Lone van Roosendaal lacht om Gordon als Dr. Phil

Actrice Lone van Roosendaal vindt het lachwekkend dat RTL 4 zijn zenderster Gordon een programma geeft in de sfeer van Dr. Phil. Dat liet ze maandagavond blijken voor de camera van Shownieuws. Van Roosendaal is niet onder de indruk van dit televisie-idee. “Ik vind Gordon af en toe heel grappig, maar hij is echt de laatste aan wie ik mijn zielenroerselen neerleg. Die Dr. Phil, wat je er ook van vindt, is wel een gediplomeerd psycholoog volgens mij. Sorry, ja“, aldus de actrice.

René van Kooten is sceptisch of het programma überhaupt wel doorgaat. “Laten we eerst maar afwachten of hij het ook echt gaat doen, natuurlijk. Dat moet je bij Gordon ook maar afwachten. Hij kan wel roepen dat hij het gaat presenteren, maar misschien gaat hij het op het laatste moment niet doen. Daar ga ik maar even vanuit nu.

En wat vindt Frits Sissing ervan? “Ik denk dat we door zijn trouwshow wel een andere Gordon hebben leren kennen. Ik ben sowieso altijd al een fan van Gordon. Ik houd van zijn humor, maar daar liet hij ook zijn kwetsbare kant zien. Het zou zomaar kunnen dat hij het goed gaat doen.

Shownieuws heeft ook psychologen gevraagd naar hun mening. Therapeute Marina van der Wal benadrukt dat een patiënt bij een gediplomeerd iemand veiliger is. “Ik snap dat een omroep kiest voor Gordon. Het is iemand die zijn eigen levensvragen nooit onder stoelen of banken heeft gestoken, maar er is niet voor niets tuchtrecht om deze mensen veiligheid te bieden. Dat heb je niet als je met een hele warme BN’er in gesprek raakt.

Psycholoog Bram Bakker denkt dat Gordon zichzelf prima moet kunnen bewijzen, maar psycholoog Steven Pont zegt: “Het openrukken van emotie is niet zo ingewikkeld. Het afhechten daarvan is een stuk ingewikkelder. Het is niet voor niets dat er een hele opleiding achter zit. Dat je zelf in therapie moet om therapeut te mogen zijn.

Van de kijkers van Shownieuws vindt Gordon 77 procent te ongeloofwaardig om andere mensen relationele adviezen te geven.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen