Ackerman

  Waarom mag je wel witten zeggen bij jullie maa een zwarten?. Zijn jullie aan het discrimineren.

 11. trudy

  Ik snap niet waarom de discussie over Pieten opeens een Amsterdamse aangelegenheid is. In de provincie is racisme normaal? De verandering is gelukkig allang gaande en roetveeg pieten zullen over een paar jaar de norm zijn. Dan heeft niemand het meer over zwart n is het gewoon wat wat het altijd is geweest: een kinderfeest.

 12. Robin Martens Lover

  mevrouw blok linkse rat

 13. A.Zijn

  Zap je langs NPO1, staan daar mannen in hun onderbroek. Die zijn vast nog gecast door meneer Gosschalk…..

 14. Boe

  Trudy, kijk eens wat verder dan je grachtengordel. Buiten je beperkte hoofdstedelijke vriendenkring heeft vrijwel niemand problemen met Zwarte Piet en associeert hem niet met racisme.
  Een bepaald eng groepje ziet overal racisme waar het niet is en dan ook nog eens uitsluitend bij blanken. Ze zijn zelf juist enorme racisten en wakkeren de tweedeling in de samenleving moedwillig aan.

 15. achtmet

  BOE ,dat noem ik dan ook oproerkraaiers ,veelal werkschuwe figuren ,overal van profiteren ,sociale dienst enz …. overal tegen aan trappen .Bah kinderfeest bedervers .

 16. west

  en de antie pieten dames liggen wel in de zomer bruin te bakken in de zon
  Dat is omgekeerd rasisme ,

 17. Erik

  EN NU OPHOUDEN MET DISCUSSIE VOEREN OVER ZWART EN WIT!!! WORD ER SCHIJTZIEK VAN.

  ZWARTE PIET is Zwart…..punt.

 18. frans

  Sinterklaasfeest vanavond helemaal verkracht Door Paul de Leeuw. ..kan die man voorgoed van de buis verdwijnen aub

 19. ABUTABLET

  Ik vind dat suikerfeest voorrang moet krijgen en dat dochter met moslim moet trouwen.
  Niet kijken naar sinterklaas journaal dat zijn boze christen

 20. Henriette

  Er zit niet veel verschil tussen het Sinterklaasjournaal en het reguliere journaal, de kijkers worden bang gemaakt en misleid.

 21. Sven L.

  Ik vond Paul de Leeuw écht tegenvallen gisteravond. Zonde zonde zonde.
  Kwam afgeraffeld over, het einde was helemaal een anti-climax. Leek ook wel of hij en Kesting er totaal geen zin in hadden.

 22. Wollter

  Tan alweer onder de 400.000 kijkers…..

 23. J

  Whahaha, geweldig die zure reacties hier van die stugge zwarte Piet fans.

  Werkelijk iedere keer wordt bewezen dat de Sinterklaas-traditie helemaal niet verdwijnt als Piet een ander kleurtje krijgt! Maar vooral blijven volhouden dat “niemand kijkt”, of “iedereen boycot” als er anders gekleurde Pieten zijn 😂😄😂

 24. Pierre

  Lach maar, duizenden mensen hebben meerdere baantjes om het hoofd boven water te houden en worden ziek van paarse krokodillen.

 25. Joop

  @J

  Blijf dat maar herhalen terwijl overal in de winkels de Sinterklaasversiering verdwijnt…

 26. Thijs

  Er waren dan ook veel meer Zwarte Pieten, of tenminste wat er meer op lijkt, dan vorig jaar met die achterlijke kleur pieten. Vond wel prima zo.

 27. dr phil

  kunnen ze dat k.u.t. wijf geen dood schop geven

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.