GroenLinks ontkent beïnvloeding door NPO-baas Shula

GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld haalt haar handtekening weg onder het plan dat ze samen met de VVD indiende voor een übertransparante NPO, waarbij kosten op programmaniveau worden geopenbaard. Dat vertelt ze aan De Telegraaf. De draai van Westerveld volgt op een belletje van NPO-baas Shula Rijxman, die ‘not amused’ was over deze verrassing van GroenLinks. Westerveld bezweert in de krant echter niet door haar te zijn beïnvloed. “Ik had mijn besluit al genomen“, zegt ze.

Door de kritische houding van Westerveld jegens de NPO leek er ineens een Kamermeerderheid voor een übertransparante NPO te zijn. Nu GroenLinks zijn steun intrekt, is die er toch niet meer.

Binnen GroenLinks is er heibel ontstaan over Westervelds NPO-plan. “In mijn fractie zijn hier heel grote twijfels over. We moeten opnieuw een intern debat hierover houden”, aldus de politica.

Eerder deze week sprak Westerveld nog van ‘een principekwestie’. Ze wilde hoe dan ook de programmakosten boven tafel hebben. “Ik heb nu geen idee of er wel of niet bezuinigd kan worden. Meer transparantie is nodig.

Lees ook: Kamermeerderheid voor financieel transparante NPO (woensdag)

Foto: GroenLinks, Maarten Kools

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen