Frank van der Lende wil FM-frequentie 3FM niet afstaan

Geplaatst op Tue 05 Dec 2017 om 16:00

Frank van der Lende wil niet dat de FM-frequentie van zijn zender NPO 3FM verhuist naar NPO Radio 5, dat momenteel níet uitzendt op de FM. Dat heeft hij laten weten op Twitter. Er gaan steeds meer stemmen op om de FM-frequentie te verhuizen naar Radio 5, omdat 3FM een kleine zender geworden is en de oudere Radio 5-luisteraar waarschijnlijk gelukkiger zal zijn met een FM-frequentie. Van der Lende moet er echter niet aan denken om de FM-frequentie te verliezen.

Van der Lende laat weten: “Slecht idee, om 3FM van de FM te halen op korte termijn lijkt mij. Misschien over 10 jaar, voor nu is de FM erg belangrijk nog voor ons als zender.

Na mediabureau Vizeum, Andries Knevel en Henkjan Smits, sprak ook de nieuwe Radio 5-ster Jeroen van Inkel vandaag zijn wens uit voor een verhuizing van de FM-frequentie van 3FM naar Radio 5.

Knevel vandaag: “Kijk aan. Ook Jeroen van Inkel vindt het een goed idee als de FM frequentie van 3FM naar NPO Radio 5 zou gaan. Is heel veel voor te zeggen.

En Boulevard-ster Luuk Ikink vandaag: “Jeroen van Inkel geeft aan dat het effectiever is als 3FM de FM-frequentie aan Radio 5 overdraagt. Dus 3FM helemaal op online en Radio 5 voor de oudere luisteraar op die ouderwetse ether.. Best interessante suggestie voor de NPO om over na te denken.

De NPO beraadt zich al twee weken op een reactie over dit onderwerp. Eigenlijk zou de NPO vorige week met een reactie komen, maar dat is tot nader order uitgesteld.

Lees ook: Van Inkel wil FM-frequentie van 3FM naar Radio 5 (vandaag)

Foto: Michel Snater, BNNVARA
24 Reacties op “Frank van der Lende wil FM-frequentie 3FM niet afstaan”


 1. Jan Ackerman

  Schei uit zeg stumpers van 3, een
  locale zender heeft nog meer luisteraars.
  Niemand maar dan ook niemand zit te
  wachten op die vreselijke achterlijke
  alternatieve getokkel op 3.

 2. Ron

  Daar heeft ene Frank hoegenaamd niets mee van doen. Hij mag zijn mening geven, maar deze is natuurlijk ontzettend gekleurd.

 3. Cor

  3FM…. Tsja …. Die hebben toch geen enkele rol meer…bandjes ontdek je nu op andere manier… Zowieso al jaren niet meer via 3FM….. Geef de frequentie aan radio 5…. Lijkt me n goed idee! Als 3FM eigenzinnig was geweest zoals studio Brussel of vroeger kink fm dan had ik dat niet gevonden … Maar kom op zeg…. Wat n risicoloze slechte zender is dat 3FM… Eenheidsworst …

 4. Ron

  Kensington, David Guetta, Martin Garrix, Dua Lipa als je daar voor 3 FM moet aan zetten terwijl deze muziek meer dan genoeg airplay krijgen op andere commerciële zenders, dan heb je het nog steeds niet begrepen…

 5. Bart

  Helemaal eens met de reacties hierboven. Dat zou ik 10 jaar geleden nooit gezegd hebben. Geef die frequentie maar aan Radio 5.

 6. wim

  wat mij betreft ook radio 5 op fm 3fm is toch niks meer tegenwoordig kijk maar naar de luistercijfers

 7. Marcel

  Van der Lende heeft niets te willen en omdat hij niets presteert, kan hij zijn mening beter voor zich houden.

 8. Meneer Kaktus

  3FM moet als de bliksem vernieuwen. Domien van de ochtendshow af, daar een aansprekend duo. Veenstra weg, te oud, te belegen. Weg met de sponsored content van Kensington en meer van die eenheidsworsten. Durf te vernieuwen, maar blijf weg van urban, rap, R&B. Humor, gitaren en geen dealtjes meer met platenmaatschappijen. Dan komt het goed.

 9. Fox Mulder

  Van Inkel… is dat iets van vroeger?

 10. jan

  Een scheel wanna-be-hippie met een mening.

 11. Het is de schuld van Vladimir Poetin.

  Even voor de duidelijkheid voor ik weer de schuld krijg van Smeagol Alex,psycho Mark en Judas Sybrand ik heb er niets mee te maken hoor.

 12. Appelsap

  Die Frank … zou die ook Andrelon gebruiken

 13. kokkie

  Frank heeft niks te willen natuurlijk, maar Radio 5 er bij op FM zou wel wat zijn, nu moet je kabel of DAB en anders is het nada.

 14. @ kokkie

  Dat kan überhaupt niet.
  Sla de wetgeving met betrekking tot verdeling van de kavels er maar even op na.
  Succes!

 15. Robert

  Geen idee hoe deze vent ooit bij de radio is gekomen, zal wel weggestuurd zijn bij de lokale Praxis of zo.

 16. Annoniemus

  Dronken Droppie wil de etherfrequentie niet afstaan aan Radio 5 die daar qua luistercijfers wel recht op heeft , wat een arrogantie van dat misselijke nitwit mannetje van 3FM zeg .

 17. Rikkepikkepotje

  Wij van WC eend…….

 18. J

  Bij toeval zapte ik van de week in de middag naar 3FM en daar hoorde ik een zeer prettige vrouwelijke dj. Een verademing was zij!

 19. Sjakie

  Radio 5 op FM

  Henk-Jan Smits weg en Michiel Feenstra daarvoor in de plaats

 20. critikast

  “ZIJN zender”? Kom op, Van der Lende. Daar heb jij helemaal niets over te zeggen. Je bent een van de vele marionetten in handen van de zenderbaas en je doet gewoon wat hij zegt. Omdat je plaatjes mag draaien wil dat nog niet zeggen dat je mening ook serieus wordt genomen, kom op zeg. Je overschat jezelf al net zo erg als al die collega-plaatjesdraaiers ! Houd je mond en ga aan het werk aan een fatsoenlijk programma !

 21. jdj2050

  Kijk eerst eens wat vaker in de spiegel van de kapper.

 22. Gazt

  Frank is een topper, Radio 5 is fossielen radio.
  Spelletjes? Hoorspellen? Volgens mij denken die luisteraars daar nog dat we met guldens betalen en is teletekst het nieuwste van het nieuwste, gelukkig lost dat probleem zich vanzelf wel op, immers die luisteraars zijn toch allemaal minstens 100 jaar oud

 23. Ad

  Noem 3FM voortaan Radio5, vlieg andere presentatoren in met affiniteit met wat Radio 5 doet, en probleem opgelost.

 24. lucassen

  FRANK WAT KUN JIJ WERKELIJK WEL DAN MET JE EGO STRELENDE PROGRAMMA OP 3FM, JUIST NIKS, JIJ KAN NIKS EN WIL NIKS ALLEEN MAAR ZEIKEN, GA JE HAREN WASSEN EN GA NAAR EEN ANDERE ZENDER, DAT WE JE NOOIT MEER HOREN WANT JE IRRITANTE STEM MAAKT ME DOOF

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.