Harry Mens bloedlink: ‘AD weigert mijn kerstadvertentie’

Herrie in de Hotels van Oranje. Harry Mens is deze kerst woest op het AD. Niet omdat de krant oliebollenbakkers bedondert, maar omdat de krant op het allerlaatste moment zijn kerstadvertentie weigerde. Dat vertelt hij vandaag tegen Quote. Mens’ kerstadvertentie zou gedurende dit hele weekend in het AD prijken, maar de krant trok zich op het allerlaatste moment terug. Volgens Mens komt dat omdat Thierry Baudet er als vaste gast van zijn talkshow een prominente rol in speelde.

Mens heeft een advertorial gemaakt met alle vaste adverteerders van zijn tv-programma. “De advertentie zou geplaatst worden op 23 december, in de krant die de hele kerst op tafel ligt. Kost wat, maar ik heb me toch laten verleiden om het doen, voor 40.000 euro.”

Hij leverde zijn advertentie donderdag in, maar kreeg vrijdag tijdens de opnames van zijn programma ineens een belletje ‘door die mevrouw van sales’. “Sorry, maar we willen het toch niet plaatsen“, zei ze. Mens: “Was al die moeite dus voor niks en was er bovendien geen tijd meer voor een alternatief.

Het komt volgens Mens allemaal omdat in de advertentie te zien is hoe hij luncht met Thierry Baudet en Theo Hiddema. “Die advertentie is teruggetrokken omdat ik de verkeerde politieke kleur heb. Bovendien ben ik enorm arrogant behandeld.

Mens heeft contact opgenomen met Persgroep-baas Christiaan Van Thillo. Hij vroeg hem ‘of hij wist dat zijn personeel in Nederland 40.000 euro weggooit omdat ze meneer Baudet stom vinden’. “Hij gaat er werk van maken.”

Het AD is volgens hem een ‘arrogante linkse bende’. Misschien wordt het tijd voor een frisse wind bij de krant, zegt Mens, wijzend op de afgang van hoofdredacteur Hans Nijenhuis bij Jinek. “We weten door zijn afgang bij Jinek nu allemaal wie Hans Nijenhuis is, kijken of ‘ie het nieuwe jaar haalt.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen