Giel Beelen blij met breuk Mattie & Wietze

Giel Beelen is niet blij met de ruzie tussen Mattie Valk en Wietze de Jager, maar wel met hun radiobreuk die daarop volgde. Dat geeft hij dit weekend aan in het AD. De Mattie & Wietze-show op Qmusic wás al een serieuze bedreiging voor concurrerende radio-dj’s, maar ze hadden alles in zich om héél groot te worden als ze toch samen verder waren gegaan, denkt Beelen. “Dus denk ik dat wij ochtenddeejays blij moeten zijn dat dat niet is gebeurd. We waren weggevaagd“, zegt hij.

Mattie & Wietze waren samen aan het praten over een ochtendshow op Sky Radio. Zou dat een hit zijn geworden? “Absoluut. Een geheide hit. Ik zei het laatst tegen Wietze: ‘Als jullie na die toestanden toch weer samen bij Q-Music waren gekomen, was Q echt skyhigh gegaan.’

Beelen is inmiddels een stuk genuanceerder over de radioruzie tussen Mattie en Wietze. “Ik ben heel dubbel over alles wat er is gebeurd rond die twee. Aanvankelijk vond ik hen niet loyaal naar Qmusic toe. Het leek me goed dat Mattie toch bleef. Maar ik heb nu behalve met Mattie ook met Wietze goed contact. Als ik die twee hoor spreken, vertellen ze allebei de waarheid.

Inmiddels is Beelen ook weer terug in de ochtend, maar dan bij Radio Veronica. Hij mist de NPO niet. “Behalve dat gezeik over mijn salaris, ben ik ook blij dat ik van dat politiek correcte gelul over diversiteit op de radio verlost ben.”

Het gaat er om dat de beste makers op de juiste plekken zitten. Als je radio maakt voor de middelbare man, lijkt me een ploeg als die van ons een uitstekend idee.”

Het AD-interview met Giel Beelen kunt u lezen via Blendle.

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen