‘Lilian Marijnissen liegt op tv over invloed achternaam’

Lilian Marijnissen, naar verluidt de ex-vriendin van Jan Slagter, is hét nieuwe boegbeeld van de SP. Ook op televisie is ze sinds kort regelmatig te zien in die rol. Zo ook bij EenVandaag, waar ze bezwoer dat haar achternaam echt niets te maken heeft met haar nieuwe functie. Maar volgens het uit de school geklapte oud-SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen is dat lariekoek. Volgens haar heeft ze haar baantje wel degelijk mede te danken aan haar papa Jan Marijnissen, de aanbeden oud-SP-leider.

Naast Lilian wilde ook Sadet Karabulut wel partijleider worden. Waar Lilian net negen maanden Kamerlid is, zit Karabulut al sinds 2006 in de Kamer. “‘Ja. Ik ben een enorme fan van Sadet. Ik begreep dat zij één dag van tevoren hoorde dat Roemer zou stoppen, terwijl Lilian weken, maanden van tevoren is ingelicht“, aldus Gesthuizen.

Volgens Gesthuizen heeft Karabulut geen eerlijke kans gekregen. Als Marijnissen in de media roept dat ze niet om haar achternaam is gekozen, dan liegt ze volgens haar een beetje. “Het feit dat ze zijn dochter is speelt zeker een rol, het kan mooie effecten hebben voor de SP.”

Nogmaals: ze is een talent, ik denk alleen: was er dan werkelijk niemand anders binnen de SP die de nieuwe politiek leider had kunnen worden? Er zijn welgeteld twee jaar geweest dat Jan Marijnissen geen formele rol had, Roemer wordt al een tussenpaus genoemd.”

Vooraanstaande leden stellen die vraag overigens ook, aldus Gesthuizen. “Dat lijkt me lastig voor Lilian als je nog moet beginnen.”

Het Volkskrant Magazine-interview met Sharon Gesthuizen kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen