‘EenVandaag-presentator doet aan bodyshaming’

Geplaatst op Fri 15 Dec 2017 om 12:52

EenVandaag-presentator Lammert de Bruin maakt zich schuldig aan bodyshaming, het belachelijk maken van iemands lijf. Dat vindt Vrouw-eindredacteur Mariët Oosterwijk, laat ze weten op Twitter. De Bruin maakte vanochtend op hetzelfde sociale medium een grapje over Mariah Carey, een zangeres met divagedrag uit de Verenigde Staten. “Oliebollenparty: before and after“, schreef hij bij twee foto’s van Carey, één waarop ze slank is en één waarop ze volslank is.

Oosterwijk vindt dit gewoon geen humor. “Sympathiek Lammert. Bodyshaming. Zij verdient deze kerstmaand meer dan jij in een heel leven. Wie het laatst lacht“, sneert de Vrouw-bazin.

De Bruin weet niet wat hij méémaakt. “Ik hoop echt dat je in 2018 überhaupt nog grappen mag maken op twitter. Anders hou ik er mee op.

De EenVandaag-ster wijst erop dat Oosterwijk het in haar blad zelf steeds heeft over De Bachelor, de Net5-show waarin Nederlandse volwassen vrouwen zich smekend aan de voeten werpen van een vrijgezelle man. “Ja, nou ja moeten zij weten maar om dan zo zuur anderen de maat te nemen dat is een beetje hypocriet inderdaad.

Oosterwijk vindt zichzelf geen zeurpiet. “Ik vind grappen over uiterlijk gewoon niet leuk. Maakt mij niet uit wie ze maakt.

Dan tegen De Bruin? “‘Leuk’ zijn hoeft toch niet ten koste van iemands uiterlijk? Of mag dat wel als je boven een bepaald aantal volgers zit?

Onderstaand de bodyshaming-tweet van De Bruin:

Foto: Nico Kroon, Avrotros
17 Reacties op “‘EenVandaag-presentator doet aan bodyshaming’”


 1. Hohoho

  Wat zielig om je daar druk om te maken een grapje kan niet meer? Get a life…🎅

 2. Robert

  Beetje triest om daar op Twitter op te moeten reageren. Als die lammert dit humor vind, ja dan weet ik wel even genoeg.

 3. Janneke

  Wacht, maar waar zit de shaming in dit bericht dan? Hij zegt toch niks negatiefs over de rechtse MC? Alleen dat je aankomt van veel oliebollen. Is dat niet gewoon een feit?

 4. anonymous

  Deze website wordt steeds triester.

 5. Heer in het verkeer

  Die Carey MOET ook wel veel meer verdienen. Als was het alleen maar om dat vieze, vette, drillerige lijf te onderhouden. #teamlammert

 6. Peter

  Tja, Lammert de Bruin is gewoon een (valse) nicht, een beetje a la Erik Mouthaan…ook zo’n valse nicht.

 7. Heer in het verkeer

  Michiel
  Fri 15 Dec 2017 om 13:32

  Michiel is ook hartstikke gay, maar durft de kat alleen in het donker te knijpen. Typisch gevalletje van: auto met kinderzitje achterin parkeren bij ‘n ontmoetingsplek. Zoals zo velen.

 8. Heer in het verkeer

  Robert
  Fri 15 Dec 2017 om 13:10

  Robertje, zo fijn als gemalen poppenstront, heeft z’n plekje in de hemel via meneer pastoor waarschijnlijk al verdiend. #slikken

 9. Dionne

  Heer In Het Verleer

  Mariah Carey hoeft voor het geld nooit meer te werken, gezien haar hit die elk jaar weer in de hitlijsten te vinden is…

 10. Ale

  Uiteraard een heel slechte ‘grap’, maar hebben we deze Vrouw-trol ook gehoord toen Angela de Jong Sterretje uitlachte omdat volgens haar zijn pik te klein was? Nee. Bovendien, “Zij verdient deze kerstmaand meer dan jij in een heel leven.” Goed argument…? Hou je bij het onderwerp en zet jezelf niet zo voor paal door er wanhopig allerlei niet terzake doende onzin bij te slepen, mevrouwtje Vrouw!

 11. DORAN

  Ga toch weg met deze zure vrouw van Vrouw met haar zielige opmerkingen. Mariah was een frisse leuke vrouw met een mooie stem. Zij is ergens de weg kwijt geraakt en nu is zij ordinair en haar stem is van slechte kwaliteit. Lammert mag daarom best een grapje maken over haar tot ordinair niveau opgezwollen oliebollen. Misschien een slecht grapje maar het is maar een grapje!!!

 12. pepe

  oliebol Lammert!! (oliebollenparty!!!!!!!)

 13. Peter

  OOSTERWIJK ZE IKWIJF GA HUILEN IN EEN HOEKJE

 14. aammehoela

  Tegenwoordig mag en kan niets meer. De foto’s hierboven zeggen toch genoeg. Ze ziet er rechts uit zoals Elvis Presley er ook ongeveer uitzag vlak voor zijn overlijden. Wat een pafferig gezicht en lijf. Van een 9 naar een 2 qua uiterlijk.

 15. Karen

  Mariah is ook een arrogant wijf die veel te veel sterallures heeft. Ze kan niet meer zingen en ze hijst zich in pakjes die meisjes van 18 amper aankunnen.

 16. Lies

  Flinke jopen omnomnomnom.

 17. De Leukste Thuis

  Dacht dat de persoon rechts op de foto Patty Brard was…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.