EenVandaag onthult top vijf Politicus van het Jaar

Geplaatst op Thu 14 Dec 2017 om 9:05

Thierry Baudet, Jeroen Dijsselbloem, Khadija Arib, Jesse Klaver en Klaas Dijkhoff maken dit jaar kans op de titel Politicus van het Jaar. Dat heeft Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel woensdag bekendgemaakt in Jinek. Met het bekendmaken van deze top vijf, in willekeurige volgorde, is ook de tweede stemronde geopend. Uiteindelijk wordt dé politicus van het jaar volgende maand gekroond tijdens een speciale uitzending van EenVandaag vanuit de Tweede Kamer.

Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel duidt de top vijf: “Het mooie van de Politicus van het Jaar vind ik, dat hij of zij vaak een belangrijke ontwikkeling belichaamt die dat jaar plaatsvond. Dat geldt ook voor de kandidaten van dit jaar.”

De top-5 van 2017 bevat drie kopmannen van de nieuwe generatie. Thierry Baudet haalde twee zetels in deze Kamer en zijn partij groeide dit jaar naar 17.000 leden. Een opmerkelijke prestatie. Ook Jesse Klaver deed iets bijzonders: hij zette GroenLinks dit jaar terug op de kaart: van 4 naar 14 Kamerzetels.”

Klaas Dijkhoff spreekt met zijn no-nonsense houding en gewone taal veel mensen aan. En dan Khadija Arib, de herkozen voorzitter van de Tweede Kamer. Ze houdt orde in een woelig politiek landschap en dwingt respect af – ook dus van veel mensen in het land.”

En Jeroen Dijsselbloem completeert het gezelschap genomineerden. Hij neemt afscheid dit jaar en wordt geroemd vanwege zijn harde werk en successen als minister van Financiën en in Europa. Als hij maandag wint is dat bijna een oeuvreprijs.

EenVandaag Politicus van het Jaar is maandag 18 december om 18.15 uur te zien bij Avrotros op NPO 1.

Stemmen kan via de website van Avrotros.

Foto: KRO-NCRV
12 Reacties op “EenVandaag onthult top vijf Politicus van het Jaar”


 1. Simba

  Tweemaal PvdA en geen van de regeringspartijen. Toch opvallend.

 2. LZ

  @Simba
  Dijkhoff is van de VVD

 3. X

  Simba je bent opvallend dom. Het gaat om het jaar. Dijsselbloem zat nog in de regering dit jaar en Dijkhoff is van de VVD.

 4. Otto Groeneveld

  Thierry Baudet for president.

 5. Klaas Hypocriet Dijkhoef.

  LZ en X jullie laten mij in mijn broek zeiken van het lacchhheeuuuuuu. Wat zijn jullie verschrikkelijk dom zeg. Iemand beschuldigen die het juist heeft eikels. 2 keer PvdA, de Judaspartij, Arib en zaadje Dijsselbloem je weet wel de man die 20 miljard heeft weggeven van de hardwerkende Nederlandse belastingbetaler aan Zuid Europa zodat zij daar nog wat langer met hun lul kunnen spelen.

 6. Simba

  @LZ
  Klopt. Ik heb in mijn hoofd de bijbehorende partijen bij elkaar opgeteld en na mijn conclusie over de PvdA is de VVD me blijkbaar weer ontschoten. Vreemd hoe dat kan gaan.

  @X
  Krijg jij ff een dikke.

 7. Ad

  Nietszeggende verkiezing, maar de échte volgt nog. Wie is populairste: Tan, Jinek, Pauw, van Nieuwkerk. Dát is pas belangrijk… vinden ze zelf.

 8. X

  Simba: U zegt geen van de regeringspartijen. Volgens mij hebben de PVDA en VVD geregeerd deels dit jaar. Mevr. Arib was ik idd vergeten.

 9. Simba

  Het doet er niet toe of het over het jaar gaat, ik vond het opvallend dat er niemand van de huidige regeringspartijen in de top 5 zit. Alleen zag ik net als u blijkbaar één persoon over het hoofd.

 10. Ejc vanderlee

  Dijzebloem

 11. Magda

  Er is er maar één Thierry Baudet. Heel terecht wat hij wordt door iedereen weggezet als een randdebiel. Helaas zijn de mensen die dat schrijven en denken de grootste randdebiel. Zitten veel mensen bij die hun zakken vullen van ons belastinggeld..

 12. Gallus

  Begrijpelijk.
  Alleen mevrouw Harig verbaast mij.
  C’est le ton qui fait la musique.
  Ik vind haar toon van spreken niet veel respect klinken. Beetje dedain, beetje autoritair, beetje geiiriteerd en verder een zeer verborgen persoonlijkheid die duidelijk niet het achterste van de tong laat horen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.