Frank Dane tegen Maan: ‘Het spijt me zo ontzettend’

Geplaatst op Mon 04 Dec 2017 om 12:38

Frank Dane vindt het verschrikkelijk dat hij Maan de Steenwinkel als vriendin van de show zo heeft laten schrikken met de piemelgrap. Dat heeft hij zojuist gezegd tegen de zangeres in zijn show op Radio 538. Dane’s piemelgrap vond al drie weken geleden plaatst, maar de beelden kwamen zondag pas op sociale media terecht. Vanwege de ontstane rel was ze zojuist te gast in zijn programma. “Dat vind ik heel sportief. Heel veel dank daarvoor. Ik vind het echt te gek dat je hier bent, super tof.”

Al langere tijd haalt Dane grapjes uit met de zangeres. “Wij halen grapjes bij elkaar uit. Jij bent misschien wel de meest terugkerende persoon in mijn Frank & Vrijdag Show en dit keer is een grap heel erg misgegaan. We hebben een geintje gehad dat er een boom werd omgezaagd terwijl jij een optreden deed, een geintje dat er een fanfare bij je binnenliep terwijl je een optreden deed.”

Dit keer wilde Dane iets anders. “Nu dachten we: Maan komt, wat is nu leuk om te doen? We laten een streaker komen, dachten we. Dat zie je weleens bij een tenniswedstrijd, dat er een streaker over de baan loopt en dat iedereen dat leuk vindt. Tijdens een voetbalwedstrijd vinden mensen dat mooi. Tijdens het Songfestival heb ik wel eens een streaker gezien. Wij dachten: we gaan de eerste streaker langs laten komen op de radio bij Maan.”

Het is echter helemaal misgegaan. “Het is finaal misgegaan en jij bent je toen echt de tering geschrokkenJij stond op vijftien meter afstand van mij en ik wist niet zo goed hoe het viel. Toen ik zag dat het slecht viel, dacht ik: kut, shit, dit is zo niet wat ik wil. Ik geef om jou, Maan, je bent een vriendin van de show en de laatste bij wie ik wil dat dit gebeurt.

Dane hoopt dat hij uiteindelijk correct heeft gehandeld. “Ik heb meteen mijn excuses aangeboden, ik heb een plaat gestart, ik ben naar je toegelopen en heb je een paar minuten in mijn armen gehouden. Ik zag hoe ontzettend jij geschrokken was. Dit had nooit mogen gebeuren. De intentie was dit niet, het was de bedoeling niet. Dit moest een ludiek geintje zijn en het spijt me zo ontzettend dat dit mis is gegaan en jij zo ontzettend bent geschrokken. Dat had ik niet voorzien, dat had ik moeten voorzien.”

Maan aanvaardt excuses

De Steenwinkel aanvaardt Dane’s excuses. “Ik stond op te treden en ik dacht: nu is er een optreden zonder grapjes, nu heb ik gewoon een relaxed optreden. Ik deed mijn ogen dicht, want ik deed mijn eerste zin helemaal gefocust, en ik deed mijn ogen open en er stond een naakte man voor mijn neus met zijn armen hoog in de lucht. Ik schrok zó intens.”

Ik had het zo niet verwacht. Ik verstijfde helemaal en voelde me heel onveilig, omdat ik niet wist of die man hier binnen was gedrongen en hij me iets aan wilde doen, of dat het vanuit jullie kwam. Ik keek naar jou en kreeg niet echt een reactie. Op een gegeven moment werd het stilgelegd en zei jij: ‘Dit was een grap van ons.‘”

Dane: “Ik kan alleen maar sorry zeggen dat het zo is gelopen. Ik hoop oprecht Maan dat wij nog vriendjes kunnen zijn.

De Steenwinkel: “Excuses zijn aanvaard, voor mij is dit hoofdstuk nu afgesloten. De avond zelf hebben we er al over gesproken en was het voor ons oké. Ik focus me nu op mijn clubtour.

Lees ook: Radio 538 onder vuur om piemelgrap bij Maan (vanochtend)

Foto: Radio 538
35 Reacties op “Frank Dane tegen Maan: ‘Het spijt me zo ontzettend’”


 1. wauter

  Nou klaar dan. Opgelost en verder met het leven.

 2. Ron

  Spijt is wat de koe schijt…

 3. GW

  Het enige dat echt telt is dat Maan en Frank het hebben bijgelegd. De rest is allemaal bijzaak.

  Eigenlijk ben ik er nu al klaar mee, maar goed, het zal nog wel even uitgemolken worden door Ophefnederland.

 4. Alex

  Klaar en door.

  Mensen die dit aan de MeToo discussie linken, missen effectief de essentie van die gehele discussie.

 5. Jeffrey

  @MAAN
  WHAHAHAHAHAH DE STREAKER INEENS OP HET PODIUM 😳🙈 #ESF

  Aldus Maan, herself op Twitter, over de streaker tijdens het songfestival.

 6. Bart

  @Alex Inderdaad. En als je ook kijkt wie er weer reageren.

 7. Ron

  Klaar en door, vind ik wat te kort door de bocht. De essentie van het verhaal is dat het bedacht is, en dat sorry zeggen kun je mijlen ver zien aan komen natuurlijk en zal allemaal wel, maar daar gaat het niet om. Het gaat om het idee achter deze kansloze actie en die is dus abject en infaam in deze.

 8. Danny

  En door!!!!!!!!!

 9. peter

  Frank moet het gewoon voelen dus ontslaan die vent

 10. Bart

  @Ron Je moet ook even de voorgeschiedenis weten. Maan en Frank waren al een tijdje over en weer grappen met elkaar aan het uithalen. Dat gaat zonder dat je het door hebt steeds een stap verder. Om dat je elkaar wilt overtreffen. Vaak is het dat een dan net een stap te ver gaat. Een grap die niet leuk is. Geeft hij zelf nu ook toe. Maan accepteert deze excuses dus dan is het toch klaar? Ze waren en zijn nog steeds vrienden. Een voorbeeld voor heel veel mensen die wel eens ruzie hebben of een verkeerde grap uithalen.

 11. Jack Wolff

  Wat mij opvalt is dat ‘dit soort’ mensen elkaar in some shape or form altijd vinden. Frank Dane. Echt nooit van gehoord. Oprecht niet. Maan idem. Het heeft elkaar nodig om te ontsnappen aan de holle leegte van het onbekend zijn. En spijt, ach. Illusies zijn de enige ziekten waarvan men tot zijn spijt wordt genezen.

 12. dynamische dennis

  ja lullen kunnen ze wel die, de gebroeders Jensen

 13. robb

  Wat wilden ze daar mee bereiken ,dat begrijp ik niet.

 14. NPO

  Excuses accepteren want anders ……………………

  Gadver.

 15. anonymous

  Maan moet zichzelf niet zo serieus nemen.

 16. Humus

  Ben benieuwd hoever dit weer wordt uitgemolken door de grachtengordel…

 17. Wijskijker

  Vanavond wordt het weer uitgemolken bij RTL Boulevard, vroege Shownieuws, late Shownieuws, RTL Late Night. Een kort fragmentje bij DWDD en Jinek.
  En ik zal vast een paar tv-rubriekjes vergeten zijn.

 18. René

  Het programma het instituut heeft dit of vorig seizoen een man bloot langs een groep vrouwen laten rennen die dit niet van tevoren wisten. Waar blijven de excuses van Joep van Deutekom, Rob Urgert en Sophie Hilbrand?

 19. Johan

  Wat een gedoe weer om niks. Flauwe grap… overdreven reactie van Maan en de grachtengordel.

 20. Robin Martens Lover

  Alles over MAAN vanavond bij Dwdd, Jinek, rtl late night, shownieuws, rtl boulevard en rtl nieuws!
  Wij willen er alles over weten en vooral laten blijken dat dit niet kan.

 21. jaidd

  Vervolgens wel lachen als het bij andere gebeurd, triest wijf.

 22. Jables

  “Excuses zijn aanvaard, voor mij is dit hoofdstuk nu afgesloten. De avond zelf hebben we er al over gesproken en was het voor ons oké. Ik focus me nu op mijn clubtour.”

  Gelukkig kan er in de aanvaarding nog wel wat zelfpromotie gestopt worden.

 23. Otto Groeneveld

  Nou als er een mooie blote vrouw voor mij zou springen dan zou ik ook schrikken hoor.

 24. Ron

  @Bart: dat zal allemaal best, maar het gaat om de essentie.

 25. Bart

  @Ron Het gaat er om dat mensen (en zeker mensen die het niet gezien of gehoord hebben) niet altijd alles zo zijn verband moeten trekken. Het was geen leuke grap daar is iedereen het over eens. Excuses! Klaar!

 26. erfgooier

  De ene verstijving tegenover de ander verstijving!

 27. erfgooier

  andere

 28. Henny Huisman

  Frank Dane en zijn team aan de hoogste boom, zijn ze nu helemaal belazerd?!

 29. Arnoud Tempelman

  Hoezo grappen over-en-weer? Het lijkt erop dat Frank Dane en Jelte van der Goot elke keer een andere ‘grap’ uithalen met Maan die voor de promotie van haar werk afhankelijk is van radio en dus moet toestaan dat ze gebruikt wordt door zulke shockjocks. Dat is machtsmisbuik. Geen wonder dat ze zenuwachtig was. En nou moet ze ook nog op de radio excuses accepteren.

 30. Mark

  Goede publiciteitsstunt. Is het alweer komkommertijd.

 31. anonymous

  @Arnoud Tempelman; dan moet haar manager gewoon zeggen;
  Maantje komt niet meer. Punt.

 32. Ano Nymous

  16.58

  Nou dat zal die manager dus waarschijnlijk niet doen. Die verdient ook aan Maan…

 33. Bart

  @Arnoud Tempelman Kijk, Dat bedoel ik nou. Jij bent een van die mensen die gaat reageren en je mening geeft terwijl je helemaal niet weet waar het over gaat.

 34. Arnoud Tempelman

  @Bart Poetsen en poetsen, maar de vlek wordt steeds groter.

  Het zijn geen grappen over-en-weer. Eén kant maakt grappen, de andere kant is doelwit. Kijk maar wat er bij de NOS op de site staat…

  ‘Dane legde uit dat hij bij eerdere optredens Maan ook uit haar concentratie probeerde te halen met pranks. Maan staat onder contract bij een dochtermaatschappij van Talpa Media Group, waar ook Radio 538 onder valt.

  “We hebben een geintje gehad dat er een boom werd omgezaagd, dat er een fanfare bij je binnenliep. Wij dachten: wat is nu leuk om te doen, we laten een streaker komen. Dat hadden we wel eens gezien bij een tenniswedstrijd, tijdens het voetbal, tijdens het Songfestival. Wij wilden de eerste streaker laten langskomen op de radio bij Maan.”‘

  Dat is pesten, bullying.

 35. Bart

  @Arnoud Tempelman Het was niet van een kant maar over en weer.
  Dit is geen me too en geen pesten maar gewoon een grap. Geen leuke grap maar het is een grap. Hij heeft zijn excuses aangeboden en die heeft zij geaccepteerd. Dan is het klaar!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.