Keiharde klap Net5: marginale kijkcijfers voor Bachelor

Geplaatst op Wed 06 Dec 2017 om 9:01

De datingshow De Bachelor is een grote flop op Net5. De tweede aflevering trok dinsdagavond nóg minder bekijks dan de slecht bekeken première van een week geleden. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De première van De Bachelor stelde met 225.000 kijkers (3,6 procent) al ernstig teleur, maar de tweede aflevering deed het met 161.000 kijkers (2,6 procent) nog een stuk slechter. Wederom eindigt Net5 op dinsdag als de minst bekeken toptienzender om half negen.

Net5 wordt met De Bachelor echt aan alle kanten ingehaald, zelfs door filmherhalingen op NPO 3, RTL 7 en RTL 8. En dat is niet de bedoeling van een dure eigen productie.

De Bachelor bezorgde Net5 een kijkcijferdal. Voorafgaand wist Masterchef Australië 305.000 kijkers (6 procent) te bekoren en aansluitend kwam Grenzeloos Verliefd uit op 281.000 kijkers (5 procent).

In De Bachelor strijdt een groep vrijgezelle vrouwen om één vrijgezelle heer.

Foto: SBS
13 Reacties op “Keiharde klap Net5: marginale kijkcijfers voor Bachelor”


 1. Hohoho

  Zo een zender voegt niets toe en kost alleen maar geld opdoeken en plaats maken! 🎅

 2. Meneer Kaktus

  Snap niet waarom iemand ooit de briljante ingeving had om deze zender op te richten. Geldt ook voor RTL 5 t/m 9 trouwens.

 3. Norvo

  Tja, tis ook niet direct een ideale keus voor feel good tv op pakjesavond… Trekt volgende week wel weer meer dan 200.000 mensen. Of dat genoeg is om het programma bestaansrecht te geven is een tweede.

 4. Mevrouw Stemband

  Meneer Kaktus

  Wie ooit verzonnen heeft jou als presentator te laten werken, had ze toendertijd ook niet allemaal op een rijtje,

  Het enige wat jij goed kan is jonge bloempjes de vernieling in helpen

 5. mark2

  de “man”in deze show is ook zo ongelooflijk oninteressant dat het ongeloofwaardig is dat er 25 hitsige dames zijn die allemaal in katzwijm vallen voor deze man.

 6. Gtr

  Zelfs late night scoort hoger haha

 7. Peter

  Niemand zit te wachten op dir soort saaie geneuzel. Die vent is net zo charmant als een stoeptegel. En dan die saaie geklrlep over niets van die huppeltutjes.

 8. p

  er is zoveel mis met dit programma..
  Te beginnen met de bachelor…middelmatig, niet boeiend, blinkt nergens in uit.. zonder shirt op de promo foto terwijl je lichaam niet geweldig is.. hou dan gewoon lekker je shirt aan..

  in een wereld van tinder en andere dating apps kunnen deze mensen echt niet aan een date komen?

  make it juicy… drama, seks en catfights..

 9. Jipje

  Ik vind het wèl een leuk programma! Ik smul ervan, juist omdat het zo tenenkrommend is. Heerlijke trash-tv. Ik hoop niet dat NET5 hier voortijdig mee stopt.

 10. Mark

  Volgende week zetten ze NCIS om half 9, let maar op. En dan hopen dat diezelfde mensen blijven hangen voor The Bachelor. Alsof dat het zelfde kijkvolk is…

  Maar het zal allemaal wel met pakjesavond te maken hebben.

 11. A.Zijn

  Ik lach me ook kapot bij dit programma. Wat een stel leeghoofden. Net als de bachelor overigens…

 12. Kaaskijker

  Van mij mag deze hele zender geschrapt worden. Net5 komt op mij altijd decadent over: geld, seks, C-categorie BN’ers, geacteerde reality en Bachelor dus. Net5 is trashy. Tacky.

 13. Puk

  Gewoon betaal tv invoeren. Standaard ned 1-2-3 en 3 commerciele zenders naar keuze.
  Lost het probleenm van bagger zenders vanzelf op plus van al die buitenlandse zenders waar geen hond naar kijkt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.