De Vries was niet blij met uitspraken Paay in Jinek

Peter R. de Vries was niet gelukkig met het optreden van Patricia Paay in de talkshow van Eva Jinek afgelopen februari. Dat laat de misdaadjournalist weten aan de Quote. Paay deed in de talkshow haar verhaal over de uitgelekte plasseks-video en De Vries ging mee als haar adviseur. Daar had hij achteraf een beetje spijt van, omdat de tv-diva in de talkshow haar buurman Maarten Oostvogel min of meer beschuldigde van het uitlekken van haar tape. Ze deed dat echter zonder enig bewijs.

De Vries was daar ‘not amused’ over, geeft hij nu toe. Gevraagd naar waarom hij niet ingreep, antwoordt hij: “Voor de uitzending heb ik nog tegen Patricia gezegd: ‘Je moet niet iemand beschuldigen als je geen bewijs hebt’.

Toch deed Paay het. “Ik heb haar daar wel op aangesproken. Ze heeft Oostvogel onheus bejegend.”

Quote meldt nu dat Paay haar plasseks-video zélf heeft rondgestuurd. Denkt De Vries daar hetzelfde over? “Daar ga ik niets op zeggen.

Eva Jinek werd vorige maand compleet afgeslacht om haar toenmalige interview met Patricia Paay in de VPRO-internetrubriek De Snijtafel. Hierin wordt het tv-interview volledig ontleed en uiteengezet hoe bewust Jinek stuurde op een onhandige uitspraak van Paay.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen