Ilse DeLange verrast in DWDD met rol in Nashville

Ilse DeLange verraste donderdagavond met groot nieuws in De Wereld Draait Door. Ze maakte bekend een gastrol te hebben gescoord in de populaire serie Nashville, hier te zien op Netflix. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Nashville is een razend populaire serie en gaat volgend jaar zijn laatste seizoen in. Daar is DeLange dus onderdeel van. “Ik ben er op het nippertje bij, maar dat maakt me niet uit. Ik had het prachtig gevonden als ik alleen al door het beeld had mogen lopen.

Hoe komt ze terecht in Nashville? “Ik zat hier gewoon thuis op de bank en ik haal me wel eens wat in de kop. Toen dacht ik ineens: ik moet gewoon in die serie. Toen dacht ik: wie ken ik die iemand kent die een buurvrouw heeft die dan ook weer iemand kent dichtbij het vuur?

DeLange was druk met netwerken. “Ik ben dus gewoon begonnen op mijn telefoon. Uiteindelijk ben ik in Nashville een keer koffie gaan drinken met T Bone Burnett. Ik zei tegen hem: ‘Wat moet ik nou nog doen om hier aan de bak te komen? Misschien moet ik wel auditie doen voor die serie Nashville!’ Ik zei dat dus ook zo tegen hem. Niet wetende dat zijn vrouw Callie Khouri die hele serie bedacht heeft.

Toen dacht ik: nu denkt hij natuurlijk dat ik met hem koffie zit te drinken omdat ik in die serie wil, maar die ontmoeting had een heel andere reden. Door hem ben ik in contact gekomen met haar. Elke keer ging de ontmoeting niet door, maar op de dag dat ik naar huis zou vliegen kreeg ik ineens een berichtje dat ze kon ontbijten. Ik dacht: prima. Het komt echt door haar dat ik die rol heb.”

Ze moest nog wel auditie doen. “Daar was ik echt heel zenuwachtig voor. Ik kreeg een script opgestuurd en moest heel boos worden in de serie. Ik ga ook liedjes zingen in de serie.

Foto: DWDD

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen