Kijker smult van uur lang Utopia: kijkcijfers in de lift

SBS 6 profiteert van het oprekken van de uitzendduur van zijn vooravondhit Utopia. De kijkcijfers zitten in de lift nu de realityshow al om zeven uur begint. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Utopia moest maandag opboksen tegen de sneeuwitems van de actuele programma’s, maar bleef met 593.000 kijkers (9 procent) alsnog goed overeind. Dinsdag laat de realityshow een mooie stijging gezien: de tweede één uur durende aflevering kwam uit op 653.000 kijkers (12 procent).

Ter vergelijking: vorige week dinsdag keken er nog 543.000 mensen naar Utopia. Gisteren keken er dus ruim 20 procent méér mensen.

Een uur lang 12 procent marktaandeel noteren draagt behoorlijk bij aan het gemiddelde avondmarktaandeel van SBS 6. Trauma Centrum kwam voor én na Utopia uit op 7 procent marktaandeel.

Met deze cijfers wordt het wel heel lastig voor SBS 6 om Utopia te laten gaan. Het gaat welhaast onmogelijk worden om een opvolger te vinden die elke dag dit soort marktaandelen neerzet in de vooravond.

Utopia stopt per 1 juni 2018 omdat Noord-Holland het Utopia-terrein niet langer kan verhuren en producent Talpa de productie om inhoudelijke redenen niet wil verhuizen naar een ander terrein.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen