Ivo Niehe baalt van TV Show op NPO 1’s kwakkelvrijdag

Geplaatst op Fri 15 Dec 2017 om 13:42

Ivo Niehe baalt er nog steeds van dat zijn TV Show door NPO 1 is verplaatst van zondag- naar vrijdagavond. Dat laat hij weten in De Telegraaf. De verplaatsing naar vrijdagavond is desastreus voor de TV Show; het programma is niet langer een kijkcijferhit. Zo viel hij vorige week vrijdag met 682.000 kijkers (10 procent) zelfs uit de kijkcijfer top 15. Zelf had Niehe er nóóit voor gekozen om recht tegenover The Voice of Holland te staan. “De bazen zien het echter anders, zo werkt dat in tv-land.”

Op deze manier wordt de TV Show de nek omgedraaid. Waarom gebeurt dit? “Zij willen graag experimenteren met nieuwe formats op zondagavond, waar wij natuurlijk altijd te zien waren. Het zij zo.”

Al medio oktober, voorafgaand aan de start van het nieuwe seizoen van de TV Show, sprak Niehe zich uit tégen de verhuizing. “De zondagavond is ideaal, dan zitten de meeste mensen voor de televisie. Maar omdat ervan wordt uitgegaan dat het programma ongeacht het tijdstip van uitzenden toch veel kijkers trekt, ben ik verplaatst naar de vrijdag“, zei hij toen.

En: “Jammer, maar daar heb ik verder geen invloed op. Dat beslist de NPO. Ze willen op die ideale zondag nieuwe programma’s een kans geven. Kan ik niets tegenin brengen.”

Vanavond is in de TV Show te zien hoe Harry de Winter voor het eerst in tientallen jaren huilt. De uitzending begint om 21.30 uur op NPO 1.

Foto: Roy Beusker, Avrotros
14 Reacties op “Ivo Niehe baalt van TV Show op NPO 1’s kwakkelvrijdag”


 1. Niek

  Blijkt gewoon dat Ivo zonder goede lead-in niet zo hoog scoort

 2. 43

  De vrijdag is ook geen avond voor de tv show.
  De grotere vraag is: Hoort de tv show nog wel op NPO 1?
  Qua format in inhoud is het eigenlijk meer NPO 2

 3. Boe

  Het wordt een keer tijd dat die TV Show stopt het is elke keer hetzelfde en ik wordt doodmoe van die IVO.

 4. NPO

  Vorige week vond ik de minste van vele.

  Ik kijk altijd maar nu vond ik het na 5 minuten genoeg.

 5. Andreas

  In de Randstad vergeten ze nog wel eens dat veel dorpen en stadjes op vrijdagavond koopavond hebben. Een goede zendermanager houdt met al deze omstandigheden rekening. Ik gun Ivo wel een plekje op de zaterdagavond op NPO2 na Andere Tijden.

 6. HansrZ

  Als je iets goeds maakt zal dat beloond worden met goede kijkcijfers.
  Alhoewel.. nu twijfel ik een beetje, dit omdat de prut van Gordon 2,2 miljoen kijkers trekt (maar daar zat ik zeker niet bij)

 7. critikast

  Dit programma druipt van zelfingenomenheid, zowel van de presentator als van zijn gasten. Niehe heeft zijn beste tijd gehad en kan beter met zijn opgetrokken neusje en zijn valse bescheidenheid theater en televisie de rug toekeren. Het was leuk, maar nu weten we het wel.

 8. Bart M.

  Ivo treft het ook niet; hij komt na een oude herhaling van Flikken Maastricht. Daar zit ook geen hond op te wachten.

 9. Henk

  vroeger, in de tijd dat TROS alleen op Nederland 2 uitzond, stond TV show altijd op de vrijdag!

 10. op naar vrijdagavond ,20.30 ...RTL7

  echt zo”n ego mannetje,
  vind zichzelf fantastisch,

  ik zeg …ivo hou ermee op.
  iedereen blij,

 11. anoniem

  @Henk: Idd, ooit was vrijdagavond een echt tv avond, maar wie kijkt er nog tv?

 12. anoniem

  echt + e bedoel ik..

 13. Annoniemus

  Blijkt nu dat als er op zondag niks anders te kijken viel , dan keek men maar naar de TV show , dat is voor Ivo ontluisterend om te moeten constateren !!

 14. Marie Anne

  Beste Ivo,
  Misschien komt het dan toch door die vrijdag, maar afgelopen vrijdag heb ik de meest waardeloze en smakeloze TV show ooit gezien . Zo’n personage voer je toch niet op, zo vies protserig rijk, zo van alles ‘te’ . Zonder te vermelden waar die mevrouw uit Eindhoven nu al die overtolligheid mee binnengehaald heeft. Van verdienen kun je hier toch niet spreken. Het doet me meteen aan drugs of iets dergelijks denken of aan uitbuiting. En dan die super ordinaire kleding, waar de opgespoten boezems smakeloos uit rollen. Wie verzint zoiets? Daar ga je als Ivo Niehe toch niet naartoe en daar wijd je toch zeker geen uitzending aan. Wat een ongelofelijke deceptie. Bah, bah!!
  Laat je hier toch niet voor lenen. Ik wens je beterschap,
  Marie Anne

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.