Frank Evenblij hoopt dat terugblikshow een blijvertje is

Eva Jinek is op kerstvakantie en Jeroen Pauws 5 Jaar Later is vergeven aan RTL 4. Dat betekent dat NPO 1 de komende dagen een variatie aan programma’s uitzendt op de late avond. Vanavond is het de beurt aan het programma Evenblij Maakt Vrienden van Frank Evenblij. Hierin gaat hij op pad met drie bekende Nederlanders die een groots jaar achter de rug hebben. De sterren die worden geïnterviewd zijn Victor Mids, Sara Kroos en André van Duin, die allen een druk jaar hadden.

Wat krijgen we te zien? “Victor is een ideale schoonzoon die mensen vol bewondering achterlaat en miljoenen kijkers trekt. Anderen haten hem om wat hij doet en tot die laatste categorie beschouw ik mezelf. Ik vond het daarom leuk hem tijdens ons gesprek te ontregelen“, zegt Evenblij in een persbericht.

En dan is er Sara Kroos. “Sara heeft een gitzwarte periode achter de rug en ik vind het waanzinnig hoe ze zich daar doorheen heeft geslagen. Ze weet zowel in haar voorstelling als in ons gesprek zaken met humor uitstekend te relativeren. We hebben enorm gelachen.”

André van Duin lijkt na z’n 70ste verjaardag zijn leven over een andere boeg te hebben gegooid. “Waar hij altijd als komiek furore maakt zag ik hem uit z’n comfort zone stappen en serieuze rollen spelen. En zag ik hem, samen met miljoenen anderen, als presentator bij Heel Holland Bakt.”

We hebben een serieus gesprek over deze fase in zijn leven, maar zodra we over zijn eigen bakkunsten spreken en samen oliebollen staan te bakken, lig ik toch binnen twee minuten weer in een deuk!

In het AD vult Evenblij aan dat hij hoopt dat deze show een blijvertje is. “Ik hoop van ganser harte dat dit niet eenmalig is. Een serie van vijf afleveringen als deze in het nieuwe jaar; ik hoop dat de NPO daarvoor groen licht geeft.

Evenblij Maakt Vrienden is om 22.45 uur te zien op NPO 1.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen